Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

castor 

všechny recenze uživatele

„Kéž bych nikdy neřekla, že odjedu do Montrealu,“ hlesne přítelkyně Emily, která se nechala „vtáhnout“ do partnerovy posttraumatické stresové poruchy a následně drogové závislosti. A já říkám: kéž by bratři Anthony a Joe Russo ubrali na ambicích. Zdlouhavé a nevyvážené. Jako by chtěli dokázat, že už jsou zatraceně zkušení režiséři a že sakra „umí“. Příběhů o ztrápených jedincích jsme tu měli nespočet a řada z nich byla o třídu lepších. Tenhle ve mně nezanechal téměř nic. Vše začíná seznámením naivního kluka se školní (a nakonec osudovou) láskou, pokračuje narukováním do armády, kde coby medik v Iráku vidí vše z první řady. Po návratu do běžného života si vlivem válečného pekla vypěstuje závislost na drogách, která ho přivede až k vykrádání bank. Takže po středoškolské romanci si hrajeme se samopalem i s jehlami, ale komplexně to na mě nepůsobilo. Vlastně nijak. 140 minut zbytečných formálních kudrlinek, řady scén, které se vlečou a ve kterých se neodehrává nic významného. Necítil jsem ani osudovost vztahu, který tvoří jádro celého vyprávění. Stejně tak jsem necítil pověstné šimrání v břiše při válečných scénách nebo nějakou syrovost při servírování drogových seancí, ač mě tahle kapitola bavila nejvíc. Ve výsledku tudíž nic, kvůli čemu bych skákal do stropu. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus kapánek dlouhé, ale díky dobré filmařině bratrů Russo-ových to šlo stále dokoukat. Patnáct, dvacet minut dolů by ale neuškodilo a to zejména proto, že když se rozhodnete film rozdělit na kapitoly a jedna je znatelně delší než druhá, výslednému dojmu to chtě nechtě ublíží. Nevím, co jsem vlastně čekal, ale nakonec jsem byl výsledným válečně-feťácko-psychologickým mišmašem překvapen, a o to víc, že to fungovalo na emoční i dramatické úrovni. Co je pro mě ale naprosto nečekané je výkon Hollanda a jeho úspěšný úprk z role Spideyho. Jasně, vypadá mladičce, ale dost mu to žeru a po Cherry a The Devil All The Time jsem zvědavý na jeho další počiny. Mimochodem lehkým plusovým bodem je i mluvená angličtina, které bylo hezky rozumět, což se mi bez titulků hodilo. Ale to je jen takový trapný flex, na který bohužel nikoho nesbalím. ()

Reklama

slord 

všechny recenze uživatele

Russovci ukázali, že vedia natočiť aj menší film a to veľmi zručne a pútavo. V niektorých úsekoch má film pomalšie tempo, ale to vôbec nevadí, deju to práveže prospieva. Štruktúra rozprávania je dosť fajn a občasné pomrknutie do kamery ma tiež bavilo. Avšak najviac asi musím vypichnúť výkon Toma Hollanda, ktorý si to dáva ako pán a proste mu to žeriete. 8,5/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Štýl s rozprávačom v prvej osobe á la Forrest Gump mám vcelku rád, takže to považujem za veľké pozitívum celého filmu. Čo sa týka deju, tak mám z toho zmiešané pocity. Prvá polovica filmu bola fakt skvelá a celé to pôsobilo ako irónia osudu zaobalená do sarkastického štýlu. Zlom prinieslo najmä to drogové obdobie, ktoré bolo výraznou brzdou v rozvoji deja, a čiastočne to ťahalo dej dole až do samého konca. Záverečné "bankové" obdobie opäť prinavrátilo môj záujem a napokon hodnotím film ako celok viacmenej nadpriemerne. Tom Holland bol v úlohe Cherryho naozaj vynikajúci, a aj vďaka nemu a jeho hereckému prejavu sa mi film páčil ešte o kus viac ako keby tam bol ktosi iný. Škoda tej drogovej "etapy". 4* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Cherry není jenom film, Cherry je do jisté míry umělecké dílo a filmové poselství. První třetina je úvodní seznámení a válečné drama, které je masterpiece a emoce jsou zde vykresleny snad nejlíp, jak je jen možné. Zbývající dvě třetiny jsou pak zaměřeny čistě na drogovou závislost, ale na mě byly až moc dlouhé a kdyby zde tvůrci trochu ubrali, šel bych i do plné pětky. Film se naoko tváří, jakože kombinuje všechny žánry, ale ve výsledku jde víceméně o snahu nakombinovat filmové existencionální a psychické drama spolu s věrným zobrazením PTSD a následnou resocializací válečných veteránů, což je v Americe aktuální a dost velký problém a nejspíš ještě dlouho bude. Výborné ždímání emocí spojeno s nejvyšší filmařskou kvalitou, plus životní výkon Toma Hollanda a v téhle (konečně) seriozní roli dokázal, že je to bez debat áčkový herec. Něco takového už dlouho nevzniklo a klobouk dolů Russoovým. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama