Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jirka Horáček se chystá oženit s kadeřnicí Jitkou, což překvapivě těžce nese jeho otec. Nejprve se snaží syna naspořenými tisícovkami nalákat na cestu kolem světa, a když to nevyjde, snaží se svatbu rozmluvit Jitce. I tento pokus však selže, a tak se svatba nakonec přece jen koná, bez účasti naštvaného otce. Zdá se, že zatímco Jirka se usadil a dospěl, potíže nastanou s otcem, který se nejprve za poněkud trapných okolností seznámí se sympatickou zdravotní sestřičkou Lucií a později s atraktivní striptérkou a prostitutkou Álou. Skončí v jejím bytě, a nejenže se stane jejím milencem, ale navíc ochotně přijme roli poskoka, který pere, vaří a uklízí. Navíc se u něj začnou projevovat jasné příznaky "druhé mízy". Barví si vlasy, moderně se obléká, sportuje, chodí do sauny a snaží se hubnout, dvoří se Ále a nevidí, že je všem pro smích. S výjimkou Lucie, které je sympatický a s níž se pomalu sbližuje. Když však pochopí, že je to Lucie, kdo se mu líbí, žena ho odmítne, protože nechce prozradit, že je svobodná matka. (TV Nova)

(více)

Recenze (279)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať že ešte väčší trapas než prvý diel. Diskofilné (s)hity Michala Davida nepustili a po revolúcii s kedysi dobrým režisérom Soukupom natočil pokračovanie, ktoré opäť prináša hromadu úletov, trapasov s absenciu akéhokoľvek vtipu. Dnes už je tento film spomienka na to aké hnusy sa točili čerstvo po revolúcii. Inak Rudolf Hrušínský nejml. tu má vizáž jak Boy George. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z pochopitelných důvodů jsem se druhému "porevolučnímu" Discopříběhu až dosud vyhýbal jako upír česneku, obával jsem se, že pojede v kolejích takové té raně devadesátkové filmové trapnosti, která svou ''humornost'' staví na zápletkách o střetu divokého kapitalismu s buranstvím a kterou jsou tehdejší filmy mnohdy nasáklé. I podle traileru jsem soudil, že to bude strašná hovadina, ale dal jsem to s přítelkou hned po jedničce, že ať už to mám tedy konečně z krku. A není to kupodivu tak hrozné, jak by se mohlo podle traileru i anotace někomu zdát. Určitě je to míň trapná česká komedie, než většina všech porevolučních českých komedií. Možná, že k mé tolerantní blahosklonnosti napomohlo i to, že v posledních letech s velkou oblibou vymetám všelijaké retrovýstavy a retromuzea a na tenhle film jsem koukal hlavně jako na dobovou zajímavost, oproštěný od emocí. ()

Reklama

ihonzik 

všechny recenze uživatele

..pokračování patálií kominického učně a jeho dobrosrdečného otce, kdy si kominík bere dívku, o kterou by si v prvním díle neopřel ani kolo (což má být zřejmě nějaký Soukupovo ponaučení), a stává se z něj nudnej pavouk, který už je v tom filmu akorát na písničky. Jeho otec se během toho proměnil znovu v puberťáka (rozuměj idiota), což u Potměšila funguje a je to docela zábava (zvlášť když s Pavlem Novým uráží Jaroslavu Obermaierovou). Bohužel u toho nezůstalo, neboť Soukup s Pergnerem přihráli panu Horáčkovi do cesty poloviční kurvu Evu Čížkovskou (Hospoda, Ordinace...) a anděla ze záchytky Veroniku Kánskou (Slunce, seno...), takže druhá polovina je téměř nekoukatelná. ()

MIRAS133 odpad!

všechny recenze uživatele

Znám jenom pár filmů, jejichž pokračování bylo o něco lepší než předchozí díl, ale tento "komediální muzikál" to teda v žádném případě nebyl. Jaroslav Soukup to tak má ale u všech svých filmů. Vůbec se do žádného pokračování neměl pouštět. Příběh je ještě slabší než ten z jeničky (i tam stál za prd) a písničky Michala Davida no co si budem povídat, v prvnim díle byly známější a tady ty, no .. hrůza. Vůbec se mi to nelíbilo. Moje babička by to možná ocenila, ale já nemůžu ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za blbosti vyvádějícího tátu Potměšila, jedna hvězda za město Plzeň a záběry z výstavby paneláků na Locháči. Zbytek filmu prakticky nestojí za řeč a je o poznání horší než první díl. Připitomnělá tupá hudba pro primitivy v podání Michala Davida začíná vadit po pěti minutách filmu, ale ještě mnohem víc vadí Hrušínský, který se marně snaží dělat věrohodný plejbek. Hlavní hrdina - vyzáblý diskofilní fracek je ostudou celého rodu Hrušínských ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • „Obrovský, nesrovnatelný rozdíl oproti natáčení jedničky. Bylo krátce po amnestii prezidenta Havla a Plzeň byla plná kriminálníků. Do záběrů nám lezla potetovaná individua a policisté se báli zasáhnout, protože by porušili lidská práva. Nemohli jsme točit a museli čekat, až je to přestane bavit a odejdou. Velmi nerad na to natáčení vzpomínám, bylo to opravdu těžké. Podpora od vedení města tentokrát nulová, nějaký film je nezajímal,“ uvedl režisér a scénárista filmu Jaroslav Soukup. (SONY_)
  • Po Tankovém praporu (1991) se jedná o druhý film v tehdejším Československu, který byl financován ze soukromých zdrojů. Jedním ze sponzorů byla RENATA film, jež je uvedena v úvodních titulcích. (cinemag)
  • Ve scéně, kdy otec Jirky (Láďa Potměšil) vytáhne v kuchyni z kastrolu 100 tisíc, jde o poměrně objemný balíček. Když však poté Jirka (Rudolf Hrušínský) mává balíčkem na skládce, je jeho objem sotva poloviční. (Armin82)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama