Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 1
USA, (2020–2024), 24 h 19 min (Minutáž: 52–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (207)

waska 

všechny recenze uživatele

1. Sezona - Oukej, je to líbivý, hezký lidi, ale co to proboha je, že Anglická královna je černoška a má k sobě dvorní dámu Číňanku? Jasný, prostě všude teď musí být nějaká bukvice nebo lesba, binární, nebinární, prostě BFLMPSVZ. Nic proti nim, ale nevím, jestli si na tohle zvyknu. 2. Sezona - o mnoho lepší než ta první? Čím to je? Asi těmi hezkými Indkami? ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Hyperkorektnost a gender v přímém přenosu nám předvádí šlechtice či královny tmavé pleti stejně jako kdyby Hitlera hrál blonďáček bez paruky. Už jen z tohohle důvodu nelze brát seriál vážně. Ale ono je to vlastně jedno, protože i celý příběh je jen trapná levná točená limonáda. Viděna 1. série a nemám v úmyslu se vracet k další. ()

Reklama

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Za mě naprosto špatný dojem z převrácených hodnot - zřejmě jsem neviděla ,,kvalitu v obsazení,, dost nepravděpodobné a hloupě servilní, to si myslím o plánu udělat z diváků blbce, takže se nad tímto nápadem dá pouze plakat :-). Díky tak tohle ne !!!!!! Vkus diváka, který toto ,,dílo,, chválí, je politováníhodný a slušně řečeno totálně blbý! ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Samotná literární tvorba Bridgertonovi je pokleslá červená knihovna na hranici čitelnosti. Ale budiž, občas je třeba mozek vypnout a číst jen tak, oddechově a nepřemýšlet o ničem. Ostatně idea, jak nějaká famílie s mnoha dětmi provdává a žení své potomky není nic nového. Seriál je horší. Dovedu si představit budoucnost, v které již nebude lidí bílé pleti, všichni budou v odstínech karamelu, čokolády, kakaa ... pak bude mít část hereckého obsazení tohoto seriálu své oprávnění, jiného herce prostě neseženeš. Žijeme ale v době, kdy je bělochů ještě habaděj a není nutné (z technických důvodů) přepisovat historii. Jistěže dříve šlechta měla mouřeníny, ale nebyla to královna, ani vévoda, ani biologický nesmysl, kdy dva běloši mají dvě dcery černošky. Žijeme v "korektní" době, to neznamená, že jsme všichni na hlavu padlí. Co je horší, jsou herecké výkony - lordi i dámy mají ve tváři vypsánu každičkou emoci, patrně zcela neschopni sebeovládání, jejich reakce, chůze a chování jsou prostě moderní 21. století, vévoda pobíhá s moderním strništěm jako vandrák, provdaná vévodkyně se dále obléká jako debutantka, prostě horor. Doporučuji každému, kdo se chce pobavit hloupostí amerických představ o britské šlechtě a také všem, kteří žijí naplno v současném století. Dodatek: Těším se na zfilmování Chaloupky strýčka Toma, kde strýčka Toma bude hrát běloch. Ve jménu korektnosti. ()

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud přijmete fakt, že se jedná o straight-up červenou knihovnu a ne žádný historický zápis, tak se vám to bude líbit. Kostýmy byly skvělý a ta smyčcová hudba aka moderní pojetí třeba Bad Guy od Billie Eilish. :D Love it. Je to typ takových těch "guilty pleasure" seriálů, které shlédnete za jedno odpoledne. Hodně vážně teď uvažuju nad tím, že se vrhnu na jednu z knížek z této série, která pojednává o mém oblíbeném vedlejším "páru". Přece nebudu čekat do další sezóny! ()

Galerie (238)

Zajímavosti (37)

  • Nejtěžší scéna pro Phoebe Dynevor (Daphne) byla ta, ve které měla masturbovat a hrát orgasmus. „Instrukce byly zcela jasné, musíš hrát orgasmus. Je to poměrně těžké nacvičit, což znamená, že nenacvičujete. Jednoduše to uděláte,“ prohlásila. (Duoscop)
  • Ve scéně v kočáře se Penelope (Nicola Coughlan) dotýká Colinových (Luke Newton) vlasů. To nebylo původně ve scénáři, jedná se o iniciativu Nicoly Coughlan. „Penelope by to udělala,“ řekla Coughlan. (klara.leb)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama