Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

LukasCL 

všechny recenze uživatele

Pokračování už není tak dobré díky absenci Miloše Kopeckého. Nic proti Jiřímu Sovákovi, ale Kopecký je Kopecký. Naschvály už nejsou to co bývaly a vše ukazuje na typickou povahu českého občana- hamižnost a kradení. Přesto ale dávám 4 hvězdičky, protože jsem se pobavil a účel tedy film splnil. Oproti novodobým českým komediím je toto pecka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som sa bavil zhruba rovnako, ako pri prvom dieli, ono je to zrejme spojené aj s tým, že tento film som pravidelne vídaval už od útleho veku v televízii a jeho dej mi tak trochu vtedy pripomínal vzťahy našich príbuzných za morom s našou širšou rodinkou žijúcou v tom chudobnom Československu. Čiže pre mňa televízna klasika, možno tak trochu guilty pleasure, trochu aj osobná záležitosť, ktorá kedykoľvek po nedeľnom obede v telke príde vhod. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jo, pravda, dobrá komedie v době svého vzniku časem vyčichne. Je to jako s parfémem. Trvalá a opakovaně aplikovaná vůně jednoho dne zevšední. Škoda, televizní stanice (zvláště ty komerční) nám pravděpodobně chtějí české komedie tak znechutit opakovanou reprízou, že pak budou mít více prostoru na ty své americké "rádoby" komedie a jiné slátaniny. A navíc: kdo tu dobu nezažil (rozuměj socialismus), nepochopí a nezasměje se. Hold, jiná doba, jiný mrav. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sousedské vztahy v "nadčasové" rovině s perfektními vtípky a horou nápadů. Obě majetnicky znesvářené rodiny jsou tak kouzelně zahrané, až mám nutkání jim fandit. Netuším proč se to lidem tak nelíbí, ale já se bavil. Typická lidská neřest (lakomství) je tu v čiré podobě z mnoha úhlů, takže pokud se v charakterech někdo najdete, máte co napravovat:-) ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Jakožto volné pokračování skvělé komedie o sousedských naschválech mě film zklamal. Chybí mi humor prvního dílu, herecký koncert, k němuž výraznou měrou přispíval Kopecký (zde nahrazený Sovákem - také výborný herec, ale není to ono...) a přijde mi, že snímek je spíše než komedií smutnou sondou o normalizační maloměšťácké vypočitavosti a hrabivosti. Na myšlence jak okrást lidi s příjmením Novák neshledávám nic vtipného a spíše mě mrzí, že na konci na frak nedostal syn René, který se Svazem Nováků přišel. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Miloš Kopecký odmietol hrať v pokračovaní filmu, pretože vraj nebol spokojný s kvalitou scenára. Nie je to však pravda. Tou je, že nechcel už hrať so svojou exmanželkou Stellou Zázvorkovou (Božena Novákova). (Raccoon.city)
  • Poprvé kdy Evženu Novákovi (Jiří Sovák) přijde dopis na registraci do klubu občanů jménem Novák. čte adresu : Otta Novák, Novákovice okres Nová Paka. Okres Nová Paka však zanikl již v roce 1960. (Busmart)
  • Rodiny Novákových a Bartáčkových bydlí na stejné adrese jako ve filmu Zítra to roztočíme, drahoušku…! (1976), ale již ne v 10. patře, ale ve čtvrtém. Filmová ulice má název „Na stráni“, dnes je to Hennerova 227/7 v Motole. (sator)

Reklama

Reklama