Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z počátku 17. století se točí kolem kouzelné lahvičky. Jediná kapka z ní může splnit jakékoliv přání. Každý majitel ji pak musí prodat někomu dalšímu, ovšem za polovinu ceny. Podle legendy ten, na nějž zbude poslední kapka, propadne peklu. (Filmbox)

Recenze (133)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehce fantaskní  historické drama, pohádka určitě ne. A to ani ta moderně infantilní ani klasická pro dospělé. Už  naturalistický úvod koneckonců děti spolehlivě odradí. Zápletka kolem kouzelné lahvičky pak  působí  hned od počátku jako velký podvod, její blyštivá "bižu" krása mi hned připomněla zrcátka a sklíčka pro domorodce, a divák pak jen očekává jakých konců se podlehnuvší dočkají.  Příjemně člověčensky barvité, kde však převládají temnější odstíny lidských charakterů. Světlejšími tóny mezi všemi de facto prosvítají jen  dva ústřední hrdinové, muzikář Matouš a malá Majdalenka.  Celkový obraz pak podává svědectví o zlu bohatých a ubohosti chudých, ovšem sympaticky bez režimních souvislostí o idealizaci "proletariátu".  Smířlivě dobrý konec vítaný byť lehce překvapivý, ne vždy, co směřuje ke špatným koncům, musí tak i skončit. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príbeh je viacmenej určený mladšiemu publiku - kúzelná flaštička plniaca priania, dobrodružstvo muzikanta a malého dievčaťa, ktoré sa časom utriasava. Mňa to však extra nechytilo. To malé dievča mi prišlo od začiatku nesympatické a jej totálne upišťaný hlas iritoval ešte viac. Možno vykreslenie doby počas 30. ročnej vojny bolo v pohode, obsadenie estónskej hviezdy Bruna O'Yu si tiež možno pochvalovať, ale inak pozitíva končia. Fajn, že to nebolo dlhé. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Po delší době velice příjemné překvápko na poli českého filmu. Drsný dobrodružný film s lehkým nádechem fantasy a velice přitažlivým dějem. Atmosféra předvečera třicetileté války z filmu přímo sálá a film se nebojí ukázat nějakou brutálnější scénu či jemný nádech erotiky. Na čistého klaďase zde nenarazíš, všichni jsou na stejné lodi a myslí jen a pouze na sebe. Zkrátka a dobře "Maso a krev" po Česku (a navíc o 4 roky dříve). 95%. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tedy mně se to moc líbilo už jako puberťákovi, a to i přes účast naprosto nesnesitelné Michaely Kudláčkové, kterou jsem měl opravdové problémy rozdýchat naprosto v čemkoli, neboť její projevy frackózní vyvolávaly ve mně nálady fackózní (onehdy jsem s ní viděl v bedně rozhovor a je z ní příjemná a docela sympatická paňmáma). Navíc to byla doba, kdy ještě i Ivan Vyskočil uměl docela slušně hrát. Zato ovšem Bruno O´Ya, to byl hukot, někdo tak charismatický měl být slavný aspoň tak, jako Max von Sydow, nebo Michael Caine. Ráža uměl točit napínavé věci, ale tohle se opravdu vymklo v kladném slova smyslu kontrole. Rád se znovu podívám na jakoukoli televizní reprízu. Až 85%. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek nemá s pohádkou pro děti navzdory kouzelné lahvičce rozhodně nic společného, je správně drsný, temný a řekla bych, že dost dobře vystihuje atmosféru doby, o které vypráví. Všechny postavy do jedné jsou ale nesympatičtí bídáci a malou Kudláčkovou jsem pro její uječenost nemusela ani v My všichni školou povinní. V rámci české kinematografie se ale rozhodně jedná o neotřelou záležitost. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Ludvík Ráža pozval Michaelu Kudláčkovú (Magdaléna) na kamerové skúšky preto, lebo ho zaujala vo filme Veronika, prostě Nika (1980) a Barrandov jej najal počas natáčania aj súkromnú učiteľku. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se na zřícenině Dobronice u Bechyně, v Táboře a Jindřichově Hradci. (rakovnik)
  • V průběhu natáčení si hlavní představitelka Michaela Kudláčková zlomila nohu. Filmování ale pokračovalo dál. Mladá herečka dostala na záda speciální popruhy, za které ji při natáčení chůze v polodetailu Ivan Vyskočil přenášel. (zla.ovce)

Reklama

Reklama