Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sloužit navěky je těžší, než se zdá. Tajná skupina záhadných vojáků, kteří nikdy neumírají, chrání pod vedením bojovnice Andy (Charlize Theron) smrtelný svět už stovky let. Jednotka dostane zakázku na záchrannou misi, při které dojde k odhalení jejich nadpřirozených sil. Andy spolu s nejnovější členkou týmu Nile (Kiki Layne) musí jednotce pomoct s likvidací těch, kdo se za každou cenu snaží replikovat a prodávat jejich superschopnosti. (Netflix)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (368)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa divím nízkemu hodnoteniu, ale to je tu na čsfd nič neobvyklé. Dovolím si tvrdiť že sa jedná o jednu z najlepších akčných snímok poslednej doby. Hodnotenie len kazí dvojica buzerantov, ktorí sa do snímky nehodia, ako ostatne všetky tieto lgbt liberálne sračky. Old Guard je síce zviazaný konvenciami obdobných robustných snímok, našťastie však exceluje hneď v niekoľkých ohľadoch. Akčné sekvencie majú spád aj skvelú choreografiu, pričom to najlepšie na nich je Charlize Theron. Theron sa v poslednej dobe vyprofilovala v dokonalú akčnú hrdinku. Netrpezlivo očakávam pokračovanie. (15.6.2022) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAKŽE JSTE TI HODNÍ, NEBO TI ZLÍ?“ … „TO ZÁLEŽÍ NA STOLETÍ. BOJUJEME ZA VLASTNÍ IDEÁLY...“ /// Parta výjimečnejch jedinců, který není lehký chytit. Ani zabít… Celkem dobře se popasovali s vysvětlováním nesmrtelnosti. Prostě nic nevysvětlujou. Ti co znají Connora MacLeoda to nepotřebujou – i když tady je to jinak. Je to spíš ukecaný než aby se člověk bavil akcí, ale celkem se to dá přetrpět. S blížícím finále tomu dochází šťáva a hlavně to nevzbuzuje žádný dojemný emoce. Ani mi nevadí, že si nechávaj prostor pro případný pokračování. Pokuď by to byla akční žánrovka ve stylu „Vyproštěný“, tak proč ne. Je totiž celkem jedno, jestli se ve filmu pohybujou „pravý“ nesmrtelní místo nesmrtelných naoko. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že nemusí být jenom jeden. 2.) Hledám „sluníčkovej“ film. 3.) Thx za titule „Jan Kucherko“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Po Extraction další velký akčňák s velkým rozpočtem a velkou hvězdou. Bohužel tentokrát za kamerou není bývalý kaskadér, ale režisérka dramatu Tajný život včel a romantiky Láska a basket. Ale dost, nebudu si dělat srandu z Giny Prince-Bythewood, ta si paradoxně zaslouží jako jedna z mála pochvalu. Alespoň malou. Akční scény nejsou úplně špatné a i když na dnešní špičku ztrácejí, ve zmatený bordel se nikdy nepromění. Ovšem jinak je to bída. Ačkoliv se děj točí kolem party nesmrtelných, kteří procházejí staletími, bojovali v různých válkách na všech kontinentech a mají depku z toho, že všichni jejich blízcí zemřeli, nic z toho Old Guard nedovede prodat. A všechny ty srdceryvné výlevy o tom, jak jsou na světě sami, nesmrtelnost je prokletí a vůbec všechno, jsou s přibývající stopáží víc a víc otravnější, protože nic moc dalšího se v Old Guard neřeší. Jasně, Charlize Theron je cool a zbytek týmu se taky snaží, nic to však nemění na tom, že víc než kterýkoliv z hrdinů a jejich osud mě zajímalo, kdy se mi na sporáku dodělá kari. Druholigová podívaná ve všech směrech. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pravda, nečekal jsem mnoho a tak je i možné, že mé celkové nadšení film mírně nadhodnotilo. Každopádně se však můžete těšit na naprosto úžasný akční snímek s ,,Valkýrou" Carlize Theron. Přestože je příběh vcelku průměrný a přímočarý, ihned jsem si zamiloval hlavní hrdiny, jejich schopnost i způsob boje. PS: nechápu natvrdlíky co tu brečí o nějaké genderové korektnosti. Narozdíl od mnoha Hollywoodských filmů zde působilo vše zcela přirozeně a dokonce i ten párek gejů (křižák s arabem), byl zcela pochopitelný a zapůsobil na mě velice mile a vtipně. A to, že je hlavní představitelka žena? Opět? Radši si vzpomeňte na scénu v Avengers Endgame jak zcela násilně dali doprostřed bitvy všechny ženské charaktery k sobě, aby předvedli drtivý útok a doručili rukavici. Nepamatuji si, že bych o tom slyšel nějaké strhávání hvězd tam a přitom to je správný příklad nesmyslného a do příběhu násilně zasazeného ukazování ženské síly. Nebo třeba celý koncept filmu Captain Marvel. Naopak tady takovou blbost nenajdete a je nutné si uvědomit, že ženské představitelky jsou zde v prvé řadě prakticky bohyně a až v druhé řadě ženy. Jak říkám zde nepůsobilo nic křečovitě a výsledek je více než dobrý. 85% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No nevím, asi jsem dostal, co jsem čekal, průměrný akčňák. Z tohoto tématu se určitě dalo vytěžit víc. Mohlo tam být víc akce a míň kecání. I když je nápad s nesmrtelnými bojovníky zajímavý, tady toho moc nevyužili. Vše je dost předvídatelné a akce není nijak špičková. Prostě film, který neurazí, ale ani nenadchne. "Rychlejší než výtah." ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natočeno na základě stejnojmenné knihy od Image Comics napsanou Gregem Ruckem a ilustrovanou Leandrem Fernándezem. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii a Maroku a trvalo od mája do augusta 2019. (MikaelSVK)

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Pokračování filmu Old Guard má scénář

Pokračování filmu Old Guard má scénář

05.07.2021

Přestože divácká odezva nebyla nijak oslnivá, Netflix byl se svojí adaptací komiksu Old Guard: Nesmrtelní poměrně spokojený. Natolik spokojený, že mu rychle odklepnul pokračování a dotlačí jej před… (více)

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

15.07.2020

Režisérka Gina Prince-Bythewood si čerstvě udělala v Hollywoodu jméno akčním snímkem Old Guard: Nesmrtelní s Charlize Theron v hlavní roli. Ten už má na Netflixu prakticky jisté pokračování, ke… (více)

Reklama

Reklama