Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

castor 

všechny recenze uživatele

Ztišují lidské utrpení, ulehčují umírajícím přechod na druhou stranu a jeden z nich se rozhodl, že jednu lékařku přesvědčí o své existenci. Právě přišla při operaci srdce o pacienta a náš osamělý anděl Seth se do ní nadobro zabouchl. Existuje totiž varianta, že se stane smrtelníkem a ochutná tak nejrůznější chutě, pozná vůně a jednou snad i její dotyky. Jak asi tenhle střet rozumu a citu dopadne? Postava velmi dobře hrající Meg Ryan není žádnou naivkou, škoda, že se Meg tak trochu „loučila“ s první hereckou ligou, Nicolas Cage je coby nesmělý anděl minimalistický a velmi solidní, odpočinul si od akčních kousků, kterých natočil v polovině devadesátých let dost (ne že bychom za ně nebyli rádi), a je znovu škoda, kam se jeho kariéra dostala, kdy poslední dekádu jen sbírá drobky v podprůměrných projektech. Režie je svědomitá, celkově je formální stránka skvělá. Závěr na mě ovšem úplně nedolehl, místy je to zbytečně moc učesané, proto volím něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage - Meg Ryan. Veľmi zvláštna dvojica. No ako si na nich zvyknete(a že to netrvá dlho), zažiari na vás iskrenie medzi nimi. Aj keď Cagea ho poznám skôr ako akčnú postavu, ani tu sa nestratil. Navyše mám rada témy o anjeloch. Nevidela som Wings of Desire, takže neviem, aké hodnotenie by bolo po zhliadnutí. No za seba môžem povedať, že film bol naozaj krásny. Dokonca ma mrzí koniec, tomuto by som happyend nie odpustila, ale dopriala. No myšlienku film nestratil ani po zvrate. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

věříte na anděli??? néé??? to jste nikdy v životě neřekli: "Andělíčků můj strážníčku opatruj mi mou dušičku??" ale určitě jo?? :) a co andělé smrti?? věřit a doufat v něco nadpřirozeného jo snad lidské... útěk od každodeního reálného života.. v každém z nás alespoň jednou zahoří myšlenka, je někdo, kdo má nad námi ochranný křídla?? Město andělů "poukazuje" nad tím, že i andělé smrti nejsou jen monstra co nás odvádí do věčných lovišť.. ale snaží se nám pomoct překonat tu cestu :) a tak by to mělo být.. každý konec, má nový začátek :) k tomu když se anděl chce stát lidskou bytostí, kvůli lásce.. to snad zahřeje na duši každého :) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Film, na který se moje maminka odmítá podívat znovu, protože ji závěr vždycky rozpláče. Pointu jsem tedy znala už dlouhá léta před prvním zhlédnutím a chtěla jsem si užít i zbytek romantického příběhu, jenže tu zamilovanost jsem bohužel věřila pouze jednomu z páru. Cage se do role roztomilého anděla Setha hodil, Meg Ryan její křehké hrdinky moc nežeru. Hudba ale byla nebesky krásná. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to zase ta typická ukázka filmu mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Město andělů disponuje vším, co má správné romantické drama obsahovat. Režisér snímku Brad Silberling odvádí svou práci dost dobře a jeho citlivá a svědomitá režie je ve filmu znát na každém kroku. Vůbec celková formální stránka je skvělá. Jen je to občas lehce kýčovité a příliš učesané. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Věnování "For Dawn" patří producentce Dawn Steel, která zemřela na mozkový nádor před uvedením filmu do kin. (don corleone)
  • Videoklip Goo Goo Dolls: Iris (1998) bol natočený na filmových miestach: dlhý tunel, v ktorom kapela hrá, je rovnaký, kde Seth (Nicolas Cage) stretáva Číňanku. Pieseň je súčasťou filmového soundtracku. (Arsenal83)
  • Když se Seth (Nicolas Cage) připravuje ke skoku, hraje v pozadí hudba - modlitby "Otčenáš" a "Zdrávas Mária", recitované v polštině. (HellFire)

Reklama

Reklama