Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život zdravotní sestry Maggie, se rázem změní, když její mladší lehkovážná sestra Jenna zanechá na prahu domu své dítě - autistickou dceru Cody. Po šesti letech se Jenna nečekaně provdá za strach nahánějícího podivína Erica a chce se vrátit ke svým rodičovským povinnostem. Přes Maggiino odmítání Eric dítě unese a tak začíná spletitá cesta děsivá jako noční můra. Maggie posbírá všechnu svou sílu, aby společně s Johnem Travisem, agentem FBI, který se zabývá rituálními vraždami a kriminalitou spojenou s okultismem, zachránila Cody ze spárů temných sil, které čekají ve stínu století na toto nadpřirozeně obdarované dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako horror hodně slabé, nepomohly ani vcelku koukatelné digitální triky, jako mysteriózní, či temnější thriller by to zřejmě dopadlo lépe. Tuhletu tématiku mám ve filmech rád, naneštěstí se to tady v tomhle nějak nepovedlo navléknout do zajímavého, děsivého či alespoň trochu husí kůže nahánějícího hávu. Nejhorší na tom je, že při koukání tak nějak nefandíte ani jedné straně, ta ďábelská je dost slabá (snad až na tu starou služku, ta vypadala a hrála přesně tak jak měla - taky se od ní dočkáme asi nejdrsnější scény filmu) a tak nějak nemastná neslaná, ta "dobrá" je zase na můj vkus až moc přeslazená. Kdybych k tomu filmu nepřistupoval jako k hororu, možná bych půl hvězdy nebo i celou přidal, ale jako horor je to prostě slabota. Potěší tak snad jen Kim Basinger a krátká role Christiny Ricci. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo 47%. Téma zaujímavá, príbeh zrozumiteľný. Občas diery v logike, ale popri klišé, aj pár nečakaných momentov. Digitálne triky slabšie, tak ako sa na rok 2000 patrí. Ak ľuďom vadila kresťanská agitka, tak ja ju tu beriem za rovnakú mytológiu ako prítomných démonov. Sily dobra a zla spolu bojujú aj v milióne ďalších žánrových filmov. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Úroveň snímků se satanistickou tématikou je díky THE OMEN a EXORCIST nastavena zatraceně vysoko. Člověk by si pak myslel, že když někdo příjde po dvaceti letech s podobným námětem, bude to alespoň trošku dobré. Ne. BLESS THE CHILD je 107 minut útrpného čekání na moment, kdy se člověku alespoň trošku strachy naježí chlupy. Nemusím snad dodávat, že to čekání je dost marné! ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Mizerně nicotný horor, velmi slaboduchý thriller. Do náboženského hávu opředený děj, jenž byl už předtím s trochu větším úspěchem použit v Konci světa (End Of Days). Dítě, jakožto hlavní aspekt filmu mi je velmi sympatické, ovšem kýčovitost s jakou podávají jeho vyvolenou duši, s tou jsem se nemohl dlouho dobu vůbec vypořádat. Kim Basinger ztratila hodně ze svého dávného půvabu i hereckého nadání a tady hraje druhou, ne-li třetí ligu na pokraji totálního rozpadu jak vzhledově tak osobnostně. Christina Ricci, která se zde spíše mihne, je jako teatrální gesto, jímž se snaží zasadit do mdlého dějě známé tváře. Napětí, to co dělá horor hororem a xkrát jsem ho tu zmiňoval zde absolutně neexistuje a efekty jsou jen jeho zbytečnou náhražkou. Navíc samy o sobě stojí za prd a nezastíní dojem, jako by do filmu vůbec nepatřily. Tohle je ještě horší než vrazit ruku do mixéru s tím, že urychlíte ostříhání nehtů. Spíš než se zkrášlíte a budete mít dobrý pocit jenž vyvolává dobrý horor, pak spíše vykravícíte a dojdete na onen svět, jako s nudou ruku v ruce do krajiny snů. Ztráta času a investic. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jak já to vidím, Sewell a Smits jsou jediným výrazným zářezem na pažbě koukatelnosti tohoto snímku. I Kim B. si zaslouží uznat, ale v rámci jejích kvalit si nemyslím, že ze sebe vydávala vše. K ději mám jen tolik, že horor to není, viděl bych to jako Sci-Fi drama, možná triller, ale kdo ví, jak to autoři zamýšleli. Jisté je, že se jim nedaří držet ani napětí, ani tempo, ani hororovou atmosféru. Hudba je vyloženě trillerová, chybí v ní mystika a vůbec cokoli, co by ději dávalo alespoň nádech hororu. Zkrátka nic moc extra, za 45% = 2+/5 bych to ale ocenil. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně u počítače, kdy se Maggie (Kim Basinger) zdá sen (krysy kolem postele malé Cody) a následně za Cody do pokoje skutečně běží, je vidět, že její ruce jsou nezraněné. Až poté, co Cody uloží, si všimne, že je poškrábaná. (Agatha)
  • Ve scéně, kde se v kostele samovolně vznítí svíčky, je kolem knotů vidět rozpuštěný vosk - svíčky zřejmě hořely delší dobu, takže scéna se pravděpodobně točila pozpátku. (Agatha)
  • Natáčelo se v nejlidnatější kanadské provincii Ontario (Toronto, Burlington, Sarnia). (Agatha)

Reklama

Reklama