Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Kdo jako malej nechtěl bejt hrdinou v krunýři, ať se přihlásí! Já chtěl bejt Leonardo. Ani nechci počítat, kolik peněz jsem do nich narval; komiksy, figurky, alba samolepek. Když to vezmu kolem a kolem, Želvy dost zásadně ovlivnily moje dětství a za vším stojí tenhle seriál. Atraktivní ninja tématika tvořila ve skutečnosti jen zástěrku pro víceméně komediální děj, spousta epizod stála za starou bačkoru, Rocky a Bob byli naprostí dementi, a největší zábavu skýtaly hádky Trhače s Krangem, kterého nadaboval Nárožný nasosaný héliem. Nejvostřejší na tom všem byla úvodní znělka. Něčemu tak důležitýmu pro můj mentální vývoj ale míň než plný kotel jednoduše dát nemůžu! 100 % ()

boni 

všechny recenze uživatele

Kvalitní seriál, pro který mám slabost už od dětství, čtyři želvy v každém díle destruují Trhače a šílený mozek v těle robota tomu nemůže uvěřit a plánuje další operace na přemístění technodromu z dimenze X. Co víc si může dítě přát pro své poklidné a vyrovnané dospívání. Nejvíc mě vždy dostanou "naprosto nenápadné" želvy v klobouku a kabátu. Docela by mě zajímalo, kolik lidí se naučilo od sebe želvy rozeznávat jinak, než podle pásek přes oči. ….. Když jsem viděl pár dílů již v dospělém věku, tak už mě to moc neoslovilo, některé animáky nestárnou, tenhle bohužel jo. Každopádně jako dítě jsem to měl velmi rád, takže alespoň tři hvězdy tomu ponechám. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Odhlédnu-li od toho, že stejně jako pro mnoho dalších to byl jeden ze seriálů mého dětství, pak se jedná o seriál pro děti, kterému jeho bohatě využitý scénáristický potenciál kazí velmi průměrná animace. Ale komu to tehdy vadilo? PS: Na ty hnusný Turtles žvejkačky padly tenkrát všechny moje úspory a ty hodinky, co jsem za ně dostal, přestaly stejně po pár týdnech fungovat. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Absurdní se stalo realitou, konečně jsem sehnal aspoň pár dílů své někdejší modly. A co vám budu povídat, i po těch dlouhých dekádách je to pořád stejně úžasné:-) Čtyři frajírci s páskou přes oči (já byl Leonardo), mistr Krysa, sexsymbol animáků April a komando dokonalých perverzáků, Wolverinem vykradený Trhač, maniakální mozek (nebo chobotnice?:-)) Krank, dvě zoologické obludy Roxteady a Beabob a absolutně dokonalá úvodní píseňka, škoda že ji nemůžu přes ty písmenka zazpívat. Bože, má tahle genialitka vážně už 20 let??? ()

inmax 

všechny recenze uživatele

April byla sexy, Leonardo statečný vůdce, Michelangello žrout pizzy, Donatello vědec a Rafael hláškař a rebel :D Tohle zpracování Turtles mi přijde nejlepší, prostě klasika s úžasnou zpívanou znělkou. Želvy ninja jsou mé dětství, dodnes mám schované všechny české komiksy a téměř kompletní samolepkové album :) Dnes jsem sehnal DVD s prvními pěti díly a je to nářez jako před lety :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)
  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama