Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

První krok byl sice laciný a příběh za těch tehdy pouhých (dneska je tento počet na seriál víc než dost) 13 dílů se nestačil příliš rozvinout, ale minimálně dostal do podvědomí pár mladých hereckých tváří, z nichž některé vídáme dodnes. Až na přítomnost Michala Kavalčíka je tento výtvor Novy z těch, na které vzpomínám v dobrém. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale chvílemi si nejsem jist, na jaký seriál se vlastně koukám... Protože některé situace a repliky jsou jak z Ordinace v růžové zahradě, kterou manželka taky sleduje... I to chování postav je podobně "vypečené". Herecky... těžko říct, když tam není co hrát... Ale tzřeba se to bude lidem líbit a skončí to jako národem milovaný nekončený seriál ve stylu Ulice nebo té Ordinace. ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

Češi okopčili další zahraniční seriál a je to znát: takhle (relativně) dobrý scénář by asi žádný z dnešních pisálků nevyplodil. Hrdinové jsou sympatičtí, jejich jednání logické a většinou uvěřitelné. Byla tu spousta skvělých scén. Ale bohužel taky spousta vaty, kterou se to snažili natáhnout. Škoda toho otevřeného konce, asi by měla následovat druhá řada. No, doufejme, že opravdu vznikne. Mladí herci většinou stáli před kamerou poprvé a zvládli to dobře, asi proto, že v podstatě hráli sami sebe. Nevím, jestli by zvládli náročnější úlohy, ale tady byli fajn. Některé bych rád viděl znovu, hlavně Šárku Vaculíkovou, to je pro mě objev roku a přeju jí úspěšnou kariéru. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nejvtipnější a nejoriginálnější je to, jak Nova rychle podpořila kampaň Hlasu Č-S, a místo rozreprízovaného Druhého dechu (který uklidila na víkendový čas), nasadila barevné křepčení s exsuperstáristy Rudou z Ostravy (!), nebo s příbuzenstvem hlasistů (Pavlovčinová). Zlatý Druhý dech. ()

Rousse odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudu řešit to, že se v seriálu pořád někdo dohaduje, jestli ten či onen učí podle osnov nebo ne, když podle UČEBNÍCH OSNOV se neučí minimálně 5 let (nahradily je ŠVP) - o takové detaily tu fakt nejde. Spíš bych se chtěla zeptat: proč je to proboha tak trapné? Jedinému herci nevěřím ani půl slova, scénář je snůška totálních žvástů a celé to jsou podle mě vyhozené peníze. Jediné, co mě opravdu pobavilo byli žáci, kteří přišli na první hodinu s dotyčnou učitelkou tance a na konci vyučovací hodiny už zvládli bezchybně celou novou 5 minutovou choreografii včetně pyramidy - "bravo", přátelé, jsem ráda, že o supermany v ČR není nouze. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)
  • Seriál byl původně nabídnut také televizi Nova. Ta jej však po zhlédnutí pilotního dílu odmítla. (Dlee)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)

Reklama

Reklama