Reklama

Reklama

Premiér

(seriál)
Česko, 2019, 3 h 3 min (Minutáž: 12–26 min)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Sitcomový seriál Premiér je politická satira z prostředí vysoké politiky, který paroduje a vtipně zobrazuje jak se dělá politika, jak se chovají politici a jak kvete státní byrokracie. Fiktivní premiér na fiktivním Úřadu vlády řeší v úřadu strategické i běžné administrativní záležitosti nekompromisně a tvrdě, ale v soukromí se se stává jiným člověkem. Politické situace a řešené záležitosti jsou přizpůsobeny současnému politickému dění a aktuální problematice. Obsahem epizod jsou každodenní politické situace i diskuse o problémech a jejich nestandardní řešení. Vtipné dějové situace, rozhovory, spory a zápletky z prostředí Úřadu vlády i ze soukromí vychází ze skutečného současného politického dění a každodenních problémů politiků. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (688)

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně to není až tak nejhorší. Žádný výkřik originality to není, inspirace Ano, ministře je zjevná, herecky je to od Soukupa skutečně mizerné, ale na druhou stranu Soukup posmetá největší politické a liberální bláboly týdne a udělá si z nich prdel na jednoduchém základu nově zvoleného a klišovitě mluvícího premiéra v kontrastu s tím, co říká v kanceláři, a co říká "u Soukupa". Nijak objevná, ale potřebná a jinak v českých luzích nedostupná politická satira. ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nevím, proč na Soukupa všichni nadávají. Dokud ho máme, můžeme úplně zrušit armádu a ušetřit tak spoustu financí, neboť nikdo se neodváží napadnout zemi, která vlastní zbraň mnohem silnější než je třeba atomovka – pořad, který sníží komukoli v doslechu iq nejmíň o 50%. Nad tím, že Soukup tolik používá plurál majestaticus, bych se nepozastavoval – vzhledem k úrovni monologu („já jsem buď zdravej, nebo dobře léčenej“) je jasné, že mu se scénářem pomáhal člověk nad jiné povolanější na podobně vtipné „bonmoty“, člověk, který se v prvním díle také objevil – ano, náš prezident. Soukup tak vlastně mluví za oba. Na režisérovo jméno by se taky mohla udělat spousta skutečně nápaditých narážek (např. hle, jak je Benda renesanční osobnost – kromě toho, že je neschopný poslanec, je i neschopný režisér!), na druhou stranu, zase takový ignorant to nebude. Vzhledem k roztřesenosti kamery bych si tipnul, že sleduje moderní trendy a je příznivce hnutí Dogma 95. Druhá možnost také je, že to není schválně a pouze se mu třesou ruce z oprávněného strachu, že tohle jeho druhé dílo skončí stejným, ne-li větším průserem jako jeho první. Neboť je to on, kdo natočil legendární nekonečný seriál Sousedé, který skončil po deseti dílech. ()

Reklama

BoXBe odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju, že vypadá průběh pracovního dne Donalda Trumpa. Pro tento žánr to bude podobná revoluce jako Avatar. Nová laťka, nové možnosti, nové tituly jako "Tiskový mluvčí", "Kancléř", "Šéf kampaně", "Šedá eminence", "Neviditelný sponzor" a vyvrcholí to seriálem "Ředitel televize". Ujasněme si, že dotyčný, který to celé s celou televizí spískal, to dělá na koleni, scénář má odhadem 120 slov, kvalitu nehledá, ani neřídí, ani nechce, na jakékoliv přetáčky není čas, jede se na poprvé, s chybami, přeřeky, celé je to improvizace a neherecká narcistická estráda s neschopností vymyslet cokoliv vtipného, vata pro vysílání, na hraně licenčních podmínek a současně kvazi kampaň na prezidenta. Jsou to amatérské minuty šílenství a vžívání se do vysněné role, na kterou, fakt nedej Bože, aby někdy tento člověk dosáhnul, i kdyby jen byl poblíž. Radě pro rozhlasové a televizní vysílání nevadí tahle forma jednostranné sebepropagace budoucího politického subjektu? Že se ptám... ()

alchac odpad!

všechny recenze uživatele

House of Farts. Zvědavost a zřejmě latentní sklony ke koprofilii mě ponoukly zhlédnout první díl, což jsem i se silným sebezapřením vydržel něco málo přes tři minuty, následně to zvěrstvo zde poslal do senkruvny, ovšem poté se ve mně kromě žaludku hnulo i svědomí a pro zachování objektivity se kousnul, zhluboka nadechl, skočil do těch sraček šipku a protrpěl tu hrůzu až do hořkého konce. Pokud někdy dostanu nutkání pohledět na další díl, tak si raději napřed do predele narvu skelnou vatu, vyšňupnu dvě lajny mleté Trinidad Morugy, oči si vypláchnu louhem a spolykám metr žiletkového drátu a i tak se bojím, že muka způsobená Soukupem to násobně přebijí - promítat tohle do éteru už podle mě naplňuje skutkovou podstatu teroristického útoku. Což mě přivádí na zajímavý nápad - prodal bych seriál CIA, která by jej všem zadrženým tenoristům pouštěla s arabskými titulky. Přeživší by do týdne u Bašára škemrali o doživotní pobyt v Sednáje, parrilla a waterboarding inclusive. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Jarin v jedné větě řekne: "Není důležité vyhrát, ale nasrat ty, který jsme porazili." Tohle je bomba, tohle je upřímnost nad upřímnost, protože O TOHLE jde Jarinovi Souchoťovi nejvíc - NAS**AT nás. Jenže Jarine, u mě se ti to nepovedlo, mě je z tebe jen smutno, ty šašku. Jiné emoce ze mě nedostaneš, než lítost, nas*ar mě nedokážeš. Proč? Protože naštěstí žijeme v úžasné době, kde ještě není povinné sledovat TV Blbounov, ačkoli jí nepokrytě fandí nejvyšší hlavouni této malé zaprděné zemičky. Myslím, že účast hradního hampejzu, pardon, personálu v čele s Miloušem I. dokládá úroveň hradního hampe.... pardon personálu. A my, pražská kavárna, moravská vinárna a vysočinská slívkárna, co sme lapli slinu po takových pasových škopkách, my můžeme těm kůltůůrníím gůůrůů leda tleskat a zejména - IGNOROVAT. Zahajuji protestní ignoraci... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Prvý diel seriálu sledovalo cez 154 tisíc divákov. (JADIM)
  • Seriál se první dva týdny vysílal každý všední den. Od 23. 10. 2019 se ve vysílání objevoval pouze každé úterý. (Bernyz)
  • V čase 2:30, kdy hraje Jaromír Soukup dvojroli, je vidět místo střihu, v němž se oba natáčecí obrazy překrývají. (David7)

Reklama

Reklama