Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (228)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch domácej výučby čaká na Chloe (Kiera Allen) najväčší moment jej života. Po prvý raz od svojho detstva bude odlúčená od Diane (Sarah Paulson), ktorá je jej matkou, učitelkou a zároveň najlepšou kamarátkou. Dni sa míňajú, ale oznámenie o prijatí na jej vysnívanú školu sa akosi neobjavuje. Naviac sa Chloe zdá, že sa jej matka snaží odchodu za každú cenu zabrániť, čo nie je ďaleko od pravdy. - Pôvodne som chcel tento komentár venovať tomu, aký je Sarah ''I Take Responsibility'' Paulson nehorázny pokrytec, ale výkon slečny Kiery Allen ma tak očaril, že sa tu nebudem venovať žiadnym negatívam. Táto vozíčkarka má pred sebou velmi svetlú budúcnosť a vybavujem si len zopár hororov, v ktorých bola hlavná úloha hercom takto ušitá na mieru. Už pred pozretím mi bolo jasné, že film bude velmi predvídatelný, pretože len minulý rok mal jeden z kinohororov takmer totožnú zápletku, ale práve spomínaný herecký výkon Kiery Allen z toho urobil film, u ktorého som po dlhej dobe ani raz nemusel stlačiť medzerník, aby som ho zastavil. Velmi ma zaujala aj vynikajúca práca s kamerou a technologická vyspelosť filmu, ktorá zrejme iných neprekvapí, keďže sa režisérov debut zameriaval na túto tematiku. Dosť možno film, ktorý budem na Deň matiek, kedy mal byť pôvodne vydaný, spolu s Mother's Day pozerať každý rok. + Sarah Paulson + Pat Healy ()

tron 

všechny recenze uživatele

S prižmúrenými očami musím dať 4*, pretože to má viac plusov, ako mínusov, ale nedávam ich s čistým svedomím, ale len preto, aby som Run odlíšil od vyložene priemerných trilerov, spomedzi ktorých predsa len vykúka a je jednookým medzi slepými. Plusy: výkony Sarah Paulson a Kiery Allen, zábavný mix Misery, MacGyveraPsycha, množstvo mrazivých scén, napínavé finále, veľmi slušný pofinálny dojazd a šialený twist, ktorý všetko prevráti naruby. Mínusy: hoci sú scény mrazivé a napínavé, zároveň sa jedná o obrovské a predvídateľné klišé (odkiaľ mohla vedieť, že šla do lekárne?). A hoci onen zvrat je fakt desivý a nepríjemný, hoci som sa skutočne snažil, nakoniec som neuveril, že by niečo také bolo možné (SPOILERY Z čoho žila? Dostávala na dcéru peniaze od štátu? Ak áno, ako je to možné? Štát predsa musel vedieť o úmrtnom liste jej dcéry. SPOILERY). ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako pár kolegov predo mnou som si hneď na začiatku všimol, že pôjde zrejme o plagiát témy z Odhalenia (The Act). A bál som sa, že to filmu oberie body, ale našťastie je tu len inšpirácia námetom o Gypsy Rose Blanchardovej. Čo ma najviac na filme bavilo je to, že mu vôbec nechýba napätie. Ide hneď k veci a ponúka mnoho intenzívnejších situácií. Obe hlavné herečky podali nadpriemerné výkony, hoci ak porovnám Sarah Paulson a Patriciu Arquette, ktorá hrala podobne šialenú matku v spomínanom The Act, tak Patricia bola lepšia. Celkové hodnotenie filmu je u mňa dobré a dosť ma potešil záver. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Užívateľ rostsoft si do tejto chvíle azda ako jediný všimol, že tvorcovia "ošvédovali" základnú premisu seriálu THE ACT a prispôsobili ju klasickému hollywoodskemu trileru s divácky pomerne očakávateľným rozuzlením. Túto paralelu som si všimol už pri traileri, ale priznám sa, nenapadlo ma, že sa tvorcovia naozaj pustia cestou nepriznanej - remeselne ale nadmieru kvalitnej - vykrádačky. (21.11.2020) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista Aneesh Chaganty se před 2 roky zjevil s velmi výrazným debutem Pátrání. Thriller, který byl po celou dobu postavený na tom, že se jeho děj odehrává na monitoru Chaganty tehdy světu představil neskutečně fungující thriller, která byl neskutečně vynalézavý, napínavý a po filmařské stránce vyloženě bravurní. Poté co jsem Pátrání viděl jsem si řekl, že budu Chagantyho tvorbu sledovat a začal jsem se zvědavostí očekávat, co dalšího už svým debutem potencionálně zajímavý tvůrce předvede. Píše se rok 2020 a světlo světa spatřila Chagantyho novinka Run/V zajetí. Samotné natočení filmu sice proběhlo už na konci roku 2018, po dlouhých odkladech ale film definitivně dorazil na streamovací službu Hulu a musí se jednoduše a prostě říct, že je Chagantyho druhý snímek tak trochu zklamáním. Přesto všechno jde ale pořád o velmi slušné thrillerové řemeslo. Po velmi originálním a především velmi povedeném Pátrání je V zajetí tak trochu rutinnějším řemeslem, které má ale pořád očividně silné tvůrčí uchopení a především a má tento film velmi povedené tempo. Má dvě skvělý herečky v hlavních rolích, přičemž se debutující Kiera Allen předvede jako herecký talent, který se naprosto vyrovná osvědčené Sarah Paulson, které mimochodem tahle role velmi sedí a především mají obě hlavní herečky mezi sebou velmi bravurní chemii a velmi dobře k sobě sedí. Chaganty ovšem u svého druhého filmu tak trochu ztratil tak povedenou práci s napětím, už se mu tolik nedaří prodat emocionální momenty a především po originálním debutu nabídl film, který je tak trochu plný očekávaných klišé. V zajetí se nedá upřít povedená řemeslná stránka a v první půlce dokonce to budování napětí ještě relativně funguje. Hned v druhé polovině je ale pryč a vlastně většina toho zajímavého co se o V zajetí dalo říct v druhé polovině zmizí. A pak už nestačí dvě výborné herecké trefy, očividný tvůrčí talent a slušně budované napětí, které je ale rozplynuto v nevyužitý potenciál druhé půlky. V tomhle ohledu tak Chaganty trochu zaostal za očekáváními a se spoluscenáristou Sev Ohanianem (který s ním spolu napsal i právě Pátrání) nevytvořili ve finále ani kdovíjak zajímavý námět. V zajetí představuje zlatý hororový průměr, který určitě neurazí a má pořád své očividné kvality. Další Chagantyho film ale budu očekávat méně napjatěji, protože jde po jeho opravdu povedeném Pátrání skutečně vyloženě o zklamání. Pořád to není tragédie nebo vyložená rutinérská nuda, čekat se ovšem dalo něco výjimečnějšího. A to se bohužel nestalo......... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Když je Chloe (Kiera Allen) venku na filmu se svou matkou, jeden z obchodů se jmenuje „Carry“, což je odkaz na slavný román Stephena Kinga „Carrie“. (LUKICKK)
  • Kiera Allen (Chloe) používa invalidný vozík od roku 2014. Tvorcovia chceli obsadiť zdravotne postihnutú herečku s tým, že Hollywood len zriedka obsadzuje skutočne zdravotne postihnutých hercov do úloh so zdravotným postihnutím. (Arsenal83)
  • V kanadské provincii Manitoba se natáčelo také ve Winnipegu, což je hlavní a největší město této provincie a je prvotní municipalitou oblasti Winnipeg Capital Region s více než polovinou manitobské populace. Natáčelo se od 31. října do 18. prosince 2018. (noelcoward73)

Reklama

Reklama