Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Swann je nebezpečný terorista, specializující se na bombové útoky a právě teď chystá něco opravdu velkého. Na stopu se mu ovšem dostal polda, který je pro něj nebezpečnější než všichni ostatní strážci zákona dohromady. Detektiv Ray Nettles totiž nedávno přišel o rodinu a při poslední akci mu Swann zabil parťáka. Nettlesova poslední akce měla alespoň jedno plus. Když byl při jednom zátahu přepaden teroristy, nejenže se mu podařilo uniknout, ale také zatknout Swanovu mladou milenku, teroristku Claire, která je navíc velmi schopnou vědkyní. Drží ji na policejní stanici, kde se z ní pokouší dostat informace potřebné k dopadení Swanna, což se mu zoufale nedaří a terorista mezitím likviduje jednu budovu za druhou. Když se Swann pokusí proniknout na stanici, obrátí se Claire na Nettlese s nabídkou, že pokud ji propustí, dovede ho k Swannovi, který se prý chystá odpálit bombu jenž by dokázala zničit celé Chicago! Ray se rozhodne požádat o pomoc nejlepšího chicagského pyrotechnika Franka Glassa. On zneškodní teroristu, Glass se musí postarat o zneškodnění bomby. Dají se do pátrání a zdá se, že vše vychází, jenže pak dojde k tragickému zvratu, kdy vyjde najevo šokující skutečnost, která vše obrátí naruby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

Max Q. odpad!

všechny recenze uživatele

Supr parodie. Hlavní postavy filmu nelze přehlédnout, poznáte je podle kožených kabátů. Střihač se zřejmě pohybuje v nějaké zajímavé dimenzi, kde čas plyne jinak, než u nás. A výbuch té kavárny - to pro mě byl vrchol. Nejprve to vypadalo na plochou destrukci okresního formátu, zatímco záběry po výbuchu připomínaly třetí světovou válku. Ani nevím, jak to dopadlo, musel jsem někde během toho omdlít. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Dobré herecké obsazení a zajímavý příběh sliboval celkem solidní akční béčko. Bohužel z toho filmaři udělali frašku, kdy herci hrají (teda spíše nehrají) extrémně nevýrazné postavy a filmařům se podařilo totálně zabít potenciál, který jim příběh o bombových teroristech dával. Nic zde nefunguje, stupidní dialogy, hudba a ozvučení filmu naprosto tristní. Děj přímočarý, bez nápadů a zvratů, totálně nulová atmosféra. Akční scény mizerné, soubojů minimum, všechny mají však jedno společné, jsou špatně natočené a sestříhané. Ústřední dvojice Seagal/Sizemore nudná, bez chemie. Celkově jsou všechny postavy tak strašně moc vážné, až to působí velmi komicky a nepřirozeně. Závěr filmu nudný a odfláknutý. Bohužel není co hodnotit. 0/10. ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Rok 2001 byl důležitým milníkem v kariéře Stevena Seagala, jednak oslavil padesátku, ale taky natočil dva filmy, které ukázaly dvě tváře jeho tvorby, první byl Lovec policajtů, vysokorozpočtový akčňák u něhož uznale pokyvovali hlavou nejen jeho fanoušci, ale i fanoušci akčních filmů obecně, z dnešního pohledu tento film uzavírá etapu Stevena jako komerčně úspěšné hvězdy, ten druhý - Profesionál, ukázal, kam se jeho kroky budou ubírat, do béčkových vod a zaprášených stojanů ve videopůjčovnách, Profesionál není špatný film, ale je prostě tak béčkový až to bolí, pod taktovkou béčkového režiséra (Albert Pyun) se nám představuje příběh detektiva Raye Netlesse (Tom Sizemore), který přišel jak o rodinu, tak i o parťáka, jak se snaží dostat za mříže bombového teroristu Alexe Swana (Dennis Hopper), který ohrožuje celé San Francisco svými výbuchy, na to ale není sám, je tady ještě mentorský vedoucí "Bomb squad" Frank Glass (Steven Seagal), do toho ještě přimíchejte sexy teroristku (Jaime Pressly), nafoukaného poldu (Peter Greene), neschopného šéfa (Joe Spano), okořeňte asijskými moudry, banálními dialogy, klasickým příběhem a povařte, jo a nezampomeňtě přida ještě Ice-T, chvilku povařte a máme tady béčkový guláš, který nemusí chutnat každému, ale ten, kdo ho má rád, si na něm v rámci možností pochutná... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak se s odstupem let mění pohled na některé filmy. V roce 2001 mě Profesionál téměř urazil, mimo jiné proto, že jsem očekával akční film. Vzhledem k tomu, že Pyun leží na smrtelné posteli, dal jsem si uctivé opáčko filmu, který vím, že Pyuna bolel (studio mu ho vzalo a drasticky zkrátilo). A výsledek je... snesitelný! A je to dáno tím, jak laciná béčka vypadají dnes. Tady město působí skutečně, je tam hned několik vynikajících herců, scény na sebe navazují, má to (bez přehánění) vynikající soundtrack a obecně je to naprosto použitelný žánrový průměr o jedné honbě za nebezpečným psychopatem. Ano, není tu nic, co by šlo přímo doporučit. Pohledem z roku 2022 má tohle ale kvality, o jakých si dnešní béčková tvorba může jen nechat zdát. A jakkoli by mi za to moje mladší já asi nafackovalo, až na několik momentů jsem se nenudil. Ok průměr. 50 % ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

"Čágo Stevene, Ty hlavo oteklá.." "Zdarec Dennisi, jak je??..tak dneska prej poslední natáčecí den..." "Už??..vždyť jsme předevčírem začali??.." "Kecáš, předevčírem??.. já myslel, že včera, no já si už hovno pamatuju, ty vole, koukej, už se mi nesou ty dvojitý burgery...hustý!!!" "No tak to si dej, stejně dneska nemáš žádnou natáčecí akční scénu..." "Kurva, to je žrádlo...a kde je Tom??" "Nevím, počkej mám phone...haló??...čau Tome, zrovna se o Tobě se Stevenem bavíme, kde jsi??..co??..kecáš??..takže dneska volno??...super, měj se.." "To Ti volal Tom??" "Jo, včera se prej s rejžou ztřískali v hospě...Tom byl úplně na sračku, moc jsem mu nerozumněl, ale prej se domlouvali, že film přejmenujou na Poslední výkřik hollywoodských déčkařů...to je narážka na nás??" "Chrrrrrrrrrr, chrrrrrrrrrrr...." "Stevene, Ty spíš?? Slyšel, co jsem Ti říkal??..Měl bys vstát a jít Toma i rejžu zmlátit, dokud jsou nasráč!!" "Chrrrr...co??..pošli na ně mýho dubléra, dík, chrrrrrr.." "Stevene, seš na hovno!!" "Chrrrr, Dennisi, nech mě bejt, za chvilku přijede náklaďák s hydraulickým ramenem, naloží mě a odvezou domů..co budeš dělat Ty, když máme dneska volno...??" "Chrrrrrrrrrrrrrrr..." "Dennisi, Ty spíš??..." "Chrrrrrrrrrrrrrr.." "Asi jo, tak já jdu zatím taky, zase jeden těžkej den na place, život je kurvaboj...chrrrrrrrrrr..." ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Dennis Hopper natáčal svoje scény len 1 den, a pri natáčaní sa nikdy nestretol s Tomom Sizemoreom, Stevenom Seagalom a ani s herečkou Jaime Pressly. (Seag)
  • Původní návrh scénáře byl napsán v roce 1989. (rafix)
  • Film se natáčel v San Franciscu a v Los Angeles v Kalifornii po dobu 12 dní. (rafix)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama