Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Z hereckých výkonů Sandry Bullock bývám většinou na rozpacích. Ani tohle krimi mne nepřesvědčilo o tom, že je to dobrá herečka. Přesto se dá říct, že roli policajtky pohrdající svými kolegy a tvrdošíjně hledající vrahy mladé dívky, zvládla o trochu lépe než ty ostatní. Celkovým dojmem mne tenhle thriller rozhodně nezklamal. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na me pusobil jako nechtena parodie. Jako by se reziser nemoh rozhodnou mezi detektivkou a komedii. Napinavy to neni jelikoz vrahy zname uz predem, takze de o to jak se dva hlavni poldove k nim dopracujou a to taky nijak zvlast zazivny neni. Oba poldove se na roli moc nehodi, ale musim priznat, ze Sandra je docela roztomila. Reziser se pokousel i o par necekanejch zvratu, ktery bohuzel moc necekany nejsou a vetsina veci vam dojde uz ze zacatku. Tenhle film nic novyho do zanru neprinasi, takze 3* jsou tak akorat. ()

Reklama

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Nesnáším, když vás popisek filmu navnadí na sliby, které pak nedodrží. Údajně to má být kriminálka o dvou geniálních mladících, kteří spáchají dokonalou vraždu a o ještě geniálnější policajtce, co vraždu odhalí. Jinými slovy - taková filmová Columbovka/Poirotovka. Takže jsem se těšil. No, jenže ona geniálnost obou mladíků spočívá v tom, že jako jednu z nejdůležitějších zaváděcích stop použijí vlastní botu, kterou jim jakože někdo ukradl a použil při zločinu? Jako fakt? Ty vole, vrazi v Columbovkách to mají ztěžené tím, že se vždycky nějak motají kolem oběti. Jsou to většinou rodinní příslušníci, nebo spolupracovníci, tedy je nesporné, že je po zločinu navštíví policie a začne se vyptávat a třeba i koumat motiv. Tady ti dva nýmandi mají výhodu, že bez motivu zabijí neznámou holku a oni k sobě nechají cíleně přilákat policii? Tak jsem se nervózně nadechl a vydechl a těšil se na nějaký detail, kterého si všimne ta geniální policajtka. No její genialita pro změnu spočívá v její intuici, to znamená, že mladíka podezírá automaticky. Prostě jen tak. "Nelíbí se mi takové typy, on to udělal." Tady už přišel facepalm. Ten detail, který mladíci přehlédli a na který jsem se těšil, byly zbytky kaviáru, které vyšetřovatelku sice už najisto přivedly k mladíkům, z nichž jeden do restaurace chodí a kaviár si ten večer dal, ale bez oné intuice (a bez boty) by jí taková stopa byla úplně k hovnu. Tady jsem už skončil se sledováním a věnoval se již pouze zdobení stromečku. Druhý den si spravil chuť Poirotem, který je v tv běžně. Jedna hvězda za Iron Maiden. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Proč všechny americké kriminálky musí mít podobný schematický závěr? Kriminalista proti padouchovi, který se zázračně probere z komatu a zástupce zákona málem přidusí; takže se pro změnu dostává do komatu kriminalista,ale je jasné, že ten se probrat musí... A to houpání na vratkých balkonech, zábradlích... Kdyby se tomu tvůrci ve Vzorci pro vraždu ubránili, možná bych dal o hvězdičku víc. Ale jinak dobře prolínající se časové roviny při rekonstrukci činu. Na to, že bylo jasné, kdo je (jsou) padouch/-ši, tak vyprávění bylo dramatické. Střídání plánování vraždy s poznámkami vyšetřujících kriminalistů. Nudící se kluci ze střední zahráli výborně, Sandra Bullock taky. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Vzorec pro vraždu sliboval poměrně solidní a zajímavou zápletku - co vede středoškoláky k brutálním vraždám. Kdyby se scénárista věnoval pouze této linii příběhu a více rozvedl psychologii postav, měli bychom tu možná 4* záležitost. Ale Sandra Bullock chtěla pravděpodobně prostor zejména pro sebe, takže zbyla pouze průměrná krimi s nepříliš zajímavým výkonem "hlavní hvězdy". ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se od 27. února do 21. května 2001 v americkém státě Kalifornie. (BMW12)
  • Starý domek na útesu byl postaven speciálně pro film a po jeho dotočení byl zbourán. (c.tucker)

Reklama

Reklama