Reklama

Reklama

Spider-Man

  • USA Spider-Man
Trailer
USA, 2002, 121 min

Obsahy(1)

Film na motivy marvelovského komiksu je příběhem podivínského středoškoláka Petera Parkera (Tobey Maguire). Jako dítě osiřel, byl šikanován a nebyl schopen vyznat lásku okouzlující dívce ze sousedství Mary Jane Watsonové. Říct o jeho životě, že je to bída, by asi bylo dost slabé slovo. Ovšem jednoho krásného dne, když ho na exkurzi v laboratoři pokouše uprchlý radioaktivní pavouk, se jeho život změní tak, jak by si sotva kdo dokázal představit. Peter získá netušenou pružnost, jasné vidění, schopnost přichytit se k povrchu, šplhat po zdech a vystřelovat sítě ze zápěstí, ale ona to nebude jenom zábava. Výstřední milionář Norman Osborn (Willem Dafoe) na sobě vyzkouší účinek drog, čímž vznikne jeho maniakální alter ego Green Goblin. Peter se tudíž musí stát Spider-Manem a vzít si Green Goblina na starost, jinak ho Goblin zabije. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (887)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Všetko má svoj čas. Päť rokov som sa Spider-Manovi vyhýbala a vôbec som nemala náladu si ho pozrieť. Až odrazu som chytila tú správnu slinu a vedela som to - teraz mám naňho chuť! A bolo to. Fajnová komixovka a Spajdy vážne "válí" :-) Jo, a v detailoch dosť súhlasím s Visáčom aj Tronom. Možno preto o hviezdičku menej. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Krátké animované příběhy o pavoučím muži jsem dříve obdivoval. Jako mladý jsem skoro nemohl dýchat, když Spider-Man pomocí své pavučiny létal z jednoho konce města na druhý a obdivoval jsem rozličnost záporných hrdinů a hlavně jejich souboje s naším hrdinou. Proto bylo veliké nadšení, když jsem se doslech, že se můj vzor dostane i do celovečerního hraného filmu. Měl jsem sice trochu strach, aby nebyl příběh, který nabízí díky své pestrosti neuvěřitelné možnosti, zmršen, jak už tomu u adaptací bývá, ale ten ustoupil jakmile jsem dostal zprávu, že na režisérskou sesli si nesedne nikdo jiný než Sam Raimi. Můj ledový klid a naprostá důvěra k tvůrcům však byla zlomena už chvíli poté co jsem zasedl do kinosálu a velkolepá podívaná mohla začít. Podívaná, která se rozběhla na plátnech byla až mrazivě nudná a nevzbuzovala ve mě žádné očekávané emoce. Byl jsem doslova šokován tím, jak jsou jednotlivé postavy jednoduché a nezajímavé a ještě více tím, že si k nic nejsem schopen vytvořit žádný vztah. Dokonce ani ta nejzajímavější rovina příběhu nebyla nijak moc rozvinuta, hledání pravé Spider-Manovi identity, nejistota hlavního hrdiny, zda vůbec patří do lidské společnosti. Všechny zápory ještě obohatil záporný hrdina, který je, řekněme si to na rovinu, dementní. Místo klasického záporáka, jakého jsem očekával, mi tvůrci naservírovali zmateného tatíka, který si vlastně není jist tím co chce. No je mi prostě ouvej, že to dopadlo takto. Spíše než o pěkný film v duchu původního animovaného seriálu Spider-Man připomíná slabšího sourozence o poznání dokonalejšího Batmana. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Spíše pohádka pro mladší ročníky, ale plná kvalitních efektů. Peter Parker je na můj vkus až příliš podobný Mirku Dušínovi a to, jak se na konci filmu kvůli poslání vzdal své lásky, bylo přímo ohavné. Trailer na ČSFD: http://www.csfd.cz/film/7563-spider-man/videa/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem prvni dil Spider-Mana videl poprve, nijak zvlast me nezaujal a proto jsem pred druhym skouknutim nic moc necekal, ale tentokrat se mi film libil o dost vic. I kdyz je prvni dil spis takovej vysvetlovaci a seznamovaci a prvni bitka s Green Goblinem je az po hodine filmu, vubec mi to nevadilo. Jednak proto, ze jsem kdysi sledoval animovanej serial, ale nikdy jsem nevidel Spider-Manovo zacatky, i kdyz sem samozrejme vedel, co a jak se stalo. A za druhe proto, ze Raimi je zrucnej reziser a tak je film poutavej i v castech, kde se nebojuje. Tobey Maguire a Kirsten Dunst se do roli skvele hodi, i kdyz maj oba misty dost ospaly vyrazy. Willem Dafoe je perfektni, ty rozhovory Osborna s Goblinem nemaj chybu, ale kdyz je pod maskou, tak je to horsi. Urcite se dal vybrat lepsi zaporak pro prvni dil. Potesily me mensi role Bruce Campbella, Teda Raimiho, Stana Lee a naprosto perfektniho J.K. Simmonse. Triky jsou na hodne slusny urovni, i kdyz misty je videt, ze jsou pocitacovy, bitky nemaj chybu a navic je misty k odlehceni deje nejaka ta hlaska nebo vtipna scena, hudba Dannyho Elfmana je jako vzdy paradni, ale misty pripomina Batmana. Nejvic me dostavala ale kamera, kdyz Spidey lita mezi barakama, to proste nema chybu. Takze jedina vytka k filmu je asi to, ze nechapu, jak zvlad Parker usit svuj oblecek a pak kdyz si strhava kosily, tak to vypada jak Superman. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Neolizovat! To bílé a lepkavé, co máš na dlani, není to, co obvykle, Touby! Pokousal tě přece zmutovaný pavouk, tak proč pořád vypadáš jako občerstvení pro pedofily vracející se z homokarnevalu? Nu což, přitvrdíme a postavíme ti do cesty nějakého fuckt drsného, temného padoucha. Co třeba takový zlý skateboardista v rozkošně úplém, žužu zeleném oblečku?? Postříkej ho pavučinkou a umlať pěstičkama za zvuku tvrrrdé rrrrockové plísně "Hírou"... I dle poměrně ostrého comixu se dá natočit rozverné revue pro nezletilé homosexuály. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (191)

  • Keď sa Peter (Tobey Maguire) v škole bije s Flashom (Joe Manganiello), zachytí mu ruku. V nasledujúcich záberoch ju drží vždy na inom mieste. Raz za hodinky, raz tesne pod nimi. (Kub_ees)
  • Námět na komiks se Spider-Manem (Tobey Maguire) byl málem v 60. letech zamítnut, protože si vydavatelé mysleli, že pavoučí hrdina bude velice neoblíbený z důvodů rozšířené fobie z pavouků. (Eru_Iluvatar)
  • Poněkud kontroverzní rozhodnutí vybavit Petera Parkera (Tobey Maguire) organickými vrhači pavučin režisér Sam Raimi svého času komentoval: "Asi před deseti lety napsal James Cameron svou synopsi scénáře. Velmi dobrou, se spoustou skvělých nápadů. Jedním z těch, které jsme použili, bylo, že si Peter Parker své pavučiny nevyvine vědecky, ale že se stanou součástí jeho těla. Na jednu stranu to z něj dělá tak trochu zrůdu, ovšem když se na to podíváte z jiného úhlu, prohlubuje to lidský rozměr postavy. Chtěl jsem, aby byl Peter jeden z nás, ne nějaký geniální chemik, který si doma vyvine zařízení, jaké nedokáže vyvinout žádná obří společnost." (NIRO)

Související novinky

Sam Raimi jedná o režii Doctor Strange 2

Sam Raimi jedná o režii Doctor Strange 2

06.02.2020

Kultovní hororový režisér Sam Raimi jedná o režii snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness pro studio Marvel. Nebyla by to pro něj samozřejmě první štace do komiksového světa, Raimi totiž… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama