Reklama

Reklama

Vraždy ve Valhalle

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Island, 2020, 6 h 16 min (Minutáž: 45–48 min)

Hrají:

Nína Dögg Filippusdóttir, Sigurður Skúlason, Tinna Hrafnsdóttir, Arndís Hrönn Egilsdóttir, Bergur Ebbi Benediktsson, Aldís Amah Hamilton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Island ochromí první případ sériových vražd v historii země. Podaří se vyšetřovatelům pachatele zastavit včas? (Česká televize)

Recenze (85)

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ nečakáte prílišnú originalitu, ale „len“ klasickú poctivú severskú kriminálku, tak vás táto miniséria určite poteší. Našlo by sa niekoľko chybičiek (najviac, že nedali na poriadok Arnarov vzťah so sestrou), ale v konečnom dôsledku to bolo napínavé až do konca. A to som si myslel v 6. časti, že hlavný krivák je jasný. Ale myslel som si zle. Nemôžem sa zbaviť dojmu, že v mnohom sa tvorcovia inšpirovali od krajanov pri prvých dvoch sériách Trapped - predstaviteľka Katy sa objavila aj v prvých dvoch sériách tohto seriálu (samozrejme, že nielen ona) - a v niečom aj od dnes už klasiky žánru Bron (a možno to len robí blond hriva hlavnej predstaviteľky a kolega z iného severského štátu). Príbeh bol zaujímavo vyskladaný, okrem hlavnej dejovej linky bavili aj traumy hlavných vyšetrovateľov. Hudbu k tomuto seriálu robil ten istý Benediktsson, čo aj vo výbornom filme Malmhaus. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Poctivé severské krimi. V Reykjavíku je zavražděň muž a krátce na to začne obětí přibývat. Vyšetřování zavede detektivy až do záhadného komplexu ve Valhalle, který je zastřen tajemnou a temnou minulostí. Pro některé by mohlo být trochu zklamáním, že vrah je zde odhalen cca v půlce minisérie. Přiznám se, že jsem byl v onu chvíli taky trochu zklamaný, jenže ten pravý mindfuck se dostavuje právě v posledních dílech a závěrečná epizoda je vskutku parádní. Super osm dílů po 45 minutách, které nejsou nikterak natažené a celková pasáž je ideální. Celá minisérie je doprovázena i skvělou hudbou a samozřejmě tu nechybí pravá severská atmosféra. Kdo má rád seriály jako Most, V Pasti, Půlnoční slunce atd. tak rozhodně zklamán nebude. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Severské detektivky si obvykle docela užívám, ale islandský seriál Vraždy ve Valhalle mi moc nesedl. Než se to trochu rozjelo, tak jsem si u prvních třech dílů párkrát i zdřímla. Přibližně v šesté epizodě jsem tomu konečně přišla na chuť a během sedmého dílu jsem začala vnímat také hudbu, která mě dokázala vtáhnout do děje. Bohužel samotný závěr už měl zase krapet sestupnou tendenci. Celkově mi připadalo, že scénář dost pokulhával. Tvůrcům se však aspoň podařilo okořenit vyprávění patřičně ponurou atmosférou. (65%) ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Konečne nijaká mysteriózna sračka bez ladu a skladu, a hlavne logiky, s ktorými sa v poslednom čase roztrhlo vrece (napríklad všetko podľa predlohy od S. Kinga). Surové, priamočiare, možno trochu jednoduché krimi. Občas som mala pocit, že som to už ikskrát videla niekde inde, ale v konečnom dôsledku som sa nenudila. Zneužívanie detí, skorumpovaná polícia a vládni úradníci, ale to máme aj tu (pripomenulo mi to, keď policajný prezident pomáhal zahladiť dôkazy v kauze Kuciak). Ale bavilo ma najmä to, že severania si zase neváhali zarýpnuť do ZLEJ CIRKVI. Možno by som tej téme v seriáli dala ešte väčší priestor. Všetci cirkevníci sa tvária ako baránkovia boží, alebo skôr ovce, ale keď niečo nie je podľa nich, tak by najradšej znovu upaľovali na hraniciach... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

seveřani umí i lépe a třeba pátý díl byl vyloženě na přesdržku,ale jako celek jsou Valhalla murders solidní a bez větších problémů zabaví.Osobně bych se každopádně obešel bez vedlejších linií - policistka a její nikam nevedoucí linka se synem,policista a jeho family/daddy issues - protože to je dnes prakticky v každé podobné kriminálce a tady to bylo chvílemi spíš otravné.Chápu,že je to snaha o to ty postavy polidštit,ale proč musí být všichni policajti na severu poloviční trosky s temnou minulostí/přítomností a nemůže mezi nimi být alespoň jeden s normálním životem mi úplně hlava nebere...70% ()

Galerie (137)

Zajímavosti (5)

  • Vraždy ve Valhalle jsou zjevně založeny na skutečných událostech. Ve 40. letech 20. století na Islandu došlo v Dětském domově chlapců ke zneužívání mladistvých. (Quentin10)
  • Detektívi nenosia zbrane, pretože väčšina islandských policajtov pri svojej každodennej práci nenosí zbrane. Všetci sú vyškolení v strelných zbraniach a policajné vozidlá majú strelné zbrane v špeciálnych skrinkách pre prípad, že by boli potrebné strelné zbrane. Existujú aj špeciálne tímy polície, ktoré pri bežnom výkone svojich povinností nosia strelné zbrane. (Arsenal83)

Reklama

Reklama