Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (95)

Olík 

všechny recenze uživatele

Zkusil někdo z vás zkřížit televizní pořady Sama doma a Masterchef? Ne? Tak Česká televize to udělala za vás. Veřejnoprávní kuchařská reality-show jako kontrast podobných formátů na soukromých stanicích. Decentní moderátoři (za mne nejslabší článek řetězu), decentní soutěžící, decentní porotci, decentní atmosféra. Celé to má zření filmu pro pamětníky, žádná zběsilá jízda napříč sporáky. Ale každým dalším dílem si víc a víc zvykáte až se tahle parta maminek a gayů stane neoddiskutovatelnou součástí vašich sobotních večerů a nakonec vám první víkend bez Peče celá země přijde neúplný. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc líbí a baví mě to, originál neznám, tak hodnotím, co vidím. 100x lepší než uštěkané a intrikánské Prostřeno, které jsem viděla jednou a nikdy více bych jej nepustila. Milé, přirozené, zajímavé, fajn sympatičtí soutěžící. Navíc se člověk dozví spoustu zajímavostí a vychytávek. Toto je pro mě celkem srdcovka. Děda byl cukrář a s babičkou vlastnili cukrárnu, než jim ji komunisti vzali.... Mamka pekla každou neděli, dokud jsme byli všichni doma. Pak jsme pekli společně mamka, sestra, já. Obdivuji soutěžící jsou neskutečně šikovní a odvážní. Já osobně spíše vařím než peču. Soutěž je vlastně jako život, ne vždy se vše povede, jak jsme zamýšleli nebo si představovali, je však třeba se s tím popasovat! Nejvíce mě nadchly zatím dorty. Naprosto luxusní, co kousek to originál. Mně se ten dort z hořké čokolády moc líbil a ty hořké dorty, co prodávají jsou výškou úplně stejné. Soutěžícím bych přála více sebevědomí, ale zase se mi moc líbí jejich pokora. Taky to (se) nebrat moc vážně, brát to více jako hru. ()

Reklama

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem si odpočinula od všech katastrof, co jich lidstvo a příroda na nás hrne. Jdu zkusit marhoulin recept. Cukr a nenáročná činnost jsou prý dobré na nervy :-))) Druhá řada (2022) byla z jiného těsta. Neslaná, nemastná atmosféra. Porota z poloviny arogantní, z té druhé submisivní, rozhodovala, jako by bylo už předem určeno, kdo má vyhrát. A nebyl to ten nejlepší! Prostě to šlo do kopru. Nedodíváno, poslala jsem je k šípku. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

To je myšlené vážně? To má být zábavná šou? Tak teď už vážně nevím, co si pod tímto pojmem představit. není to šou a není to ani zábavné. Není to vlastně vůbec zajímavé. Jde to v nejprestižnějším čase, jaký televize má, což je dost smutné. jestli je pro někoho vtipné, že se spálí bábovka, někomu se nepovede krém nebo spadne pyramida kremrolí, je mi ho vážně líto. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zhruba takový formát, jaký jsem od veřejnoprávní televize čekal. Zasypaný cukrem, ozdobený střídmým humorem dvojice moderátorů a napínavý tak akorát. Rozhodně nejde o typ agresivní reality show, prostě amatérští soutěžící upečou bábovky, koblížky, koláče nebo dortíky, a na konci pořadu jeden z nich po laskavém a mírumilovném zhodnocení poroty a za potlesku svých kolegů cukrářské klání opustí. Porotci jsou hvězdy svého oboru, ač je „nikdo“ moc nezná, přitom taková Mirka Slavíková vedla/vlastnila cukrárnu v Jihoafrické republice nebo ve Spojených státech, má kupu ocenění a na jejích dortech si pochutnala bývalá americká ministryně zahraničních věcí nebo současný agent 007. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)
  • Dohromady bylo celkem natočeno přes 500 hodin záznamu. Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět pouze 10 či 11. (JT19)

Reklama

Reklama