Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Wally 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek McLarenu jsem logicky byl vždycky na druhé straně barikády než Michael a rozhodně jsem nebyl jeho fanoušek. Přes to všechno nelze být slepý a neuvědomovat si, že to byl jeden z nejlepších pilotů, co kdy F1 jezdil...a klobouk dolů před tím, co dokázal a jak se mu podařilo Ferrari vyhrabat z bahna a dostat jej zase na první místa. Michael si zaslouží respekt a určitě i tento skvělý dokument. Jen škoda, že se neodhalilo víc to, jak na tom aktuálně vlastně je.... Pevně věřím, že se ještě někdy ukáže. S jeho odchodem jsem vlastně přestal i F1 sledovat...moc automatiky, slabé McLareny a necharismatičtí jezdci... Hamilton může mít kolik titulů chce, v očích fanoušků ale nikdy nebude roven jezdcům jako Schumacher, Senna, Prost, Hakinnen... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Prostě přehledný životopis legendárního závodníka formule 1, kde promlouvá jeho nejbližší okolí jak z řad spolupracovníků, soupeřů, novinářů tak rodiny včetně manželky a dětí. Je to jako dokument na jejich objednávku, nekonfliktní bez kontroverzí a o současném stavu Schumachera neřeknou téměř nic, ale to skoro nic řekne naprosto všechno smutné, beznadějné, přesto jako důstojný dokumentární pomník to funguje. ()

Reklama

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Tento dokument mě za srdíčko bohužel nechytl, čekal jsem vic. F1 Drive to Survive od Netflixu je o nekolik levelů výše. Schumachera jsem měl rád v Bennetonu, ve Ferrari už ne. Ani tak jsem se nedozvěděl nic nového či zajímavého. Dronové záběry na zasněžené francouzské hory a staré rodinné fotky filmu nepomohli. Škoda. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Myslím si, že s otcom by sme si rozumeli. Pretože hovoríme rovnakým jazykom, jazykom motoršportu. Myslím nato dosť často. Vzdal by som sa všetkého, aby som to mohol mať.“ Pekný dokument, z ktorého som sa dozvedel zopár faktov, o ktorých som predtým netušil, no zároveň musím skritizovať, že veľa momentov Schumiho kariéry bolo vynechaných (Suzuka 1998, koniec sezóny 1999 a prakticky celé úspešné obdobie po roku 2000). Palec hore dávam Damonovi Hillovi a Eddiemu Irvineovi, ktorí mali x dôvodov nepodieľať sa na tomto dokumente, no napriek tomu účasť neodmietli. Najviac emotívne však boli rozhovory s rodinou, hlavne s manželkou Corrinou, ktorá povedala jednu veľmi krásnu vetu, a síce, že nikdy si nekládla otázku prečo sa to stalo práve im, pretože takéto veci sa proste stávajú aj iným. 60 % ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Svojho času sme v osvedčenej zostave ako tínedžeri sedeli pri až dvoch pivkách na ktoré sme dostali peniažky v našej krčmičke pri neuveriteľných komentároch Malcha Jirkárka (...a že do nej už nechodím pekne dlho) aby sme sledovali súboj Häkkinen versus Schumacher. Keďže ja som bol v tom čase fanúšikom Coultharda z Häkkinenových víťazstiev som mal nepochybne radosť. Keď však už ako dieťa sledujete (v rámci vtedajších možností) seriál F1 a poznáte aj Nikiho Laudu, Prosta a samozrejme Sennu časom Vás seriál F1 trochu omrzí (po Schumacherovi už seriál F1 nikdy nebol tým čím býval) a momentálne by som mal problém povedať čo i len jedno meno jediného jazdca seriálu pretekov. A aj preto pomerne zhovievavé 4* za nostalgiu ktorú to vo mne vyvolalo. ()

Reklama

Reklama