Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Davidovo manželství prochází krizí, poslední dobou se mu příliš nedaří a ani psychicky na tom není nejlépe. Přesto má obrovské štěstí. Stane se jediným člověkem, který přežil děsivou havárii vlaku při návratu z New Yorku, kde se pokoušel sehnat lepší práci. Probere se v nemocnici. Z televize se dozví děsivé detaily o smrti skoro sto dvaceti cestujících i o tom, že trosky vlaku se rozlétly na míli daleko. On sám nemá ani škrábnutí. Za pár dní najde za stěračem auta lístek s otázkou: "Byl jste někdy nemocný?" Začne hledat člověka, který mu tam lístek nechal. Je to Elijah, majitel komiksové galerie, který trpí vrozenou vadou mající za následek extrémní křehkost kostí. Elijah hledá někoho, kdo je jeho pravým opakem - člověka nepoškoditelného, nezničitelného. Je přesvědčen, že je to právě David, a považuje ho za komiksového hrdinu, kterému je třeba do cesty stavět různé překážky, na nichž má dokazovat svou nepřekonatelnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 125)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kolik chceš za tenhle? Vyvolený zůstal jen kousek pod pětihvezdičkovým vrcholem. Herecké obsazení, kamera, režie či hudba, jsou naprosto bez chyb a i když mi tentokrát chyběla ona pověstná hutná atmosféra, kterou Shyamalan výjimečně nechal po kapsách své modré bundy, byl jsem i díky povedené pointě spokojen. Film je inteligentní poctou komiksovým SUPER-HRDINŮM. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Visions ,2. Reflection Of Elijah ,3. Weightlifting ,4. Hieroglyphics ,5. Falling Down ,6. Unbreakable ,7. Goodnight ,8. The Wreck ,9. Second Date ,10. School Nurse ,11. Blindsided ,12. The Orange Man ,13. Carrying Audrey ,14. Mr. Glass / End Title, ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nevšední námět, zajímavé zpracování, dobří herci, poměrně překvapivé rozuzlení - to vše jsou docela silné devízy tohoto úspěšného snímku. Přesto jej z těch dosavadních tří megahitů od Shyamalana řadím až na bronzovou příčku, protože mě osobně zkrátka neoslovil tak, jako Šestý smysl, nebo (a to především) Znamení. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem váhala mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. Naprosto mě uchvátila myšlenka příběhu: kde je absolutní dobro, musí být jako protipól absolutní zlo. Obrovské mravní dilema hlavního hrdiny, zklamání jeho syna, že otec si nechce uvědomit svojí výjimečnost. Nakonec je tu vyzdvihnuta i myšlenka, že pokud někdo v životě tolik trpí, nakonec se často sám stává zlým. Opravdu dobré. Takže za tu myšlenku a naprosto originální námět dávám plné hodnocení. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Staré dobré téma nezničitelného superhrdiny v quasi realistickém rouše všedního dne? Blbost… Z této přihlouplé zápletky však Shyamalan dovedl udělat záležitost velmi poutavou. Poutavou především díky výborné závěrečné pointě. Po shlédnutí dvou autorových filmů mám pocit, že na vypracované rozuzlení zápletky je Shyamalan opravdový mistr. Co mi na Vyvoleném trochu vadilo je fakt, že je celá zápletka postavená na velmi vratkém základu komixové kultury, ze které se zde dělá na můj vkus až příliš velká věda. Nesouvisí to s mým chladným vztahem ke komixům, ale spíše s mým vnímáním smyslu toho, co kdo a kdy ve filmu řekne. Časté odkazy na komixy v mých očích celek degradují. Nic to ale nemění na tom, že film i tak má v sobě zakomponované myšlenky, se kterými si člověk může pohrát, a to je pro takový druh filmu obrovskou výhrou. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (45)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. listopadu 2000 v New Yorku. (Varan)
  • Elijah (Samuel L. Jackson) se ptá Davida (Bruce Willis), proč si vybral povolání hlídače, když si mohl vybrat jakoukoliv jinou profesi - třeba otevřít síť restaurací. Ve skutečnosti byl Willis jedním z majitelů sítě restaurací Planet Hollywood. (don corleone)

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Vyvolený se konečně dočká pokračování

Vyvolený se konečně dočká pokračování

27.04.2017

17 let! Tak dlouho fandové M. Nighta Shyamalana vyhlížejí dvojku Vyvoleného, která se konečně stává realitou. Ve filmu nazvaném Glass se objeví Bruce Willis i Samuel L. Jackson a premiéra nás čeká 18… (více)

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Reklama

Reklama