Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (157)

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo nezklame nikdy, i když upřednostňuju projekty, které si sám i píše. I přesto, že autorem tohoto námětu tentokrát není on sám, je nám, jako je u Pauloa pravidlem, naservírována pěkně zamotaná storka a trvá skoro celou sérii, než se celá rozplete (přesto je o něco více předvídatelná, než je u Pauloa pravidlem. Není se ale čemu divit, Paulo je prostě králem nepředvídatelného). Napětí rozhodně nechybí ani Neviny, udrží vás připoutaný k obrazovce, po řemeslné stránce je to jako vždycky paráda, ale nemůžu se ubránit pocitu, že jsem od novýho projektu Pauloa čekala ještě větší pecku. I tak se ale samozřejmě jedná o nadprůměrnou podívanou. A třeba se příště Paulo zase vrátí k něčemu ryze svému a moje srdce zajásá ještě o něco víc. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo je Bůh, génius a Maestro v jednom, který servíruje jeden z nejlepších seriálových Krimi/Thrillerů za poslední roky.Uznávám, že jsem byl k Nevině skeptický a 3 týdny jsem jí odkládal, ale především proto, že podobné seriály z téhož ranku, které jsem za poslední dobu viděl jsem hezky protrpěl ( Zdravím Serpenta, Sáru i Temný případ), no ale konečně jsem se dočkal pořádné Krimi bez příkras, která se nebojí mrtvol, násilí a intenzivných zvratů.Oriol Paulo už 4x dokázal překvapit po filmové stránce a nyní tasí to nejlepší ze své kariéry. Je to kombinace Contratiempa a Holek z červeného gauče a dívá se na to parádně.V hlavní roli opět výborný a všude obsazovaný Mario Casas, který hraje svůj typický standard, ale celou show si podle mne krade Alexandra Jimenez ( Toc Toc!), která hraje detektiva s velkým stylem a její nástupy mě opravdu bavily. Silný ženský charakter, jde z ní cítit respekt ( trochu mi připomínala Rachel z La Casa de Papel), ale hodně mě bavil i Miki Esparbé, který si střihl ukázkového Pasáka a většinu scén si opět kradl pro sebe. Zbytek herců samozřejmě za ostatními vůbec nezaostává a excelují všichni.Paulo už od ůvodu zaujme slušným tempem ( ono tempo je sice pomalejší, ale jde se ze scény do scény, tak působí relativně svižně), mrtvolama se zde nešetří a většinou jsou tu tak 2 za díl ( Chválím výborné scény z pitevny, kde se tvůrci nebáli ukázat vnitřnosti či zdemolované obličeje- to jsem čuměl jak péro!). Technická stránka bez patří k té nejvyšší jakosti, občas došlo i na nějaký fight ( flashback z vězení), výborné jsou témata, která se zde probírají. Dojde nejen na klasické vyšetřování, sbírání důkazů, boj o život, prokázání pravdy, ale také obchod s bílým masem, dětská prostituce, prostituky, bordely, vězení a další. Je tu od každého něco a vše mám rád a vše mě zajímá, takže se mi Oriol opravdu hodně trefil do vkusu.Úplně největší chvála však patří scénáři, takhle promyšlený příběh jsem neviděl ani nepamatuji. Je tu kolikrát i 5 zvratů za jeden díl, vše se překrucuje, nepředvídatelnost seriálu je úplně parádní a když si člověk myslí, že je vše uzavřené, tak příjde další! Zvrat na Zvrat a skvělé dávkování informací, kde se překvapivě člověk vůbec neztrácí. Vrcholem seriálu je díl číslo 5- Ten mi přišel po stránce zvratů nejintenzivnější a ten závěrěrečný mi ukradl dech a rozsekal mě na pár kusů!Lehce zamrzí, že finální díl už je lehce očekávaný, vzhledem k předešlé náloži zvratů je téměř logické, že tolikrát šokovat za 8 hodin zkrátka nejde, ale i tak se to Paulovi podařilo lépe než kterýmkoliv jiným tvůrcům.Velká Španělská renesanční paráda, kterou doporučuji všem! 9/10. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Typicky španělské mysteriózní drama soustředěné na to, aby od počátku do konce se držely pevně utajené linie, které se postupně rozplétají. Dvě pavučiny lží a příběhů se do sebe zapletou jedním v podstatě nahodilým vztahem (manželstvím), Seriál o nechtěném zabití a pomstě. Seriál o striptérce a prostitutce s rukami od krve. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval som sa medzi 4 a 3 keďže prvé 4 diely mali nonstop napätie, zaujímavé zvraty, tajomné postavy, temnú atmosféru, brutálne vraždy ale od 5teho dielu klasická telenovela, ktorú som dopozeral len z povinnosti. Ale áno, po celý čas skvelé herecké výkony, a nakoniec 4 hviezdičky kvôli scenáru, ktorý bol naozaj prešpekulovaný do posledného detailu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

solidiní krimi thrillerová jednohubka,která je nejsilnější v prvních 3-4 dílech,kdy není úplně jasné co se děje a tvůrci tady opravdu předvádí mistrovství v dávkování informací.Ve chvíli kdy se celé to klubo začne rozplétat je to sice pořád dobré a dává to smysl,ale také se objevují určité detaily,které mi neseděly a sebraly pár bodů z jinak velmi dobrého dojmu.Nehledě na to,že některé zvraty jsou už pak celkem dobře odhadnutelné a to včetně dvojitého finále s (pro mě trochu zbytečným) dovětkem.Španělé tohle každopádně umí a Coben umí psát (minimálně podle seriálů co jsem podle jeho knih viděl a konečně bych si mohl něco od něj přečíst) a kdyby bylo víc takových sérií,nevadilo by mi to...80% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)
  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)

Reklama

Reklama