Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (120)

Brtniik 

všechny recenze uživatele

I přes to, že jsem si myslel, že hlavní roli hraje Ondra Vetchý (netuším, jak jsem na to přišel), nezkazilo mi to dobrý pocit. On pan Roden jak známo hraje jako bůh i když někdy podivné figury. Film má zajímavý námět, tedy pomineme-li, že v severských zemích se příroda respektuje tak nějak automaticky jelikož to tam řídí skřítci. Mám jen jedinou výhradu - hlas indiána bych si představoval poněkud charismatičtejší. To víte, mým prvním filmem byl Vinnetou a to byla nějaká důstojnost o tatíčkovi ani nemluvě. Mrzelo mě, že ke konci opustili báječný trik, kdy si indoš Karla "půjčil" a mluvil za něj - bylo to velmi působivé. Vica je pořád šik a zde big potvora! Myšička dle mého, žádný protiúkol. Až to bude v TV, z chutí na to o5 mrknu. Edit. Při scénách z indiánského tábora mi v uších znělo: ÁAAAAAA, sou fár tu jů aj mejd... ()

William_ 

všechny recenze uživatele

1/10. Má tohle Karel Roden za potřebí? V předvečer Štědrého dne jsem se rozhodl že tomuto kousku dám šanci. To jsem ještě nevěděl jaké zklamání mě čeká. Nefunguje zde absolutně nic, příběh je kýčovitý a odhadnutelný od začátku. Hlas indiána mnohdy natolik otravný, že se přistihnete jak se Vám indiáni znechucují, což asi nemělo být cílem film co? Záběry z lomu Velká Amerika dávají okamžitě vědět, že příliš kreativity co se lokalit týče tvůrci filmu (čti patlalové) neměli. Tak příšerný film co si navíc bere do huby indiánskou tematiku a neumí s ní ani pracovat jsem už dlouho neviděl a jen předvánoční atmosféra mě nedonutila sáhnout po odpadu, což by bylo skutečné a adekvátní hodnocení této vyblité břečky. Zkrátka se jedná o další příšerný film produkovaný největším televizním odpadem současné ČR - televizí Prima. Je to prostě otřesné ve všech ohledech ať už to jsou ubohé herecké (ne)výkony nebo naprosto otřesná a amatérská kamera a střih. A teď mě omluvte, jdu se vyzvracet a tvůrcům už zakažte cokoliv natáčet! ()

Reklama

david141474 

všechny recenze uživatele

Inu tento českej film není tak špatnej. Děj zajímavej a originální. Herci solidní. Hudba celkem ušla. Do kina jsem šel s tím, že od toho nic nečekám a z finálního snímku jsem celkem překvapen. V sále nás bylo 5 z velmi jasného důvodu o český filmy není zájem. Já tento názor sdílím, ale tenhle počin plný zrad a šílenýho Karla Rodena je celkem solidní. 8/10 Inu jsem z tohohle filmu celkem solidně překvapen. (Olympia - 28.9.2022) ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Gratuluji tvůrcům. To je svým způsobem umění vytvořit ze zajímavého námětu film, který díky scénáři, režii i hercům absolutně postrádá humor a je často vysloveně trapný. Nechápu, co tam dělají Roden a Olbrychski, ani jak se podařilo na základě tohoto scénáře zajistit koprodukci dokonce tří států. Roden by měl radši popohnat svého amerického agenta, aby mu sháněl práci v cizině, a ne se ztrapňovat v českých sračkách. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Achjéje, to zas byl film. Ráno se probudím a je ve mně indián, aha a fakt mi nešibe. No, měla jsem pocit, že mi šibe slušně, když jsem to nevypnula. Ale jak mi to v první třetině připadalo jako úplná ptákovina, tak nakonec to něco do sebe mělo. Něco na zamyšlení o svém nitru a vlastním vztahu k přírodě. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu zazní píseň „Ty vieš, že sa chovám, tak jak sa chovám“ od slovenské kapely Horkýže Slíže. (OJan)
  • Ondřejův (Karel Roden) terapeut a psychiatr se jmenuje křestním jménem Marek (Jiří Dvořák), tedy stejně jako terapeut, kterého ho hrál Roden v seriálu Terapie (od r. 2011). (sator)

Reklama

Reklama