Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

fredisek odpad!

všechny recenze uživatele

Měl jsem čest s jedním dílem ve chvílích, kdy jsem měl horečku, a i tak můj oslabený mozek požadoval něco aspoň trochu náročnějšího. Tohle je čistý odpad. Příběh žádný. Herecký talent Rudy z Ostravy je zpochybnitelný i u vypnuté televize. Kříž vymóděný jako Vlastík Harapes. Klára Issová už asi taky neměla co do huby a Žilková jak uživit rodinu. Navíc mě zastihl díl, který suverénně k****l Pomádu, za to by měli autoři tohohle "seriálu" sedět! ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Ten Vejdělek už mě pěkně sere!!! Ty jeho filmy mě moc neberou, no a co se v tomhle seriálu snaží dokázat na režisérské stoličce je humus a klišovitá trapárna!! Tohle prostě nebudu dál komentovat! Nechutnej výplod televizní tvorby!! Všem, včetně herců (to je kapitola sama pro sebe) zpřerážet hnáty a nakopat do prdele!! Fuck off!!!!! Odpad všech odpadů!! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

První krok kam? K nepřiznané homosexualitě leda. V kašírovaných kulisách a s bídnou taneční choreografií se sotva mohlo dosáhnout optimálního výsledku. Vejdělek je divný typ režiséra a výmluvy na scénář neberu, protože jsem od něho neviděl nic, v čem by dokázal, že má na to být tak uznávaným, ale přesto je pravdou, že pracoval s chatrným scénářem prostým kvalitních dialogů nebo silné zápletky. Herci většinou nepřesvědčiví ve svých rolích je jedna věc, ale když už byli do rolí vybráni, mohli jít do toho s větším nasazením, když už nic jiného. Po prvním dílu se dá pochválit jedině Vitázková, že se na ní dá koukat a Bojovnice pestrá ve sklenici, kterou málem omylem vypil Ruda z Ostravy. Jinak poměrně slabomyslné, a to i bez znalosti původní zahraniční verze seriálu. Náruč zmaru. 40% ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Jan P. Muchow nie je síce žiaden hudobný virtuóz, ale ako tvorca hudby k tomuto teen seriálu sa ujal. Ktovie, možno dokonca práve vďaka nemu si ma podmanilo skoro každé z predvedených tanečných čísel ... Nie, naozaj nechápem averziu užívateľov čsfd voči tomuto seriálu. Áno, mnoho motívov je už príliš okukaných a mnoho balansuje na hranici klišé - a čo ? Mladé tváre ( Filip Cíl, Radka Pavlovčinová, Šárka Vaculíková ...) aspoň predviedli svoj talent ( poprípade i svoje telá), a ani "staršia" generácia ( Klára Issová, Pavel Kříž, Veronika Žilková ... ) sa za svoje výkony hanbiť nemusia. To, že scenár bol ledaný priveľmi komerčne a že charaktery jednotlivých postáv vyzerali ako odpozorované z juhoamerických seriálov ( ale keď sa tak zamyslím, veď odkiaľsi stamade bol námet aj odkúpený), to je už problémom televízie hľadiacej viac na komerčné ako kvalitatívne ciele. I tak však je Prvý krok dobrým krokom smerom k mladému tunajšiemu divákovi. ()

Deywid odpad!

všechny recenze uživatele

ježiši kriste, boha živého, to čo kurva je ?!!!!....ospravedlňte môj slovník, ale presne tieto slová mi lietali po rozume, keď som sledoval prvú časť tohoto seriálového "skvostu"....Takže čo to tu teda máme: 1.Partu prerostlých deciek, ktoré nie že nevedia hrať, ale oni ani preboha nevedia poriadne tancovať.....2. choreografie...nie toto slovo nemôžem použiť....pretože tie slepecne katastrofálne zostrihaných scén naozaj nemožno nazvať choreografiou.....3. idiotské dialógy, ktorých hlavnou podstatou viditeľne bolo, aby zneli COOL, ale pri ich počúvaní ma skôr napadá slovo FOOL, pretože naozaj len blázon mohol niečo také stvoriť......a pohľad na Kláru Issovú krútiacu sa okolo tyče - tým ma jednoducho odrovnali.....Resumé: fuj, fuj, fuj.... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)
  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno