Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Pět malých prasátek (S09E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Five Little Pigs (více)

Obsahy(1)

Lucy Craleová přišla ve svých sedmi letech o matku Carolinu, která byla odsouzena a popravena za vraždu svého manžela Amyase, Lucyina otce. Po čtrnácti letech dostává Lucy dědictví jehož součástí je i dopis, který jí matka napsala před svou smrtí a v němž tvrdí, že je nevinná. Čtrnáct let je hodně dlouhá doba. Za tu dobu se může svět posunout o hodný kus kupředu, může jej ale také hodně lidí opustit. Pět klíčových svědků, kteří byli tím či oním způsobem zainteresováni na případu vraždy malíře Amyase Cralea, však naštěstí ještě žije. Lucy se rozhodne očistit matčino jméno a požádá slavného detektiva Hercule Poirota o prošetření případu. Poirot případ přijímá a nejprve jde za advokátem, který před čtrnácti lety Carolinu obhajoval. Od něj se mimo jiné dozví, že Amyas míval pletky se ženami, což Caroline mlčky snášela. Až na tu poslední, Elsu Greerovou... Takže se Hercule Poirot může směle pustit do řešení téhle dávné záhady. Ostatně Lucy Craleová, která touží očistit jméno své matky, je mimořádně půvabná mladá dáma, které by byl hřích nepomoct. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (137)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl, který má i zajímavou formu vyprávění, čemuž je celkově přizpůsobena vizuální stránka filmu, a to jak v případě flashbacků, tak i v případě současnosti. Je to krásně zamotané a až do konce nebudete vědět, kdo je skutečně vrahem a proč. Skvěle natočené. Vůbec nevadí, že tu není ani špetka humoru. Není ho třeba. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Znala jsem mou sestru dobre. Ta by proste nikoho nedokazala zabit. Lidska podstata ma nekonecnou moznost prekvapit". Klasicka Poirotovska detektivka, kde najsilnejsou strankou Sucheta ako Poirota je psychologia. Tentokrat sa mu prislubili aj vyborni herci ako dve krasne samice, teda vlastne 3 krasne samice konkretne Rachael Stirling a Aimee Mullins + Sophie Winkleman. Toby Stephens /Bondovka Dnes Neumirej/ sa tu tiez zjavil, a mal dost priestoru - teda mne Stephens nikdy nevadil, a celkom ho zacinam mat aj rad. Detektivka se vsim vsudy a k tomu nadherne prostredie : 95 % ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato filmová adaptace románu Agathy Christie na mě udělala neobyčejně silný dojem. Klid před bouří a neopakovatelná atmosféra pozdního léta prostupují celým snímkem a za pomoci příjemné kamery a magické hudby je servírován mimořádný zážitek. Herecké výkony a obsazení je také na vysoké úrovni. Úžasná scéna je např. ta, kdy Gemma Jones projevuje svou účast Rachael Stirling slovy: "...vedete si dobře..." a ty opravdově slzami zamžené oči...ano herecké výkony jsem si tentokrát obzvlášť vychutnal. Netroufám si však odhadnout jaké by bylo moje hodnocení, kdybych prvně četl knihu a poté viděl film. Díky vlastním představám a fantazii se pak zdá být filmové zpracování oproti knižní předloze méně dokonalé. V tomto případě to ale bylo naštěstí jiné. Snímek Pět malých prasátek pro mě byl netradičním zážitkem, který se při každé jeho repríze jen prohlubuje. Jeden z nejlepších dílů. ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule sa tentokrát pustil do menej zaujímavého prípadu, ktorého podstatou je štrnásť rokov stará vražda. Pomalé retrospektívne prerozprávanie zločinu a udalostí, ktoré k nemu viedli, dávali silný nádych dramatickej línie s psychologickým zameraním na osoby, než na regulérne krimi vyšetrovanie. Tým ma to trošku odrádzalo, pretože som znovu čakal pohotové, svižné vyšetrovanie s kvapkou ľahkosti a šmrncu. Samozrejme mi aj chýbali postavy kapitána Hastingsa a inšpektora Jappa. 70%. ()

jim_clark65 

všechny recenze uživatele

Naozaj dobré spracovanie ba priam poetické, hudba a aj atmosféra sú na veľmi dobrej úrovni, len mne osobne vadila miestami zbytočne roztrasená kamera a taktiež mi prišla zbytočná zmena Philipa Blakea na gaya, v knihe bola jeho vzťahová dynamika viac "šťavnatá", neznášal Carolinu, pretože ju v skutočnosti miloval ale ona sa rozhodla pre Amyasa. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • V celém filmu není zmíněno, proč titulu dala Agatha Christie jméno Pět malých prasátek. V knize Poirot připodobňuje pět hlavních postav k jedné dětské říkance a dle jeho názoru povahy zúčastněných přesně vystihují popis jednotlivých prasátek. (Robbi)
  • Hlavní hudební motiv filmu je z pera slavného francouzského skladatele Erika Satie, konkrétně se jedná o sérii klavírních kompozic "Gnossiennes". (PhillM.)
  • Meredith Blake je také jméno postavy ve filmu Past na rodiče (1998). (ČSFD)

Reklama

Reklama