Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

kingik 

všechny recenze uživatele

V přírodní rezervaci tropí neplechu maskovaný vrhač oštěpu a odnáší to mladé dívky. Přítrž jeho vražednému řádění chce učinit správce rezervace, jemuž je věrným druhem láhev alkoholu, kterou třímá od doby, co mu byla před lety unesena dcera, po které stále pátrá, a sympatická šerifka, která má nezdárného bratra, za něhož "žehlí" problémy. Nikolaj Coster-Waldau a Annabelle Wallis film svojí účastí tahají z průměru. Mrtvých těl není tolik, škoda, jejich posmrtné vzezření je totiž pěkně vyvedeno, což je asi to nejnákladnější v celém, finančně skromně vyhlížejícím filmu. Thriller- laici se jistě nebudou divit, že film sází na množství falešných stop, thriller-odborníci se převážně v této scenáristicky naivní fázi budou nudit, neb jim bude jasné, že vrahem rozhodně nebude ten jediný nápadně podezřelý mladík (tohle opravdu nelze považovat za spoiler), tudíž je dobré všímat si všech dalších indícií. No jo, ony se vlastně ani moc během filmu nevyskytují/nenabízí, takže se víceméně k vrahově identitě dobereme "sofistikovanou" náhodou. Dynamickými prostoji se nehýří a klišé zápletka a postavy hrají prim. Přesto lze ocenit Nikolaje Costera-Waldaue, že svým zaníceným herectvím a zdatnou orientací v kanadských hvozdech připravil spolu s celým natáčecím štábem standardní kriminalistický prožitek pro diváky, co v obehraném syžetu ještě stále dokáží objevovat novátorské prvky. Čest jejich neúnavné snaze nenechat padnout belgického režiséra Robina Pronta a dosavadního scenáristu krátkometrážních snímků Micaha Ranuma, o nichž patrně hned tak nelze prohlásit, že by se nesnažili dát svému thrilleru poutavý ráz a napínavé úseky. Rozhodně tedy nelze vyloučit, že leckterý divák u filmu ani nemukne. 7/10 ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Identitu vraha išlo odhaliť celkom ľahko a o dosť skôr, ako na to prišla šerifka. Zase až tak veľa tam tých podozrivých nebolo. Aj keď motív bol riadne odfláknutý a neuveriteľný. Atmosféra indiánskej rezervácie a lesov výborná, tak ako aj Coster-Waldau. Dalo sa z toho vyťažiť ale viac, takto len priemer. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem detektivku, kde bude místní lovec znalý terénu pomáhat šerifce stopovat lovce holek. Ne, tohle jsem vážně nečekala. Ano, udělalo mi to radost. Příběh sám o sobě je zajímavý, dojemný a ta příroda vás dostane a pohltí. Včetně dobře zahraných postav. A jejich tajemství. Občas, co se stane v lese, zůstane v lese. A tak je to jenom dobře. Může zamrzet pouze jedna věc. Spoiler Že nevysvětlili, proč to vrah dělal. Teda, vysvětlili kdo a proč, ale ne proč tímhle způsobem....a ani ten krk. Prostě to tak bylo a basta. Spoiler. Ale to nemění nic na tom, že jsem viděla krásně natočený film. Jistě, šla jsem do toho kvůli Nikolajovi a prostředí, ale ve výsledku nelituji jediné vteřiny. Vážně dobrý film! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpříjemnějších překvapení letošního roku. The Silencing nepřichází vyloženě s ničím novým, potěší ale tím, jak důsledně pracuje se základními principy žánru. Žádná věta není zbytečná. Vše, co je nějak zdůrazněno, ať už slovně či vizuálně, později sehraje svou roli. A postavy - v rámci světa, v němž jsou uzavřeny - jednají až vzácně logicky. Což nutně neznamená, že by dělaly jen správná rozhodnutí. Ale reagují správně v rámci vnitřního nastavení a současně je scenárista nikdy nenutí, aby vypadaly jako idioti, kteří pro stromy nevidí les. Atmosféra místa v zemi nikoho, kde se (leč velmi lehce) střetává indiánská kultura s americkou, postavy jsou v neustálé tenzi a bolest se musí řešit za pochodu, dává vzpomenout na famózní Wind River. A jakkoli je zdejší vyznění jednodušší a diváčtější (ve smyslu menších uměleckých ambicí), nemůžu se zbavit pocitu, že bude The Silencing patřit k nejvýraznějším filmům, jaké jsem v letošním roce viděl. S něčím takovým jsem po unylém traileru vážně ani v nejmenším nepočítal. P.S. Coster-Waldau je jasnej Joel pro seriálové The Last of Us! ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to skvělý film s výborným Nikolajem Costerem - Waldau v hlavni roli. Snímek, který je tady nepochopitelně podhodnocen. Na rozdíl od desitek jiných filmů, jež jsou filmovým průmyslem chrleny, je totiž napínavý až běda - několikrát jsem to musela zastavit a projít se po bytě, abych mohla pokračovat. Navíc ta krásná příroda! A konec podle mého gusta. Doufám, že se mnou bude souhlasit aspoň Bearmeedek. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Všechny plakáty uvádějí, že Gwen (Brielle Robillard) je 14 let, ale v ději se píše, že od jejího zmizení uplynulo 5 let (na plakátu je uveden její věk v době zmizení). (Johnny.ARN)
  • I po úplném odstranění hlasivek není člověk němý nebo neschopný mluvit. Ačkoli by nebyl schopen vokalizovat nebo vyslovovat zvuky, mohl by stále mluvit šeptem. (Johnny.ARN)
  • Poté, co je Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) postřelen do břicha a ošetřen, by bylo prakticky nemožné, aby se postavil na nohy a běžel lesem jako o necelých 24 hodin později. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama