Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (135)

Han22 

všechny recenze uživatele

No to je zase hodnocení 44%. Ano Troška vykrádá, ale většinou pouze sám sebe. A tak tu máme další princeznu ze mlejna, tentokrát i s vodníkem. Dvě zlé sestry jako by vypadly z oka čarodějnicím z Jasněnky a princ je unylý. Jinak ovšem bez výhrad. Aninka se vydává do světa vysvobodit zakletého prince, kterého poznala; přičemž vypadá opravdu velmi nezletile. Ale zato je úžasně hodná a roztomilá. A jako sidekick je zmiňovaný vodník, který je v podání kupodivu snesitelného Pavláska nejen vtipný, ale i celkem schopný a znalostmi, proměnami i mluvením se zvířaty značně zvyšuje hrdinčiny šance. A zbytek je zábavné putování, kde nechybí krásná příroda, načinčané zámky i děsivé lokace, dojde ke spoustě zajímavých setkání a kupodivu i k dvojitému hororově/fantasy finále. SPOILER: Ty postavy v kápích byly opravdu děsivé! KONEC SPOILERu. Mě se to až na to sebevykrádání moc líbilo a prostě mě Troškův pohádkový styl až na výjimky (obě Z pekla štěstí, druhá Princezna ze mlejna) sedí. 4*. ()

Linzi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Troškovy pohádky se mi prostě líbí, a jak už jsem zvyklý na ČSFD, vůbec mě nepřekvapuje, že tady to má, tradičně, jenom 45 % kvůli tomu, že je to od Trošky. Stačilo mi, přečíst si první dva komentáře - něco o žumpě. No, to tady opravdu ty komentáře fakt jsou, dál už raději nečtu. To se nedá prostě. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zde četl, nejsem jediný, komu nedával děj smysl. Vůbec neznáme pohnutky jednání mnohých postav, Anynka skáče náhodně - byť kupodivu - stále k cíli, nicméně celkem brzy ji nahradí a problémy za ní řeší vodník. Postavy se vynořují a zase mizí. Točíme se v kruhu, až je zde najednou happy ending. Tedy, jak pro koho. Film má krásnou výpravu, natáčí se na pěkných lokacích a i na herce si lze zvyknout. Ale pocit, že film je špatně sestříhaný, mnohé chybí a něco přebývá, mě provázel celou dobu jeho sledování ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sranda, když Troška vykrádá sám sebe. To figurkaření v pohádkách totiž od Jasněnky nezměnil, snad v každé musí být dvě žvatlající kravky roztomile záporné. Tady toho hodně stojí a padá na komičnosti a bezprostřednosti Lukáše Pavláska. Jemu lze odpustit i výrazivo, které prostě do pohádek nepatří, nebo je alespoň na hraně. Co Troškovi nelze upřít, je výběr herců. Anastasii už jsem chválil dříve (no tvl taková kočka se jen tak nevidí), Sara je i v malé roli sexy jako blázen. Pro menší role překvapivě došli výrazní herci, nebo zkrátka nikoho známějšího neobsadil, trochu škoda. Co se ale současné pohádce zoufale nedostává, je nápad. Tenhle pel mel od Rumburaka, Sněhurku, Jeníčka a Mařenku (jasně, ten je tu trochu z hecu jako parodie) a kdoví co ještě, nemá to patu ani hlavu a bezradný scénář si pak musí pomáhat živou vodou. Lepší ústřední nápad, aspoň trošku! Petr Urban byl předabovaný? Znělo to totiž hrozně! ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Takové horší dvě hvězdičky. Bohužel asi nejhorší pohádka Zdeňka Trošky. Peněz bylo asi sakra málo. Nedotažený scénář, se kterým si asi moc nevěděl rady ani Lukáš Pavlásek. Tentokrát to neukočíroval ani David Ployhar a nezachránil ani střihač Lipský. Krkoškovy melodie jsou chytlavé a fajn, ale své sehrálo umělé softwarové. Chvílemi jsem měl pocit, že sleduji nějaké školní cvičení. Filmové efekty, především ohně, to byl propadák sám za sebe. Jestli někdo říká, že ve filmech pana Trošky se přehrává, tak nevím, co řekne tady. Bohužel. Tentokrát to nevyšlo. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Premiérové televizní uvedení pohádky Zakleté pírko, které si Prima připravila ke svým 28. narozeninám, se stalo s více než milionem diváků nejsledovanějším pořadem nedělního večera i celého dne. (rublik05)
  • Kvůli nepříznivému počasí bylo několik scén přepsáno z exteriérů do interiéru. (JT19)

Reklama

Reklama