Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

honz odpad!

všechny recenze uživatele

Předchozí Vejdělkova "Óda na nevěru", nazvaná Muži v naději, byla slabomyslná, ale člověk si řekne, že ne vždy se musí dařit. To jsem ještě nevěděl, co je První krok. Už na záčátku je přinejmenším zajímavá samotná škola, ve které se vyučuje (kdyby jeden ročník) jen jedna třída, N.B. ještě taková, že její žáky chodí hlídat školník i přes noc. Tedy pokud ho zrovna ti "mladí rozpustové" nezavřou na střeše, což je fakt natolik vtipné a zábavné, že jen nevěřícně zíráte, jestli se vám to jen nezdá. Nebo postava učitelky, kterou hraje Klára Issová, je také hodně "moderní" - ve dne učí balet "mladé talenty" a v noci se točí u tyče v bordelu... No prostě je to zas unikát! Něco takového vymyslit, a pak dokonce natočit je vážně patologické... 12.4. doplnění: Před necelým měsícem jsem neměl úplně pravdu v tom, že jde o školu pro jednu třídu. Včera jsem totiž viděl část dalšího pokračování, z něhož bylo patrné, že v průběhu školního roku na akademii přibyli k prvákům také druháci a třeťáci - tak sláva! :D ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohodovka z taneční školy aneb česká mutace Fame. 1) Fakt, že většina protagonistů neumí moc hrát ani tancovat, mi nevadí. Jsme v jakési obskurní soukromé střední škole, kam, jak to tak v Česku bývá, se uchylují ti, co je nevzali na státní a jejichž rodiče jsou ochotni rozmary svých dětí platit. Většina absolventů podobných ústavů v umělecké branži pohoří, protože na ni nemají, a budou se přiživovat na internetu, v reality show a v podobném prostředí._____ 2) Ve prospěch seriálu naopak mluví intelektuální úroveň odpadových komentářů, jejichž autoři mnohdy mají problém s tím, sestavit správně česky větu._____ 3) Problém je, že seriál pracuje s telenovelovým scénářem, kamerou i režií, přitom se snaží telenovelou nebýt. Klasické diváky soap oper to neosloví, protože to "není ze života", zatímco mládež to zavrhne hlavně proto, že se všichni chovají právě jako v telenovele._____ 4) Ale hezky se na to kouká. Z pedagogického sboru mě zaujala 48letá Veronika Žilková (ředitelka školy), 68letý Oldřich Vlach (školník), 48letý Pavel Kříž s parádní postavou (svérázný učitel herectví) a 51letý Oldřich Navrátil (ekonom školy a učitel dějin umění). Mezi studenty stojí za zmínku 20letý talentovaný Filip Cíl (Tomáš Doubrava, hlavní postava, má problémy s financemi), 26letý pěkný Dominik Turza (Robert Hakl, frajer, soupeří s Tomášem o dívku), 21letý Jan Cína (homosexuální Saša), roztomilý Karel Váradi (Rom Imrich) a 19letý tehdy ještě dlouhovlasý Přemysl Pálek (Patrik Lokvenc v sexy džínách)._____ 5) Za zmínku stojí některé scenáristické úlety: společné sprchy a šatny pro muže i ženy, vystoupení, které si sežene student po telefonu, aniž jakkoli doloží, kdo je, nebo třeba okolnosti krádeže hodinek. ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik gejů a plochých nehereček na jednom místě aby jeden pohledal. První kroky vedly k následným a ty pak k poslednímu ze střechy mé garáže. Bohužel jsem pád z dvou metrů přežil, tak můžu o tom napsat komentář a varovat budoucí generace, který by snad chtěly někdy vidět tento multi-kokoti-kulti patlaneček. Chybí už jen Inuité, opravdu... a divím se, že na taneční plac nenahnali i nějaké Masaje, aby dokonale zachytili kmenové spektrum současné české mládeže. Píčové z Nohy! ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatní uživatelů dávám některým českým seriálům aspoň šanci. Překvapila mě jistá originalita, kterou byli schopni češi vyvinout. Raději nebudu komentovat herecké umění Navrátila a Nálepkové. Když se snaží být přísní učitelé, jsou spíš k smíchu. Naopak ty děti nejsou tak bezduché a proto dávám průměr ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Ono to není tak zlé, dávám 3,5*. Samozřejmě by si asi měl každý na prvním místě položit otázku, co od Prvního kroku očekává... a co chce vlastně vidět. Možná odpoví: inteligentní vtipnou podívanou... Problém asi je, co dotyčný považuje za inteligentní a vtipné. A právě to se s věkem poměrně výrazně mění... Tím chci pouze naznačit, že seriál je pro mladé cca 12-16. Recenzi by tedy asi měli psát především oni, ale obávám se, že mají povětšinou jiné "starosti":-), a když už někam napíší tak to bude na facebook a ne na csfd:-). Co k tomu říct... Je to barevné, je to i o sexu, tancuje se tam, jsou tam naši mladí:-), má to slušné obsazení, sem tam nějaký ten romantický prvek vystříkne z obrazovky, má to dobrou hudbu i kameru, mísí se tam vyšší společnost se spodinou a v našich podmínkách je podobný seriál přeci jen nevídaný... Osobně bych snad jen zkritizoval dvě postavy: Max a učitel hudby Vladimír. Ruda z Ostravy je Ruda z Ostravy, ale v téhle roli je poněkud plochý a málo výrazný. No a Pavel Kříž má zase nějaký ten křížek na krku, než aby mohl hrát na strunu případného pobláznění studentky a učitele. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Seriál byl původně nabídnut také televizi Nova. Ta jej však po zhlédnutí pilotního dílu odmítla. (Dlee)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)
  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)

Reklama

Reklama