Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Červená, zelená (S01E01)

(epizoda)
  • Jižní Korea 무궁화 꽃이 피던 날 (více)
Ukázka z filmu 1

VOD (1)

Obsahy(1)

S vidinou snadného výdělku se švorcový a zoufalý Ki-hun zúčastní tajemné hry. Už před prvním kolem je ale jasné, že se bude dít něco strašného, co nikdo nečekal. (Netflix)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (71)

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

❗SPOILER "Klasický úvodní seznamovací díl, ve kterém je divákovi představena postava Pan Song Ki-huna a první hra s názvem "Červená, zelená". Ohromný potenciál seriál zazdívá hned na úvod, když namísto postupného seznamování s osudy jednotlivých postav, pro navázání citové vazby s divákem, se seznámíme s osudem pouze jedné z nich a ihned následuje vhození do ratingově nepřístupnější Hunger Games. Věčná škoda, že například pět úvodních dílů neseznamuje diváka pouze s příběhy jednotlivých postav a následně nepřikročí ke hrám. I přesto dávám za silný úvod čtyři hvězdy." 👍❗ ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo od začátku do konce nekompromisně dobrý. Tak vynikající úvod do seriálu nepamatuju. Jinak hlavní hrdina měl dlužit cca 410 miliónů wonů, což je na koruny asi 7,5 miliónů (1 won=0,018 Kč). Když v rychlosti přeříkávali, kolik má ten kterej hráč venku dluhů, zaznívaly tam i miliardy. Nevím, nakolik věrně to kopíruje situaci lidí v Jižní Korei, ale znamenalo by to, že dluhy některých lidí jsou tam astronomický. ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro jsem to i čekala. Davové šílenství je mi vždycky podezřelé. Jsem uprostřed prvního dílu a vůbec mě to nebaví. Chlap, který sice miluje svou dceru, ale ke své staré matce se chová občas jako hovado, to není hrdina pro mě. Dokáže peníze jen rozfofrovat, prohrát, ne vydělat. Ty scény, kdy zuří, mi připadají značně přemrštěné. Nejsem schopna ho pochopit, natož si ho oblíbit. Možná se to u něčeho takového ani neočekává. Tak teď jsem se dodívala. Zabíjení lidí, fakt drastické. Nerozumím tomu, co se na tom tolika lidem líbí.  Zkusím ještě druhý díl. Uvidíme. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já se na to původně ani nechtěl dívat, z obrovského strachu že mě čeká druhé Alice in Borderland, jenže mi to všichni přátelé, co to viděli, neustále strašně doporučovali a všichni z toho byli nadšení, včetně jednoho velmi dobrého kamaráda, který má dost náročný vkus. To už jsem si říkal, že bych to asi risknout mohl a tak jsem se odhodlal si konečně pustit jako pilot. A zatím teda (aspoň za mě, vidím že jsem dost v menšině) nic moc. Celý ten díl trvá hodinu, přičemž by se vše v něm dalo bohatě shrnout do max. 40 minut a nic by se nestalo. Navíc to na mě působilo dost průměrně, s průměrnou atmosférou a s průměrnými postavami. Zápletka by však nějaký potenciál mít mohla a rozhodně je to několik levelů inteligentnější, než Alice in Borderland, navíc tady v hlavní roli nejsou žádní připitomělí teenagery, ale lidé, kteří se do toho... prostě povahově hodí, řekněme. Proto, i když mě to zatím nijak zvlášť nezaujalo, tomu ještě dám šanci. Navíc mi taky všichni říkali, že to mám minimálně do čtvrté epizody vydržet, že se to tam prý pořádně rozjede, tak si počkám a uvidím... 3* ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jihokorejské bankovky mají zatraceně hodně nul. Ale právě nedostatek wonů po kapsách má dlouhodobě jistý Song Ki-hun, který nastoupí do dodávky a probudí se až uprostřed opuštěného ostrova s číslem 456 na zádech a spolu s dalšími chronicky nespokojenými zoufalci. A tak trochu si zahrají pár dětských her. Nespokojení jsou, ale chcípnout ještě nehodlají, i když na někoho z nich na konci čeká pohádková výhra. Rychle (ale určitě ne zadarmo) získané peníze jsou pro ně jedinou možností, jak si urovnat vlastní bytí. Senzace možná, já zatím nikam neskáču. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Gi-hun (Jeong-jae Lee) vrazí do Sae-byeok, si lze všimnout, že se herečka Jung Hoyeon rozesměje a snaží se to zakrýt. Záběr byl jen cvičný, ale režisér Dong-hyeok Hwang se ho nakonec rozhodl ponechat, jelikož byl „příliš dobrý na to, aby byl vystřižen“. (Azurovydrak)
  • Automatická holčička hlídající soutěžící při první hře byla zapůjčena produkcí z jednoho korejského zábavního parku. (NiWi)

Reklama

Reklama