Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když mladý právník Jack Campbell (Nicolas Cage) odlétal na stáž do Londýna, sliboval své přítelkyni Kate (Téa Leoniová), že za rok už budou zase spolu. Uplynulo třináct let. Z Jacka se stal úspěšný burzovní makléř, který si za ta léta vybudoval slibnou kariéru, na Kate už dávno zapomněl a stále je svobodný... Jsou Vánoce, Jack jde pozdě večer z kanceláře do svého bytu na Manhattanu, a cestou se staví v malém obchůdku. Zde se stane nechtěným svědkem roztržky mezi prodavačem s nějakým pobudou. Podaří se mu zklidnit vášně a dá se s účastníky hádky do hovoru o všem možném. "Mám všechno, po čem jsem toužil," říká při tom o sobě. Když se konečně dostane do svého luxusního mládeneckého apartmá, lehne si a okamžitě usne. Druhého dne se probudí v domku na předměstí, vedle něj leží v posteli o 13 let starší Kate, vedle v pokoji pláče dítě a šestiletá holčička mu říká "tati". A to je jen začátek z celé řady překvapení, která na Jacka čekají... Z Jacka Campbella - businessmana se stal Jack Campbell - otec rodiny. Nežije v centru, ale na předměstí, neřídí Ferrari, ale "kombíka", neprodává akcie, ale pneumatiky a v šatníku má místo drahých obleků flanelové košile. Jack se nejprve pokouší vrátit do svého "starého" života, ale ani ve firmě ani doma se k němu nikdo nezná. Postupně si začíná zvykat na nový život a zjišťuje, že se mu vlastně velmi zamlouvá. S chutí si užívá otcovských povinností, stýká se s novými přáteli a navíc mu dochází, že Kate i po těch 13 letech stále miluje. Není ale jisté, jestli je tento život už "navždy" - totiž jestli se zase někdy znovu neprobudí sám ve svém manhattanském apartmá. A pokud by se tak stalo, jak by mohl napravit všechny ty chyby, kterých se dopustil...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

PALINO 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z filmov, ktorý ponúka zaujímavý nápad, no jeho realizácia je skôr priemerná. Ale nechcem moc kydať na Ratnerov film, lebo sa mi celkom páčil a občas ponúkne aj príjemnú atmosféru, akú poznáme napríklad z filmov o malom Kevinovi. A samozrejme je tu NICOLAS CAGE, ktorý predstavuje pre film tú najväčšiu silu a ak niekto drží film nad vodou, je to určite on. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podařená jednohubka kterou, světe div se, herecky táhne "muž čtyř výrazů, z nichž tři vypadají úplně stejně", Nicolas Cage. No a když druhou půlku zamilovaného páru tvoří krásná a živočišná Téa Leoni, tak můžu směle prohlásit, že obsazení je ten největší klad filmu. Otec rodiny má vcelku jednoduchý scénář, ale zato poutavě napsaný a s citem natočený. Děj je pomalý, roztažený na dvě hodiny a kousek vyprávění o přerodu jednoho samotářského makléře, do usedlého muže s krizí středního věku. Režisér filmu vtiskl klidnou a domáckou atmosféru, takže nevadí ani přemíra klišé a dopředu odhadnutelná zápletka. Konec dojem bohužel trochu sráží, ale i tak jde o můj oblíbený moralizující vánoční film. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Pořád sem si během filmu nemohl vzpomenout,zda jsem na vhs někdy tenhle film viděl.Ale jo,viděl.Podle těch posledních scén sem si vzpomněl.Myslim,že tohle je jeden z nej filmů B.Rattnera.Docela origoš nápad,oba dva hlavní hrdinové maj dost velký charisma,aby film utáhli,takže nudu u tohodle filmu nepotkáte.80%. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Celý koncept byla kravina (nejen že hlavní hrdina samozřejmě neřešil svůj problém logicky a jednoduše, jak by to udělala většina normálních lidí, ale i když se v ženských moc nevyznám, tak jsem přesvědčen, že manželka by po 13ti letech manželství tak nějak poznala, že její muž je někdo jiný), klišé střídalo klišé a Nick neuměl hrát ani před 11ti lety. Přesto se mi to docela trefilo do nálady a první polovinu jsem se až nečekaně bavil. Pro mě neškodná záležitost, která dokonale vyplňuje škatulku "vánoční romanťárny". ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film o tom, co bohu-žel spoustě lidem dojde až pozdě - o skutečných hodnotách zde na zemi... Je totiž dost smutné, když člověk od starých, opuštěných lidí slyší nářek, jakou chybu to udělali, když si vybrali život mamonu. Na stará kolena pak končí sami a litují, že svůj jediný pokus promrhali... (naštěstí život zde na zemi je jen malilinký kousek toho, co máme ještě před sebou. Tady máme jen jeden úkol - rozhodnout se, kde budeme trávit věčnost.) Na tento snímek koukám během let už poněkolikáté a přesto mi znovu lahodí... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Okrem New Yorku a New Jersey sa film natáčal aj v kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Nicolas Cage (Jack Campbell) vlastnil rovnaké Ferrari, aké bolo použité vo filme. Predal ho asi rok pred začiatkom natáčania. (misterz)
  • Autorem citátu „Kdybych žil v antice, bydlel bych v Římě, a dnešní Amerika je říše a New York je Řím,“ který se ve filmu objevil, je John Lennon. (Terva)

Reklama

Reklama