Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Střípky zklamání - slibný projekt, ze kterého ovšem zbyla silně diskutabilní kriminálka s diskutabilním scénářem, režií i hereckými výkony. Nevím, ale osobně jsem oba dva ústřední vyšetřovatele sledoval naprosto lhostejně a jejich výkony mne do děje nevtáhly. Filmy o sériových vrazích jsou obvykle o souboji dvou geniálních stran - střet výjimečných mozků i osobností, ať už toho policejního z oddělení vražd, tak i toho zločineckého - tady jsem ale ve stále stejných výrazech Denzela W. i Ramiho M. žádné stopy geniality a brilantních myšlenkových pochodů nezahlédl - jejich herecké kreace spíš jakoby vypadly z nějakého béčka. Střípky jsou bohužel jen průměrná kriminálka s divnou motivací a chováním postav a nenaplněným ambiciozním scénářem... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zeby novodoba Prisaha 2 bez Nicholsona ? Denzel Florida pomaly starne, vybral si za partaka nic moc herca Rami Maleka /Bohemian Rhapsody/. No Malek na rozdiel od Denzela Floridy hrat nevie. Nuda sa praveze nekonala, film si drzi dobre tempo a napatie, skoda len toho utnuteho konca. Predpokladal som brutalne finale ako povedzme 8 mm, napokon hraje tu aj Chris Bauer zo spominaneho filmu, Skoda, predpoklady ostali ... predpokladmi ? 62 % ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zažral se do toho tak, že si vysloužil padáka, rozvod a trojitej bypass. Vše za půl roku." A právě proto bych si přál, aby mou vraždu vyšetřoval Deacon. A nevadil by mi ani Baxter, protože jsou oba stejní. Bystřejší divák bude jistě namítat, že drobné rozdíly našel (bypass, předkus nebo barva pleti), ale já nejsem detajlista. Jenže ve snímku se několikrát moudře praví, že na detajlech záleží. Tak jo. Detajly tam byly, ale napětí a zábava měly volno, takže za mě celkem průměr a zbytečně moc vykopanejch děr. I když ... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Detektívka, ktorá sa snaží zabojovať dvomi vecami. Prvou je obsadenie ústrednej trojice v zložení Denzel Washington, Rami Malek a Jared Leto. Denzel hraje policajta č. 35 v rámci svojej kariéry a je to skrz túto skutočnosť, a jeho aktuálny vek, dosť unavený, nudný policajt. Rami Malek, herec jedného výrazu (jeho hviezdna bublina rýchlo splaskne), tu predvádza neskutočne prkenného vyšetrovateľa. Naopak Jared Leto potešil. Zaslúžil by si oveľa väčší priestor v oveľa zaujímavejšom filme. Druhou vecou, ktorou sa snažia tvorcovia zabodovať, je pokus vykresliť policajtov ako chybujúcich ľudí, ktorí občas nie sú o nič lepší, ako zločinci proti ktorým stoja. Tento pokus je však tak strašne dobre schovaný za tou navzájom nefungujúcou ústrednou trojicou, že si toho len letmo všimnete, ale nemôžete to nijako zarátať do kladov. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi zdĺhavý a nezáživný rozbeh, ktorý nedával žiadny konkrétny zmysel. Až keď do deju vstupuje Sparma, tak to konečne nabralo na atraktivite a chytilo to ten správny thrill-feeling. Dvojica Deacon a Baxter na stope zločinu sériového vraha išli po Sparmovi za každú cenu, a ten si celú policajnú pozornosť náramne užíval. Trojuholník medzi hereckými esami Denzel-Remi-Jared bol vynikajúci, a v tomto prípade herecké ich kvality náramne zavážili. Vyvrcholenie deju v znamení posadnutosti napokon prináša fascinujúcu pointu, a tie posledné scény boli fakt Top! Len škoda, že cca prvá polovica filmu bola naozaj nezáživná. Tá druhá bola oveľa oveľa lepšia, no v celkovom merítku je to tak akurát na 3*. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Film se odehrává na začátku devadesátých let, ale v několika scénách se najdou auta, která v té době ještě neexistovala, například BMW i3, které se začalo vyrábět až v roce 2013. (TomiiK_)
  • Hancock uviedol, že na začiatku vývoja v roku 1993 chcel rolu vo filme herec Brandon Lee, pretože sa mu páčil scenár. Herec v tom istom roku zomrel. (Arsenal83)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama