Reklama

Reklama

VOD (1)

Autobus plný vězňů se na opuštěné silnici stane terčem útoku a řidič (Javier Gutiérrez) musí bojovat o život s pasažéry i útočníky. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD SE CHCETE OSVOBODIT STAČÍ, KDYŽ MI OTEVŘETE. CO UDĚLÁTE PŘEDTÍM A PAK MĚ NEZAJÍMÁ. KDYŽ MI NEOTEVŘETE, ZEMŘETE VŠICHNI…“ /// Je to sice blbý, ale aspoň napínavý! Jasně, že mě napadá asi 50 jinejch možností – ale to by tenhle film nevznikl. Pravda, ty filmy, ve kterých se herci chovaj tak, jak to děj vyžaduje, mě moc neberou. Není to totiž známka punku, ale debility. A tak místo, abych si to užíval…. Jako je to zajímavý… ale podvědomě vočekávám, co zase dojebou. Bohužel… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju filmy plný srdceryvnejch příběhů. 2.) Systém mě zklamal. 3.) Thx za titule „Jiří Nehyba“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kriste pane. Stačilo si počkat, až ho za pár měsíců pustí, unést ho, mučit a zjistit co potřebuju. Ne já zabiju tři poldy a unesu bus plný vězňů. Za dobrý finiš milosrdné 2*. Být španělský policajt, asi bych byl hodně vytočenej, protože od La Casa de Papel dělají z tamních policejních složek pořádné kretény. Přežiju střelbu, zmrzlej vlezu do auta a špuntovkou se snažím zastavit tanker. Já musím začít psát pro Netflix scénáře. Kurva fakt musím. 40%. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

A já se po sakra delší době s hodnocením plácnu pořádně přes kapsu a Španělům nadělím plnou palbu, jelikož tahle jízda na Pyrenejském poloostrově má koule jako už dlouho žádný jiný film. Zápletka je tedy poměrně jednoduchá, v podstatě se jedná o převoz vězňů z bodu A do bodu B, jenže samozřejmě to nebude až tak jednoduché, a hned první, co musím opravdu pochválit, je docela slušná dějová nepředvídatelnost, kdy dojde k několika zajímavým zvratům, dále je tu k nabídce zatraceně silná sestava opravdu nadupaných postav, které mě vesměs bavili, to byla jako fakt banda hustých týpků, kteří si mě získali ale i díky výraznému castingu, film také disponuje i notnou dávkou zábavného násilí, bavili mě ale i vychytané dialogy, a opomenout nemohu ani spoustu opravdu vyhrocených, působivých scén a samozřejmě odpovídající gradaci, jejíž závěr mě vážně uspokojil. Celé se to pak odehrává ve vyloženě strhujícím tempu, fajn je ale i atmosféra, ze které chvílemi skutečně až mrazilo, fungující napětí je tu též dávkováno v pravidelných intervalech, já si zkrátka u této jízdy nemám prakticky opravdu na co stěžovat, od prvních minut film nabere spád a až do té poslední nedá divákovi vydechnout, pořád se něco intenzivního děje, a i když někdo může asi i oprávněně oponovat, že jde pořád jen o žánrové, nenáročné béčko, tak musím reagovat, že u podívaný s takovýma koulema je to argument o hovně, jelikož takovýto parádní nářez se nepovede jen tak každý den, měsíc, vlastně ani rok. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký klasický, štandardný thriller, ktorý sa snažil zahrať to na diváka svojim moralizovaním v závere a pointou, že niekedy je nutné urobiť aj niečo protizákonné, aby si človek vybojoval zaslúženú spravodlivosť. Avšak tie jednotlivé dejové cestičky a vedľajšie dejové linky zaváňali častou banalitou a štandardným podaním príbehu. Nič také, čo by výraznejšie zaujalo, skôr naopak, bola tu častá nuda. Slabší priemer. 55/100 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oproti väčšine som hviezdu pridal a to hlavne z dôvodu, že takmer celý film si drží slušné napätie, ktoré sa odohráva na pomerne malom priestore. Mám rád komornejšie ladené filmy, navyše slušná zbierka magorov v jednom aute, k tomu moja obľúbená španielčina takže nie, nesťažoval som sa. Ako poniektorí píšu, ksichtík J. Gutiérreza by sa skôr hodil na zápornú postavu alebo min. rozporuplnú, ako ukázal v lepšom filme Mokrina. Má to pomerne nepredvídateľný dej aj preto som si film užíval, no ako mnohí naznačili vo svojich komentoch záver ich sklamal. Ja by som ho aj bral až na malý, ale podstatný detail. /Spoiler/ Prečo musel dobrý človek vraždiť, dokonca svojich bývalých kolegov, aby v závere oznámil, že mladého hajzlíka by čoskoro prepustili?! Mohol počkať a kľudne si ho odchytiť po prepustení, bez vraždenia a riskovania, že mu to nevyjde. Aj z toho sa dalo vycúvať, napr. mám vážnu nemoc, ostáva mi pár mesiacov života, nechcel som to prešvihnúť, blá, blá,..., to by som ešte bral. Nezvládnutá motivácia a plánovanie hlavného záporáka je trochu problém, ale inak som ten záver bral a pozdával sa mi. Brokovnica je brokovnica...70%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Miguel (Karra Elejalde) unese vězeňský náklaďák, prvně startuje škrtáním dvěma drátky, ale ve druhé scéně startuje pravou rukou klíčem. (noxi600)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Filmovalo sa v Madride, Segovii a v Tobes, kde sa natáčali scény v opustenom starom mestečku. Filmári pracovali od 8. februára do 4. apríla 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama