Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při náletu za druhé světové války bomby omylem dopadnou na kodaňskou školu plnou dětí a přitom se protnou osudy několika místních obyvatel. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Pánové, gestapo se nebezpečně blíží k vyhlazení dánského odboje. Proto nás jeho velitelé už několik měsíců žádají, abychom tento útok provedli, i když při něm zahynou naši přátelé. Musíme to udělat. Obětovat několik, abychom zachránili mnohé.“ Nebudu zastírat, že s výjimkou Rigmor, kterou jsem si oblíbil prakticky okamžitě, se mi hůř hledala cesta k postavám, neb mi většina z nich nebyla sympatická. U některých z nich se to naštěstí v průběhu změnilo, díky tomu jsem pak cítil větší zúčastněnost při následných neštěstích. Postupně se z filmu stává emocionální nálož, které jsem při závěrečném běhu také definitivně podlehl. Relativní tlačení na pilu snad ani nejde tvůrcům vyčítat, k tomuto dílu to patřilo. Působivost filmu navíc podtrhuje i technická a vizuální stránka, která byla až překvapivě kvalitní. Menší výtky bych měl snad jen k jisté samoúčelnosti (lístečky musí číst ten, který se potřebuje rozmluvit, jako první jde pomáhat kolaborant snažící se ulevit svému svědomí atd.), jinak cítím spokojenost a dávám solidní 4*. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Novinka od netflixu a teraz aj aktuálna téma. Dáni vedia natočiť dobré drámy. Mne vojnové filmy moc nesedia ale toto bavilo a skvelý cz dabing potešil. Trochu zamrzí že ku bombardovaní prišlo až po cca hodine. Taktiež som nepochopil to vykreslenie náboženstva. Netflix bude mať čo robiť. Keď na trh pridchadzaju Hbomax a v lete Disney+. Uvidíme čo nám ešte ponúkne. 3* ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Urobili z nás živé štíty..." Na netflixe sa objavila novinka zo severu, ktorá má už tradičnú kvalitu, nepochyboval som, že to bude dobré. Po úvodných minútach, kde sme svedkami omylu letcov RAF, som čakal profesionálnu odvetu a útok na sídlo gestapa v centre Kodane, aspoň tak to bolo prezentované a skutočne som veril, že náckovia dostanú peknú nakladačku. Osud je však niekedy poriadne krutý a stal sa opäť omyl a odniesla si to škola plná detí. Prvá polovica filmu je skôr priemerná, druhá nadpriemerná. Máloktorý film dokáže takto preniesť diváka do skutočného pekla, ktoré dokáže urobiť poriadny letecký nálet. Záver je emočne silný, beh žien a matiek ulicami smerom k škole alebo záverečný beh jednej z matiek... Aj keď film sa končí malým zázrakom a šťastím v obrovskej kope nešťastia musíme povedať, že ostatní toľko šťastia nemali a záber na starú pohľadnicu plnú detí mnohým zovrie hrdlo, zvlášť v dnešnej dobe keď máme veľký vojnový konflikt hneď za hranicami...80%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Polku filmu sa nič nedeje. Zoznamujeme sa s postavami, ktoré nám ale môžu byť úplne u prdele aj s ich príbehami. Druhá polka je o nepodarenom nálete a záchrane preživších. Od námetu som čakal, že to diváka strhne, atmosféra že bude hustnúť a že niekde pod sutinami nájdeme nádej. To tu absolútne nebolo. Pri tak rozsiahlej minutáži chceli toho veľa povedať, veľa ukázať a dopadlo to nechválne. Nevieme čo robil odboj, nevieme ako sa im dostali infošky, hodinu sledujeme nejaké deti a vojnu ich očami a celé to aj tak vyšumí do prázdna, lebo to nemá absolútne žiadnu atmosféru. Chceli to len tlačiť na emóciu o mrtvych deťoch, ale to neobstojí. Pozitívum je aspoň snaha o historickú presnosť. 3 z 5 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a silný film. Silný nielen preto, že sa niečo podobné deje aj v súčasnosti a extrémne blízko nás, ale aj vo všeobecnosti. Ťažko na človeka dolieha, keď sa ubližuje ženám a osobitne deťom. V súčasných vojnách sú útočníci a obete ďaleko od seba a tí chlapci v lietadlách si možno ani neuvedomovali, čo môžu spôsobiť. To ich viny samozrejme nezbavuje. Film mal úžasný rytmus a silné napätie od trochu popisného a aj rozháraného začiatku do úžasného finále, ktoré bolo mimoriadne nielen z filmárskeho, ale aj z odborného hľadiska. Len tak mimochodom som si uvedomil, že tie bledé zaprášené tváre detí mi evokovali ľudí utekajúcich z dvojičiek. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Divadlo, ve kterém rodiče čekají na informace o zachráněných dětech, je Městské divadlo Mladá Boleslav. (Hugo_Stigliz)
  • Natáčelo se v České Republice, lokace lze mnohokrát spatřit ve filmu, např. Zámek Roudnice nad Labem, Vyšehradský Park, letiště Plzeň Líně či Josefov. (Tuzinho)

Reklama

Reklama