Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Strach je silnější než bolest... Stárnoucí profesor Trojan (K. Höger) je šéfem velké pražské kliniky. Neprožívá právě šťastné období života – má spory se synem (J. Abrhám), v nemocnici kolují nepodložené řeči o jeho vztahu s vrchní sestrou (S. Budínová), z bytu kvůli neshodám vyhodil synovce, o jeho funkci má údajně zájem asistent Dvořáček (Z. Řehoř). Když Trojanovi uhyne kočka, vezme ji profesor do laboratoře na rozbor. Zkoušky potvrdí otravu kyanidem. Večer po Trojanovi někdo vystřelí. Muž od té doby podlehne sebezničující hrůze. A začne podezírat každého ve svém okolí… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Všechno začalo otrávenou kočkou, která měla být brána jako výstraha. Pak přišel na řadu výstřel z pistole, který na štěstí poškodil okno a skončil ve zdi. Ten také neměl být brán na lehkou váhu, protože dotyčná osoba to myslí opravdu vážně. Připomíná vám to praktiky mafie? Tak veřte, že o mafii tu opravdu nejde, protože všechno má své prostinké vysvětlení, i když motiv pomsty tu také je. Na pana profesora už toho bylo skutečně moc. Stal se z něho paranoidní člověk obviňující každého okolo sebe, včetně svých blízkých a přátel. Stále byl zatvrzelý a nespravedlivý vůči všem a všemu. Jenže je tu drobný zádrhel, on totiž neměl být vrahovou obětí. Písnička Hany Buštíkové byla opravdu chytlavá, ale její hlas mi k Janě Brejchové vůbec neseděl. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Škoda té zdlouhavosti, u mě tím film ztratil jednu hvězdičku. Jinak jsem si celou dobu říkal, jaký je ten Hégr chudák, někdo po něm vystřelí a ostatní z něj div neudělají paranoika, že jako proč by ho měl někdo zabíjet a ať neblázní. Tomu říkám vítězství iracionality nad zdravým selským rozumem. Taky mi ho bylo celkem líto, vždyť Brejchová s Abrhámem coby jeho snacha a syn ho fakt chtěli jen využívat, při každé návštěvě se ho snažili pumpnout o peníze. Ale co, na druhou stranu, jak si synáčka vychoval, takového ho má, navíc Hégr sám nebyl žádný ideál. Velmi legrační byla jeho podoba s šéfinspektorem Drejfusem, jsem s napětím čekal, kdy ukáže svůj pověstný tik, bohužel se tak nestalo... Asi i proto, že Růžek měl do komisaře kluzóa poněkud daleko. Sellers by se určitě takhle blbě zastřelit nedal. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hodně nudná "detektivka" s nesnesitelnym Hanzlíkem v roli fízla a příšerně otravnou ústřední písničkou. Navíc s detektivkou to nemá moc společnýho. Film je akorát plnej hysterickejch hádek, u kterejch jsem si akorát tak řikal, kdo z postav se chová jako větší idiot. Na konci jsem se aspoň dočkal docela překvapivýho rozuzlení, ale celkově nic moc... ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, jak je tento film rozdílně hodnocen. Od dvou až po pět hvězdiček. Ironicky zde nějaký hodnotitel napsal "vrcholná forma Jiřího Sequense". To přeci ne. Ani ironicky, ani vážně. Jeho velmi dobře známé kriminální seriály (jeden bohužel politicky zdeformovaný) jsou svým způsobem mistrovská díla. Rozdílným způsobem. Tento film vůbec není špatný. Souhlasím, že je to spíš psychologické drama/krimi, než klasická detektivka. Ústřední melodie není špatná, ale je bohužel moc často použitá, a hlavně moc dlouze... Atmosféra filmu vynikající. Dost dialogů, ale pro vykreslení děje potřebných. Karel Höger výborně, ostatní defacto také, ale Jaromír Hanzlík mi tam také moc neseděl. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

V hl.roli K.Höger, J.Hanzlík, M.Růžek a J.Abrhám. Dalo se z originálního námětu vytěžit víc, ale i tak to byla docela dobrá krimi. Vzhledem k tomu, že jsem jí viděl již podruhé a věděl jsem jak to dopadne, nebyla pro mně moc napínavá. Při prvním shlédnutí jsem tajil dech nad konečným rozuzlením. Psychologicky byly hl.postavy vykresleny vcelku obstojně a realisticky. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Exteriéry filmy byly natáčeny v Brně-Lesná a v Praze na Maltézském náměstí. (waxtrax)
  • Natáčelo se také v Horních Věstonicích, Fakultní nemocnici Motol, Praze-Hradčanech, Malé Straně, Starém Městě a Břevnově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Eva (Jana Brejchová) zpívá hlasem Hany Buštíkové. (funhouse)

Reklama

Reklama