Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • USA Spider-Man: No Way Home (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (1 004)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ukecána potomkem k návštěvě kina jsem dala šanci pavoukovi bez domovské pavučinky. Pro mě prozívaný čas zhruba dvě třetiny filmu.  Děj jakoby pořád stál, nechtěl se vyvíjet, jednoduše nudil.  Netvrdím, že všechno bylo špatně. Poslední třetinka se trochu rozjela a nabídla mým smyslům zajímavou akční baštu včetně návratu z minulosti. Taky mi nikdy neseděl současný hlavní představitel lidského osminožce a jeho genderově schválení nejlepší kamarádi mi rovněž dělali velký problém. Ale stokrát lépe tak, než když se Amíci snaží kujvit klasické pohádky nebo příběhy a legendy středověké Evropy. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nelogičnosti jdou stranou, když má film velké srdce jako Spider-Man: Bez domova. Fan service tu není jen pro dobro fan servicu, ale postavy jsou tu postavy a né jen refenrece, navíc jsou často dobře rozvinuty a nebo napraveny a do toho tu máme Petera Parkera v podání Toma Hollanda, který konečně je tím Spider-man, jak ho všichni nejvíc milujeme. Prošel si pořádným vývojem a jeho trilogie o původu je zakončena. Úžasný milostný dopis pro Spider-mana na velkém plátně, po kterém se těším nejvíce na budoucnost Hollanda v této roli. Navíc veškerou zásadní kritiku předchozích MCU spíďů si autoři vzali k srdci a co se dalo zlepšili a poslali správným směrem. 8/10! ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

8,5/10. Tak v takovou jízdu jsem snad ani nedoufal. Perfektní balanc mezi prvotřídním blockbusterovým měřítkem hrajícím si s Multiversem a emočně vypjatým dramatem o dospívání a přebírání zodpovědnosti za své činy... aneb MCU Spider-man konečně vyspívá - stává se plnokrevnou postavou a noří se do vnitřního konfliktu, který v konečným důsledku expanduje do mnohem osobnějšího a epičtějšího měřítka, než po boku Avengers a druhých. Po letech se Holland konečně etabloval jako skutečný Peter Parker/Spider-man a já mám z tohoto bijáku upřímnou radost. Nápaditější akce využívajíc flexibilnosti a unikátního pavoučího pohybu, smysluplné návraty ikonických zlosynů, funkčně rozehrané dramata, přesné payoffy a hlavně kanonáda fanservisu, jenž potěší snad každého fanouška. Poctivá komiksárna a třetí nejlepší celovečerní Spider-man. V rámci SONY/MCU trilogie pak definitivně nejzdařilejší díl. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bylo jasné, že to bude především fan fiction. Ale musela to být tak špatná fan fiction? Kdyby producenti chvíli Googlovali, najdou dvacet příběhů, které dal do kupy nějaký nerd ve volném čase a drží pohromadě líp. Postavy naházené bez ladu a skladu, zatím nikdy jsem neměl v Marvel filmu pocit tak hloupých lidí, jejichž chování postrádá náznaky kauzality a logiky. Toporný je i scénář od té nejzákladnější úrovně výš, kde postavy nesmyslně stojí desítky vteřin mimo záběr a mlčí, protože ještě nepřišla řada na jejich repliku a je potřeba, aby si dialog odbyl někdo jiný. Humorné vsuvky svojí nepatřičností vyvolávají až existenciální tíseň. Motiv "napravování záporáků" má velmi divný vibe, o kterém se ale nemůžu dohadovat bez spoilerování. Všechno to intertextuální magoření jen zakrývá, že ten film o ničem není - a to co do významu i metavýznamu, nebuduje funkční příběh ani metapříběh. Upřímně řečeno jsem překvapený tím, jak impotentně toporný film to je. (A rád bych podotknul, že mám rád Spider-Many Raimiho i Webba.) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A CELÝ SVĚT TEĎ ZAPOMENE, ŽE PETER PARKER JE SPIDER-MAN …“   Jedno vám teda povím - jsem trošičku zklamanej. A přitom bylo zaděláno na svižnou akční komedii (dle mýho gusta)… kdyby… já prostě (už) nechcu dramatickýho Spidermana. Navíc ona dramatická hra na city, spojená s osudovým neštěstím, ve mě nevzbudila požadovanou dávku smutku. Dyť si za to kurva ten kokot může sám! (Aha, takže nějaká emoce by tam byla…) Líbí se mi, jak zde funguje propojení světa Marvelu i to, že jsem mohl (nejen nostalgicky) zavzpomínat na prvního Spajďáka (Tobey Maguire). Taky Dafoe předvedl, že je furt ve formě a jako padouch byl vždycky nejlepší. Akce fajnová, milá byla závěrečná scéna v kavárně. Trvá to necelejch dvě a půl hoďky a jsou tam dvě (trochu delší) ukecaný scény, ze kterejch mám pocit, jakoby trvaly věčnost. To je taky na hovno… Jinak… já bych to prostě prostříhal…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vím kdo jsou Electro, Green Goblin, Dr. Octavius, Lizard nebo Sandman. 2.) Chci aby Spajdy bojoval s Venomem.  ///                   PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (77)

Zajímavosti (159)

  • Ve scéně na mostě si můžeme všimnout auta s SPZ 6306 ASM, která odkazuje na sešit „The Amazing Spider-Man #6“ z dubna 1963, ve kterém se poprvé objevil Curt Connors jako Lizard. (Kubaaa97)
  • Během televizních zpráv si můžeme všimnout na banneru zprávu, která se zmiňuje o České republice: „Interpol Issues Arrest Warrant for the Czech Republic’s Night Monkey.“ (Kubaaa97)
  • Na začátku každého filmu MCU se objevuje ikonická píseň s logem Marvel. V tomto filmu nás s logem doprovází krátká rozmluva reportéra o identitě Spider-Mana (Tom Holland) jako rekapitulace k potitulkové scéně z filmu Spider-Man: Daleko od domova (2019). (SpiderBoy)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (více)

Reklama

Reklama