Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dutch se dozvídá, že jeho žena tragicky zahynula při leteckém neštěstí společně se svým milencem právníkem Chandlerem. Dutch je posedlý touhou pochopit, co vlastně jeho ženu k nevěře vedlo a do pátrání zapojuje i Key Chandlerovou. Společně se tedy vydávají na cestu, na niž se nemohou vydat jeden bez druhého. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (95)

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Především pak mistrně zahraný part Christin Scott Thomasové. Zahrála zraněnou, citově těkajicí, vitíženou policistku, jež najde útěchu po smrti svého manžela u muže, jehož žena byla nevěrná s jejím manželem. V ději neustále dochází k překvapení v křehkém vztahu mezi oběma aktéry, prost zažitých vztahových klišé. Příjemně posmutnělý, komorní film. Víc takových! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Průměrné romantické drama s mým oblíbeným H.Fordem. Slabinou tohoto filmu byla K.Scott Thomasová v roli senátorky, které jsem zamilování do Dutche nějak nedokázal uvěřit. Dívat se na to dá, zajímavý je i námět - pátrání po stopách nevěry partnerů zabitých při leteckém neštěstí, ale to je bohužel tak všechno. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Zapnul jsem si tenhle film bez nějakých očekávání, a tak nemůžu být vlastně ani zklamán. Poměrně zajímavý nápad setkání dvou rozdílných lidí, které osud spojí dohromady, funguje hlavně díky hlavním představitelům - především pak Kristin Scott Thomas. Co je to ale platné, když je scénář rozmělněn vedlejší dějovou linkou (Fordovo vyšetřování) a navíc nutí oba herce k tak příšerným dialogům, které každého normálního člověka musí tahat za uši. Takže asi nejvíc mě zaujala vzhledem k filmu až překvapivě dobrá hudba Davea Grusina, což jak uznáte, je málo... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Napriek tunajšiemu hodnoteniu sa odvážim tento film, aspoň hodnotením a komentárom, trochu vyzdvihnúť. Ide o snímku skôr pre tých, ktorí už majú toho veľa za sebou a sú minimálne vo veku hlavných protagonistov. Tomu zodpovedá aj pomalé tempo a v podstate absencia nejakej hutnejšej zápletky. Tú tu trochu nasilu alternuje prípad, na ktorom Ford pracuje a ktorý funguje ako katalyzátor jeho vnútorného zmätku. Že tu ide aj o romantiku, pôsobí ale nakoniec v kontexte priebehu filmu prirodzene, už aj prvotné, veľmi nervózne zblíženie je sprevádzané komentárom ohľadom toho, že postavy si vlastne chceli len akýmkoľvek spôsobom uľaviť. Tých otázok ohľadom vyrovnávania sa s netradičnými a smutnými okolnosťami a budúcnosťou ďalšieho života je tu dosť a tak je aj nad čím premýšľať, i keď to občas šuští papierom a klišé, viď jediná akčná vsuvka. Random Hearts tak nutne musí sklamať priaznivcov Pollackových konšpiračných trilerov a špeciálne tých, ktorí ešte nedovŕšili vek cca 40-45 rokov. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Mezi hlavními hrdiny to jiskří, jen jinak než jsou zvyklí zdejší komentátoři. Není to osudová romantická láska dvou zaslepených, je to vztah dvou zlomených lidí, které spojila tragická událost. Vyčítal bych více v jiných oblastech, pomalé tempo, celkově natažené bez výraznějších zlomů. Líbil se mi sám režisér, svou roli si docela užíval. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Mená hlavných postáv románu, podľa ktorého bol tento film natočený, sú Edward a Vivien. Toto sa pre tento film pravdepodobne zmenilo kvôli tomu, že Edward a Vivien sú dobre známi ako mená hlavných postáv v Pretty Woman (1990). (Arsenal83)
  • Toto je jediný film, v ktorom Harrison Ford hral postavu, ktorá nosí náušnicu, ako to robí Ford v skutočnom živote. (Arsenal83)
  • V poslednej scéne na letisku Harrison Ford (Dutch van den Boreck) dostane bozk na ľavé líce, kde mu ostane jasný odtlačok od červeného rúžu. Následne sa obráti a rúž okamžite zmizne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama