Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zámožný velkostatkář Orlický (T. Pištěk) je po třech nevydařených manželstvích zapřisáhlým nepřítelem žen. Od všech svých zaměstnanců vyžaduje stejný postoj. Ani jeho synovec Ríša (R. Schránil), jenž žije na statku jako adjunkt, není výjimkou. Jenže Ríša se za strýcovými zády pravidelně stýká se sousedovic dcerou. Orlický brzy pojme podezření a rozhodne se, že přivede mladíka k rozumu. Proto mu opatří konkurenci. Pozve na statek jiného svého synovce, kabaretního zpěváka Ádu Bártů, který má diplom z hospodářské školy. O Ádově existenci měl Orlický dosud jen matné tušení, avšak vzpomněl si na něj díky jeho fotce v novinách. Orlický zatím netuší, že Áda je ve skutečnosti dívka (A. Mandlová), která jen vystupuje na jevišti v mužském kostýmu. A že se do Ríši zamiluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

natalanka 

všechny recenze uživatele

Kdo se tady rozhodně blýskl, byl Václav Trégl. Jeho průpovídky nemají chybičku. Adina je skvělá, jen v jednom okamžiku mě štvala. A to při pláči, kdy ji Ríša vyzve na pěstní souboj. To není pláč......to je děs běs. Na herečku to je teatrální a hloupé.Tahle komedie je lehounká, má švih i vtip a docela bych i uvítala, kdyby ji do svého repertoáru zařadilo i nějaké to naše divadlo. :-)) ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Jasne Slavínskeho film. Trochu naivná komédia. Zápletka, ktorá je daná už od začiatku. Musím sa pristaviť hlavne pri dvoch postavách, tieto na tomto filme milujem. Je to tajomník Anatol v podaní Václava Trégla a postava hlavného komorníka v podaní Ferenca Futuristu. Na týchto postavách sa vždy zabavím. Preto tento film hodnotím 75%. ()

Reklama

Véronique 

všechny recenze uživatele

Holka nebo kluk? Mám ráda zápletky, kdy se dívka převleče za hocha, stejně jako tomu bylo v případě "Pozor, straší". Co by dnes asi neprošlo, dřívější diváci doslova hltali. A stejně tomu může být i dnes, když se necháme unést duchem První republiky a tehdejší filmařinou... Tradiční dvojice Mandlová-Schránil nezklame, ale ani nepřekvapí. Jsou sice milí, ale nemají charisma... Jedná se však především o komedii a v tomto případě se divák nad tím povznese. Další kaňkou pak je i samotná délka filmu, která tu tradiční stopáž 90 minut poněkud prodlužuje... ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dej-te si ra-dit, to ne-mů-že nikdy va-dit, když se do-ve-de-te vše-mu smát... Návod k použití se skrývá v refrénu této nakažlivě vlezlé písničky, problém je v tom, že současný divák se všemu už jen tak nezasměje. Slavínský celý ten naivní příběh inscenoval v duchu známého rčení o tom, že co se škádlívá, to se rádo mívá, Adinu Mandlovou tím uvrhl do zcela nepřirozeného formátu, nota bene v mužském přestrojení, a ostatní, včetně diváků, donutil předstírat, že není nic snazšího než sledovat nastalé zmatky v přepychovém sídle zámožného velkostatkáře. Možná, že na úsvitu nacistického teroru to byl jeden z těch vítaných okamžiků nenáročného rozptýlení, ale dnes už je ten cukrkandlový nátěr notně zašlý a oprýskaný. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Milá komedie s rozkošnou Adinou aliás Ádou v hlavní (dvoj)roli. Námět je sice v dnešní době dost ohraný, ale svého času, kdy publikum bylo pravděpodobně zvyklé vídat Mandlovou v úlohách slečen z vyšší společnosti, musel působit jako závan svěžího vzduchu. Opět se sice operuje se snad nejpopulárnější zápletkou předválečných veseloher - tedy záměnou postav, a ke konci film také natahují zbytečné minuty navíc, díky hlavní představitelce se ale tato průměrná zábava snadno vryje do paměti. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Když Ada Bártů (Adina Mandlová) boxuje, udeří boxera činkou a následně činku odhodí na žíněnku. Ovšem hned v dalším záběru činka na žíněnce již není. (Redyx1)
  • Premiéra proběhla 3. února 1939 v kinech Amerika a Juliš. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama