Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Norové si půjčili jádro z Kroniky, hlavní role obsadili skvělými dětmi a servírují divákům extrémně pomalý, ale atmosfericky brilantní thriller s příměsí hororu, který postupem času víc a víc zalézá za nehty. Holt, když se umí pracovat s atmosférou, tak není třeba velkých efektů a bohatě stačí jen upřený pohled a trochu té chvějící se země...70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Znepokojivá a originální podívaná s dětmi z chladného Severu, aneb jak by měli vypadat hororoví X-meni ! Scénarista Thelmy natočil slowburn sociální drama s hororovým nádechem, kde skupina dětí ze sídliště, většinou s nějakou vadou v sobě objeví skryté nadpřirozené schopnosti ( telepatie, telekineze) a postupně začínají s touhle schopností experimentovat a graduje to do nepěkného závěru. Film hodně těží ze skvělých dětských hereckých výkonů ( ten ústřední malý "villain" byl fakt prvotřídní fakan), z nepříjemné atmosféry a dojde i na pár šokujících scén ( Scéna s kočkou je vyloženě vrchol, ale né hezky se kouká ani na zlomenou nohu). Dětí rozhodně nejsou tak nevinné jak vypadají a dokážou být vskutku zlé ke svému okolí. Dobrý film, který i přes svou delší stopáž mě držel v pozornosti. Slabší povahy budou film trávit hůře. Pro fanoušky severské tvorby takřka povinnost. Příběh 4/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

Reklama

Alouette 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle skandinávský horor se mnou pěkně zacloumal. Ida s rodiči a svou autistickou sestrou se přistěhují do bytu na sídlišti. Seznámí se ještě s chlapcem a holkou a hrají si spolu, jak to u takových děcek bývá. Najednou se u nich objeví nadpřirozené schopnosti a tak jejich hrátky dostanou jiný rozměr. Bohužel jeden z nich je psychicky nevyrovnaný a své schopnosti zneužije k dosti znepokojivým účelům. Na začátku mě znepokojovalo chování těch děcek. Hlavně malá Ida, která byla doma tak trochu ve stínu své sestry, která potřebovala neustálou pozornost rodičů, byla na pěst. Vlastně první polovinu filmu se díváme na takové psychologické drama a pak se film přehoupne do mysteriózního psycho hororu. Napínavý to bylo jak prase a tím že tu šlo o děti, stal se film celkově hodně znepokojivým. Dobře to na nás ti seveřani ušili! V jiných recenzích je zmíněno něco ve smyslu dětských X menů. Já bych to k nim ale nepřirovnával, protože pak byste vy, kteří jste film ještě neviděli, mohli čekat něco jiného. Tenhle film pro každého nebude. Pokud máte ale rádi severské filmy, originální námět, slušné herecké výkony v dětských rolích, tak vřele doporučuji! Jelikož jsem tu několikrát zmínil slovo znepokojivý, tak u mě má jednoznačně 9/10! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nemálo krát použitá zápletka, kde malá skupinka ľudí zistí, že má určité zvláštne schopnosti. Postupne ich objavujú, testujú, naberajú dovednosti. Samozrejme príde ku klasickému zvratu, kedy sa niekto vydá na temnú stranu sily a začne škodiť ostatným. Čím sa Neviňátka odlišujú je skvelý detský casting (veriť sa dalo všetkým a všetko) a kulisy nórskeho sídliska. Najväčšie mínus je rozťahanosť. Minimálne polhodinu by išlo vyhodiť a príbehovo by som o nič neprišiel. Zároveň keď už mali odvahu zobrazovať detské násilie s bolestnými či až fatálnymi následkami, tak finále odprezentovali pomerne v kľude. Bol tu potenciál k skutočne hororovému rozuzleniu, ktoré mohlo dojmy posunúť o level vyššie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Seversky strohá, lehce artová, pomalá, nepodbízivá a extrémně nekomerční variace na X-Meny. S tím rozdílem, že v rolích "mutantů" tu neexhibují vystajlovaní týnejdžři nebo herecké celebritní primadony, ale děti, které jsou naprosto přirozené a neuvěřitelně uvěřitelné. A taky s tím rozdílem, že tyhle "X-Kids" spolu bojují opravdu na život a na smrt a jejich "hry" jsou smrtelně vážné a nebezpečné. Nebýt toho, že mě neradostný děj uvedl do mírné deprese a nádavkem mě ještě notně znechutila ošklivost a multirasovost norského maloměstského sídliště, dal bych asi pátou. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama