Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

kobejn 

všechny recenze uživatele

úderná síla SS si splnila svůj Dream, a i když z něj Elia Kazan nikdy nebude, jeho On Deadly Ground, což neni tak kýčovitej název jako česká Aljaška v plamenech, jeho režijní debut a dosud jedinej režijní počin je film naivně prostoduchej a tim pádem i směšnej a nechtěně komickej, zvláště ty jakési dream sequences, nicméně v kontextu jeho tvorby jde o standartní seagalovku, která neni ani horší ani lepší než jeho ostatní kousky z těch let. Ekosystém sice svym filmem Steven nezachrání, ale hezkej pokus, zvlášť když při něm zase nakopal pár zadků, to potěší každého slušného diváka pokud si to alespoň v duchu přizná, samozřejmě nahlas by to nepřiznal nikdo. Stevene, dávám ti opožděně palec na horu se slzou v oku ve vzpomínce na lepší časy a taky při vědomí toho, že ti nebylo souzeno stát se akčním Eliou Kazanem. ()

Boogeyman odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky se mi líbily tyhle paradoxy v jednání postav, kdy například Larra Crofft v Tomb Raider II, archeoložka 1. třídy a sběratelka artefaktů, při honbě za svým cílem zničí snad všechny památky co jí stojí v cestě, když Bruce Wayne v Batman začíná při svém útěku za pácháním dobra vyhodí do povětří klášter plný mnichů, nebo ekolog a přírodní samorost Steven Seagal v Aljašce v plamenech pro zachování neposkvrněné přírody vyhodí do povětří ropnou stanici. Ale je fakt, že o to tu přece nejde, důležité je, aby měl hlavní hrdina nějaké ušlechtilé důvody proč nakopat prdel co možná největšímu množství hajzlů. A Seagal si to vymyslel, zrežíroval a zahrál takhle, za to ten odpad! ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Steven ekologický, Steven naštvaný, Steven s noži, Steven se sekáčkem, Steven s brokovnicí, Steven bez brokovnice, Steven bez soudnosti, Steven bez režisérského nadání, Steven neúspěšný, Steven tloustnoucí, Steven kandidující do senátu za zelené, zvýšená úmrtnost odpůrců ekologických reforem, Steven mocný, Steven bohatý. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pro případ, že bych někdy uvažovala o bulimii, mi bude k vyvolání žádoucího efektu stačit fotka Stevena Seagala, ale bývaly doby, kdy se mi Aljaška nezdála úplně strašlivá. Dnes si už jen povzdechnu nad časy, kdy jsem byla mladá a blbá (tedy o něco málo pitomější než teď) a kdy Seagal nebyl hroudou sádla. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Seagalov režijný debut je síce štýlovo trochu odlišný od jeho predchádzajúcich snímok, ale rozhodne nie o veľa lepší. Steven už pomaly ale isto starol a priberal, ponúk od režisérov ubúdalo a tak to skúšal sám ako režisér a hlavný hrdina filmu zároveň. Je to opäť béčková klasika, ktorá sa snaží priniesť aj posolstvo v zmysle "ekológia nadovšetko", no pre priaznivcov Stevena asi klasika, pre ostatných priemer. Škoda, večná škoda, že v skutočnosti nie je žiadny taký podobný superhrdina, ktorý by sa tak odvážne a neľútostne bil za zdravé a čisté životné prostredie. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama