Reklama

Reklama

See

(seriál)
  • USA See
Trailer 2
USA, (2019–2022), 21 h 23 min (Minutáž: 42–62 min)

Tvůrci:

Steven Knight

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Jason Momoa, Sylvia Hoeks, Hera Hilmar, Christian Camargo, Christian Sloan, Mojean Aria, Kenneth Mitchell, Sharon Taylor, Nesta Cooper, Archie Madekwe (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Postapokalyptické sci-fi predstavuje budúcnosť vzdialenú 600 rokov, kde sa ľudia kvôli globálnej epidémii slepoty a s ňou spojeným vojnám a vymieraniu vrátilo späť do jaskýň. V jednom zo samostatne žijúcich kmeňov sa narodia dve deti, ktoré vidia, čo sa naposledy stalo veľmi dávno. O "mýtické deti" sa onedlho začnú viesť rozsiahle boje. (dixx)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (101)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Po tom hejtu co to schytalo jsem příjemně překvapenej. Momoa je tradičně výbornej. Ze začátku jsem se bál, že to sklouzne do tradišního klišoidního postapo seriálu, kterých se v posledních letech natočilo snad 10. A bohužel některé společné jmenovatele to má. Ale minimálně to začíná fakt dobrou bitvou a zhruba v půlce má Momoa exkluzivní fight, který je nápaditější než mnohé chválené z Daredevila. Nicméně se projevuje vysoký rozpočet a kvality tvůrců Knighta s Lawrencem. Taky je výborná Sylvia Hoeks jako záporačka, která je jinak v reálu nádherná a tady mi z ní často bylo nevolno. V některých rolích jsou ale herci bohužel slaboučcí. Co je strašně potěšující je fakt, že je každý díl uplně jiný strašně se to posouvá, takže nehrozí to co u Vychováni vlky, kde je tak 7 dílů v podstatě o tom samém. Oproti vlkům to má cca jenom tak 2 roviny, což je tak nějak osvěžující. Ze začátku mne rozčiloval abstraktní slepý svět, ale časem jsem si na to zvyknul a je to opravdu v kontrastu s tématikou, že to má nádhernou kameru a v HDR 4K je na co se koukat. Výborný je i zvuk a minimalistická hudba Beara McRearyho (BSG). Má to chyby, ale bavil jsem se. 7,5 ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Momoa je zvire,dobytek,reznik...cokoliv chces..highlight serialu je v 1epizode fight, 3epizoda fight a 8epizoda fight...to vsechno kolem tak nejak plyne a dobre se na to kouka..ale kurva ty bitky sou fakt narez..hlavne 3dil jak to tam rozmrda je fakt top..seru ztoho a chtel bych dalsi serku..apple docela slape se serialama..tak uvidime.. cetcet !! ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pominuli fakt, že i po staletích slepoty vypadají lidé tak krásně a uhlazeně, že dokáží stavět dokonalá estetická obydlí a šít krásné oděvy, je See neskutečná vizuální žranice se super brutální akcí, úžasným soundtrackem, plně funkčním příběhem a s vodníkem, kterej konečně dokazuje, že není jenom tupá mlátička, ale umí i slušně hrát. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první řada spokojenost.Má to svoje mouchy,nicméně bohatě je vynahrazuje skvělý vizuál,výprava a příběh,který dovede překvapit.No a samozřejmě Jason Momoa je ten správný drsoň a některé akční scény strčí do kapsy i slavnější seriálové sourozence.Fungování světa slepých asi nemá moc cenu rozebírat,protože nikdo neví jak by v téhle situaci fungovaly ostatní smysly po stovkách let beze zraku.Apple svojí prvotinou rozhodně uspěl...80% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první řada ***: tedy očekávání rozhodně naplněno nebylo. Vše stojí a padá na retardovaném scénáři a neschopnosti prodat věrohodně děj který se odehrává v období 17ti let (nestárnoucí postavy - respektive některé ano, některé ne - normál). Celkově zcela vyprchala pointa děje a "zvraty" jsou v duchu trapných pokusů (kdy stejně víme, že jde jen o drama pro drama) a nelogických rozhodnutí postav (samozřejmě jen proto, že došla fantazie jak pokračovat, tak se točíme v kruzích). Více u jednotlivých epizoddruhá řada ***: Oproti první řadě přibylo krve (což vypadá dobře), bohužel veškerá negativa zůstala. Otřesný casting (mladšího bratra hraje o deset let starší herec) a zcela trapné dějově zvraty (bodná zranění už nejsou co bývala) a samozřejmě naprosto zbytečná vata a drama pro drama (ano opět tu máme odvrácení smrti poslední vteřině a hrozby, vteřinu před koncem epizody co nikdy ve finále hrozby nejsou). Díky tomu jsou jednotlivé epizody obrovsky nevyvážené a působí komicky v místech, kde humor plánovaný nebyl. více u jednotlivých epizod. třetí řada **: Demence děje je příšerná. Celá série má tak jednu nadstandardní epizodu, zbytek je utrpení pro každého neprošel lobotomií. Co vše korunuje, je odpadávání oblíbených postav (jedna po druhé) a protivné svině přežijí i několik poprav a jedovatého hada až do poslední epizody. Dobré nápady byly asi tak dva. V kontrastu se závěrem minulé řady je to odpad. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (13)

  • V epizodě zazní píseň „Welcome To The Jungle“ od Guns N' Roses. (Duoscop)

Související novinky

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Co nabízí služba Apple TV+?

Co nabízí služba Apple TV+?

04.11.2019

Společnost Apple učinila minulý týden význam krok, když spustila svoji zbrusu novou streamovací službu Apple TV+. Ta je dostupná i u nás, a tak by nebylo na škodu si ji trochu lépe představit. Cenově… (více)

Reklama

Reklama