Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka CIA Mase Brownová (Jessica Chastain) je na smrtící misi. Přísně utajovaná zbraň se dostala do rukou nepovolaných žoldáků, a tak vymyslí plán. Spojí své síly s mezinárodní konkurencí! První je německá agentka - drsňačka Marie (Diane Kruger), další je bývalá  spojenkyně MI6 a špičková počítačová specialistka Khadihjah (Lupita Nyong'o) a do třetice je to zkušená kolumbijská psycholožka Graciela (Penèlope Cruz). Tyto ženy se navzájem moc nemusí, ale v zájmu důležité mise je nutné, aby spolupracovaly. Musí být o krok napřed před tajemnou ženou Li Mi Sheng (Bingbing Fan), která sleduje každý jejich pohyb. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (131)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Uvažujem, kedy už konečne skončí éra týchto babských akčných filmov, v ktorých 55-kilové (a v tomto prípade aj -ročné) buchty mlátia a strieľajú 100-kilových vytrénovaných mamľasov, akoby sa nechumelilo. Aspoň keby to inak bol dobrý film, ale kdeže - idiotský scenár s príšernými dialógmi, hrozne natočenou akciou, otravnými hérečkami a hneď dvoma zloduchmi v podaní bielych chlapov. Koľko ešte katastrofálnych prepadákov tohto typu musí vzniknúť, aby Hollywood pochopil, že naozaj nikoho nezaujímajú? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako v rámci žánru to až tak špatné není, dokonce to odněkud někam jde a akce je poměrně slušně natočená. Jen je to takové feministicko liberálně pojaté, přičemž na minimálně dvě ty baby není pro chlapa hezký pohled. Samozřejmě se nezabývám blbostmi typu tři baby střílí na jednoho běžícího chlapa, ale ani jedna netrefí (aby se děj mohl posunout do Maroka), nejprve tam má být devět bodyguardů, nakonec je jich snad třicet, agentky běhají po kontejnerech v přístavu v lodičkách a fakt by mě zajímalo, kdy během akce si stíhaly nalakovat nehty, a dokonce si manikúru ani trochu nepoškodit při všech těch rvačkách. Pokud to mám soudit jako akčňák ve stylu Bonda (na kterého se tu okatě i slovně odkazuje), chybí tomu vtip a nadhled. Nejvíc mne dralo, jak jsou agentky tak děsně cool, až je to často směšné, chlapi jsou jen bačkory, případně doma kuchtí (fakt, to tam je, ten černoščin partner vaří večeři), chlapům se ale celkově nedá nedá věřit. Chtělo to víc hlášek a udělat to skutečně rovnocenné (jde o rovnoprávnost, ne?), ne tak okatě stranící jednomu pohlaví. Btw, proč s sebou tahali Penelope jako psycholožku, když stačilo změnit otisk prstu pro otevírání telefonu? ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

355 určitě není filmem, který by měl být opěvován pro svou originalitu, nápaditost, nevšednost, nepředvídatelnost, ojedinělost, zkrátka jinými slovy jde skutečně o podívanou, která nepřináší opravdu nic nového, což pak může u mnoha diváků při výsledném dojmu sehrát poměrně zásadní negativní roli a k tomu lze jen dodat, že těžko tomu lze oponovat, jelikož tomu prostě tak skutečně je. Kdo ovšem vyloženě netrvá na výše zmíněných podmínkách, aby se u podobného typu filmu dokázal vůbec bavit, pak mám pro něj dobrou zprávu, jelikož tvrdím, že 355 je žánrová trefa do černého. Ačkoliv totiž opravdu trpí výraznou tuctovostí a nepřekvapivostí, tak zpracování této podívané to vynahrazuje více než dostatečně a já jsem s daným výsledkem vážně spokojený. Takto si prostě představuji moderní akční jízdu, která je zábavná, napínavá, zatraceně svižná, fungující prakticky ve všech ohledech, a kde jsem se navíc dokázal i bez jakýchkoliv potíží vyrovnat se současnou emancipační vlnou, takže mi ani trochu nevadilo, že to tu ženský od začátku do konce zas pořádně chlapům nandavají, jelikož je to zpracováno poměrně přesvědčivě a nepřehnaně, holky totiž dostávají taky pořádně na frak a navíc se nepouštějí do nějakých zbytečně ulítlých eskapád, které by byly spíš k smíchu než k užitku. Zápletka a její vývoj jsou pak sice předvídatelné, i tak ale dokážou nabídnout jistou dávku napětí a vzrušení, k zahození ale není ani atmosféra, a co se týče akce, tak její množství je skutečně vysoké a i zpracování vypadá vzhledem k možnostem holek vážně dobře, choreograficky přehledná, dynamická, fakt rozmanitá, s hromadou mrtvol a je jen obrovská škoda, že se tvůrci naprosto vyhnuli zobrazení krvavých efektů, protože pak by to byla v tomto ohledu velká pecka. Důležitou a především zásadní roli tu každopádně hrají i jednotlivé postavy a samozřejmě i jejich herečtí představitelé, a po této stránce je to asi to nejlepší, co film nabízí. Jednotlivé hrdinky i hrdinové jsou totiž vážně zajímaví, rozmanitý a nenudící, díky nim fungují i emoce, dramatické momenty a i dialogy, no a konkrétně obsazení herců je též výtečné, ve všech případech se jedná o talentované, sympatické a výrazné tváře, které mi až nevídaně vesměs sedly. Celá tato podívaná pak navíc nevypadá ani vůbec lacině, spíš naopak, lokace se mění jak na běžícím pásu, a i její spád si dovolím označit za vyloženě strhující, tudíž já vážně snad až na tu absenci krvavosti nemám tomuto filmu cokoliv zásadnějšího vytknout. Je to zkrátka sice takový neoriginální mix mnoha jiných filmů, ovšem zároveň mix, který funguje na výbornou a já si ho moc, moc užil. Prostě skvělá akční jízda. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

akční babinec!Byla jsem extra potěšená výběrem herců ,troufám si napsat, že pomalu ze všech koutů světa.Což byla óbr volba.Potkala jsem tam hned dvě u mě jedničky - Cruz a Kruger,ta obzvlášť dokázala že je pro režiséry cenný herecký chameleon.Já jsem si film neskutečně užila pro jeho atmosféru i když mi jindy holyvúdské akce lezou na nervy.Zvláště ty ,ve kterých kdy se mydlej o nějaký předmět, který ohrožuje svět...Tady to předvedla jen Chastain.Na plné pecky.Výborná režie a i kamera. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr. Jessica Chastain se na několik let dobrovolně zaškatulkovala v "silných" ženských hrdinkách, které se většinou charakterizují emočním chladem a nadprůměrným intelektem. Zde jsou to i pěsti. Těžko říct, nakolik to byla volba moudrá, nicméně její letošní oscarová výhra za úplně jiný žánr dává najevo, že je nejspíš na čase toho nechat. Chastain je totiž hraje v podstatě stejně a je to nuda. Nepřekvapivě ji tak zvládá přehrát Diane Kruger s Lupitou Nyong'o. Také je smůla to neustálé srovnávání s jinými dámskými týmovkami. 355 je alespoň originální film a nestaví na již existující franchíze, bylo by tedy fajn tomu dát příležitost. Akce je fajn, zápletka je přiměřeně bondovského typu (Zlaté oko?). Sebastian Stan dokáže ve vhodný okamžik přepnout do slizského módu, ale bohužel doplácí na svou parťačku. Jessicu mám ráda, tohle je možná její srdcový projekt, ale je na něm zkrátka nejslabším článkem. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (11)

  • Na začátku při honičce v metru se nejdříve pokouší prchající Marie (Diane Kruger) nastoupit do stojícího vlaku, který je však již uzavřen k odjezdu. Marie prchá do tunelu metra a Mace (Jessica Chastain) běží za ní. Po rvačce Marie opět prchá a celá scéna končí tak, že je Marie lehce zraněna, ale stejně ještě přeleze koleje, těsně před projíždějící vlakem. A přestože vlak jede poměrně rychle a přestože víme, že jeho dveře jsou během jízdy zablokované, najednou vidíme Marii uvnitř vlaku, jak ukazuje „jedničku“ Mace. Jenže v tom je právě problém: jak mohla vylézt na rychle jedoucí vlak, jak se mohla dostat dovnitř, když do stojícího vlaku to v zastávce nešlo a jak to mohla udělat tak rychle, že ještě mohla ukazovat neslušné gesto?! (pjotri)
  • Film byl původně koncipován jako televizní seriál. Dokonce byl natočen i pilotní díl, ve kterém ztvárnila hlavní roli Somerset O'Neal. Seriál ale nikdy nebyl dotočen. Největší změnou oproti seriálu je postava německé agentky. Ta byla v seriálové verzi původem z Francie. (peeteno78)
  • Film se natáčel ve Francii (Paříž), Maroku a Velké Británii (Londýn). (ČSFD)

Reklama

Reklama