Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Opona - Poirotův poslední případ (S13E05)

(epizoda)
TV spot

Všechno krásné jednou končí. Kapitán Hastings se po dlouhých letech vrací na zámek Styles, kde před lety s Poirotem vyřešili svůj první společný případ. Nyní se opět jedná o vraždu, vlastně o několik vražd, páchaných tak rafinovaně a skrytě, že sám velký detektiv v jednu chvíli říká, že se s tak obratným zločincem dosud nesetkal. Hastings, kromě upřímné snahy pomoci svému churavějícímu příteli v nesnadném pátrání, musí také řešit komplikovaný vztah k dceři Judith, která na zámku rovněž pobývá. A přestože Hercula Poirota trápí rychle se zhoršující zdravotní stav, jeho malé šedé buňky jsou stále dostatečně čilé a bystré, aby dokázal i svého posledního vraha přivést k zaslouženému trestu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (135)

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedávam 100% , lebo som smutný s toho ako ukončili môjho milovaného Poirota. Vidieť tohto fantastického človeka, túto veselú postavičku ako neschopného, zničeného muža bolo strašne smutné. Ďakujem tvorcom tohto seriálu, hercom ale aj slovenským a českým hercom z dabingu. Na tieto filmy sa budem vždy tešiť. Bravó David Suchet...... ()

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi to nešlo natočiť lepšie, ale.. v podstate ma ani kniha veľmi nenadchla, akosi šla mimo mňa. Nuž, nemôže sa mi páčiť, že Poirot zomiera, ale aj tak som čakala niečo viac. Vraj Agátu už jej nonšalantný detektív otravoval, preto ho nechala zomrieť a nejak to mám uložené v podvedomí. Stále však hovorím, že filmári takmer vždy Poirota skôr vylepšili a platí to aj v tejto časti. ()

Reklama

Nut 

všechny recenze uživatele

Opona se zatáhla, kruh se uzavřel! Tak poslední díl seriálu je rozhodně jedním z nejlepších vůbec. Parádní zápletka, perfektní herecké výkony, hlavně David Suchet se skutečně překonal. Ponurá atmosféra a neskutečný doják. Knižní předlohu jsem neznala, pointa pro mě byla naprostým překvapením, ale ta díra uprostřed čela mnohé napovídá. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téměř slza ukápla... Strávili jsme solu tolik času, Hercule... ale je dobře, že už to končí... Už evidentně nebylo kam jít... Jsem za tenhle seriál ráda a ráda se k němu vracím, ale opravdu stačilo a jsem ráda, že i to rozloučení bylo celkem důstojné... My co máme Hercula prokouknutého jsme si hned říkali, že to předstírá a čekala jsem, kdy z křesla vyskočí... Jen mě opravdu nenapadlo, za jakým účelem... A i když byl padouch psychopat, nějak mi nedosahoval Poirotovi úrovně, aby to byl soupeř rovnocenný... To je jediná výtka. jinak - merci, mon ami! ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Poirotovo rozloučení se odehrává v téměř hororovém prostředí, jakoby na pomezí tohoto a onoho světa. Žádné nonšalantní společenské hrátky, na ty už není čas, nýbrž nahlédnutí do propasti. A jak víme, v takové chvíli i propast vhlédne do nás. Hercule si ji úmyslně schovával až na úplný konec. Mrazivé uvědomění si ďábelských co by kdyby čeká i na nás (a zdaleka nejde jen o odhalení falešnosti detektivova kníru). Dokonale temná tečka za tou okouzlující, báječně odlehčenou řadou příběhů. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • David Suchet (Hercule Poirot) pred filmovaním držal 9 mesiacov diétu a prvýkrát počas filmovania nemal pod oblekom žiadne vypchávky. (Poirotek)
  • Předlohou byl poslední román Agathy Christie, ve kterém se objevil belgický detektiv Hercule Poirot. Christie jej napsala již v roce 1940, ale vyšel až v roce 1975. (Rembrant)
  • Suchet v souvislosti s 13. řadou uvedl: "Jsem více než potěšen, že si mohu zopakovat svou roli Poirota. Je to moje celoživotní ambice přinést tento úžasný kánon děl až do konce. "Poirot je brilantní a hluboce komplikovaný charakter a já jsem vždy miloval, hrát ho." (v.indruchova)

Reklama

Reklama