Reklama

Reklama

Minari

  • USA Minari
Trailer 1

Osmdesátá léta minulého století. Rodina korejských přistěhovalců se stěhuje z města na arkansaský venkov, aby si splnila svůj americký sen. Doufají, že jim život na farmě zajistí lepší budoucnost, ale nové prostředí jim klade do cesty řadu překážek. Ty jim však pomůže překonat jejich vzájemné pouto. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na to, aké to má vysoké hodnotenia a chvályhodné komentáre, som očakával niečo oveľa lepšie. Originálne to síce bolo, ale po scenáristickej stránke to bola na môj vkus vcelku nuda. Väčšinu času sa nič zásadné nedialo, dialógy boli nemastné-neslané, mal som pocit, že celý čas sa točíme v tom istom kruhu, z ktorého niet úniku. Sem tam nejaká dobrá scéna, občas nejaký posun v deji, avšak nič výrazné. Emocionálnosť filmu pôsobila skôr interne ako externe, a to je možno aj dôvod prečo ma to až tak nechytilo. Nuž, budem asi zlý, ale 1*. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem čekala příjemný film o šťastné rodince, která si pěstuje zeleninu a nemohla jsem být dál od pravdy. Sice vznikl v USA, ale scénářem a celkovým zpracováním je to korejský film, který může na někoho působit zvláštně a nudit ho. Je to především drama o komplikovaných rodinných vztazích v cizí zemi, a i když člověka párkrát rozesměje, po skončení v něm zanechá spíše smutek. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane to je celkom pekný príbeh jednej kórejskej rodinky žijúcej v amerike, ktorý aj napriek pomalému tempu príliš nenudí. Na druhej strane je to proste až príliš obyčajné jak milión iných kdejakých televíznych filmov, takže na ňom nevidím nič výnimočné. Oscarová nominácia dáva zmysel jedine vzhľadom na úbohú konkurenciu aká minulý rok vznikla. Neľutujem, že som to videl, ale znova si to určite nepustím. 6/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorý sa dobre pozerá, pretože veľmi príjemne plynie a i keď sa hrdinom dejú nepríjemné veci a nechceli by ste častokrát byť na ich mieste, nikdy neskĺzneme k čistej depresii. Je to skrátka o prístupe, o ťažkom pretĺkaní sa životom v USA ako rodina emigrantov sa dá nakrútiť aj ťažká sociálna dráma. Osobne mi ale tieto postavy príliš nesadli, nerozumel som tomu, prečo nie sú schopní sa naplno podporiť (žena neverí, že muž uspeje, muž by dal prednosť svojmu cieľu aj na úkor rodiny), pričom by stačilo sa iba normálne porozprávať a dokola sa nehádať. Koniec je otvorený, niečo dôležité sa ale z neho vyčítať dá a veci si môžeme domyslieť po svojom. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Během prvních minut projekce jsem přemýšlela, jestli se opravdu budu dvě hodiny dívat na den za dnem plynoucí, relativně poklidný život přistěhovalecké rodiny. S příjezdem babičky se situace naštěstí mírně zlepší, protože můžeme sledovat postupný vývoj vztahu mezi stárnoucí ženou a jejím malým vnukem. Feel-good záležitost s trochou retro atmosféry, nic víc, nic míň. Na jedno zhlédnutí ale příjemná podívaná. A Pattonova souseda bych úplně vyškrtla ze scénáře. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Oklahoma. (Kuzmik)
  • David (Alan S. Kim) je přinucen vypít tmavou tekutinu – Hanyak. Tato tekutina se hojně využívá jako lék na většinu nemocí v korejské medicíně. (UhLee)
  • Herec Steven Yeun nosí ve snímku červenou kšiltovku, která byla původně darem jeho vlastní matky k 17tým narozeninám. (Kuzmik)

Související novinky

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

93. Ceny akademie - výsledky

93. Ceny akademie - výsledky

26.04.2021

Dnes v noci proběhl 93. ročník předávání Oscarů, cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Ceremoniál se odehrál kvůli stále trvajícím protiepidemickým opatřením zcela netradičně ve velmi… (více)

Reklama

Reklama