Reklama

Reklama

To nic, drahá

  • USA Don't Worry Darling (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Americký psychologický thriller režisérky Olivie Wilde pojednává o Alici, ženě v domácnosti z 50. let (Florence Pugh), žijící se svým manželem (Harry Styles) v naoko dokonalém vztahu. Záhy se však Alice začne obávat, že jeho okouzlující společnost možná skrývá znepokojivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (360)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Olivia Wilde mě svojí tvorbou baví, je dravá, nápaditá, svěží, vizuálně zájímavá a poutavá, avšak je její tvorba bohužel nedotažená. Jsou tu za mě stejný problémy, jako u Booksmarts. Zajímavý myšlenky brouzdají po povrchu. Nejsou promyšlený, jak by bylo fajn. Nejsou dotažený, jak by bylo fajn. Když se člověk zamyslí více, nad tím, co se nám tu snaží Olivia předat za myšlenky, tak se to prostě lehe rozpadá a je to nejasný a zamlžený. Což je škoda, velká škoda. Ale co už, snad za sebou bude mít příště někoho, kdo to dokáže dotáhnout do finiše zdárněji. I tak ji na dále fandím a budu se těšit na další film, zatím jsem se vždy aspoň na té povrchní úrovni bavil, jen je tu vždy povzdech z promarněného potenciálu. 6,5/10! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

BUDOU SPOILERY. Po prvním záběru na Florence Pugh se skleničkou na hlavě, smějící se a tančící, jsem byla přesvědčená, že to bude best film ever. Charisma herečky, způsob, jakým je to snímané, sinister vibes navzdory veselé doprovodné hudbě, prostřihy na vlahé oči toužícího partnera... Mno, řekněme, že to byl poslední moment filmu, který jsem si užila a který mi dával smysl. Aby podobné filmy fungovaly, tak musí být jako cibule, aby se člověk probíral těmi vrstvami a na konci byl překvapen a zasažen zjištěním, jaké jádro si to vlastně oloupal. Don't Worry Darling bohužel není cibule. Už od začátku se to nějak jeví, a na konci, velký šok, se to potvrdí. Dala jsem tomu trochu přemýšlení a řekla bych, že největší problém je postava Jacka, jak je napsaný i zahraný. Paní režisérka je bohužel tak moc zamilovaná do hereckých schopností slečny Flo, že film nestaví na ničem jiném. Jako by všichni účastníci tvůrčího procesu zapomněli na vybudování pořádného protivníka, kterým samozřejmě není muž za záclonou Frank, ale právě ten muž, který má hrdince poskytovat podporu a pocit bezpečí, se kterým usíná a se kterým se probouzí a který má prsty všude. Není to nijak revoluční myšlenka, ale přesto je ve svém jádru silná, nicméně film s tím kromě jedné scény (souhlas s odjezdem), vůbec nepracuje. Další věc, která mi citelně chyběla, byl "začátek", respektive nějaký iniciační moment pro hlavní hrdinku. Z toho, jak film začíná, to vypadá, že ve Victory žijí svůj discopříběh už poměrně dlouho, písničku si brouká už od začátku, kamarádka a její trauma se taky už stalo v minulosti a hrdinka o tom ví, tak proč začít film zrovna tam, kde začíná? Nedávalo by větší smysl, kdyby se Margaret vydala do pouště "až" v průběhu filmu, hrdinka by si na základě tohoto podnětu začala všímat divných věcí, a potom se vydala do pouště zkoumat dál? Dodalo by jí to nějakou agendu, něco, co v hotovém filmu absolutně postrádá. Následovala havarující letadlo (Wtf? To měl jako Chris Pine naprogramované ve své simulaci? A proč?) a na zrcadla na hoře narazila omylem, aniž by měla nějaké zvláštní podezření, že by tam mělo být něco divného. Ztráta autonomie a vlastní agendy je sice tématem filmu, ale nemyslím si, že se s tím autoři popasovali dobře tím, že nechali hrdinku po celou dobu být jen pasivní pozorovatelkou. Protože to přece jen snad chtělo být o získání kontroly zpět? Nebo ne? Na konci jenom uteče, ale i to jí musel poradit někdo jiný. Žádný showdown, nic. Nikdy bych neřekla, že mi bude chybět něco jako vysvětlující "villain monologuing" scéna. Film pouze skončí, ale žádné zakončení se nekonalo. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Má chyba, že jsem se dopředu nepřipravil. Čekal jsem něco jako nouzový východ z americké krásy a přitom jsem dostal zoufalé manželky, co v zóně soumraku prožívají epizodu lepší než život. Výsledkem je opulentní prázdnota, do které Pineova postava každým svým monologem pumpuje další vakuum (nezajímá mě, že Jordan Peterson). Chápu, že to má zrcadlit vyprázdněnost tohoto světa, ale předání vzkazu feminismus a ženská autonomie ja / incel, misogynie a sexismus nein se nemuselo tak bezpředmětně táhnout až k nic neřešícímu konci. Dost to drží nad vodou Florence Pugh, která připomíná mladou Kate Winslet (alespoň něco z toho Mendese). To lehce mongoloidní Harry nepředvedl zhola nic. Vlastně abych mu nekřivdil, na jídelním stole one direction jeho jazyka rozdmýchal fantazie roztoužených fanynek.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako mysteriózní thrillerová jednohubka z ranku Twilight Zone úplně v pohodě. Krásně to vypadá, řemeslo áčkové, navíc pro Florence Pugh mám slabost, ta snad každému filmu zlepší hodnocení aspoň o jednu hvězdičku. Na druhou stranu, pokud zde byly ambice vyšší, tak se úplně o succes nejedná. Koncept je fajn a mohl být základem pro výraznější filmové dílo, ale chtělo by to ostřejší hrany a soustředěnější scénář (vlastně je to hrozně perverzní vyústění, Wilde se scenáristy ale jeho sílu nedokázali plně zužitkovat). Tohle zpracování s odhalením pointy působí lehce povrchně - a kdyby se člověk začal vrtat v jednotlivých scénách, tak se dobere toho, že ve výsledku třeba ani moc nedávají smysl. Co tam třeba dělalo to havarované letadlo mi fakt není jasné. 7/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když musí distributor v oficiálním textu záměrně lhát, aby pointa působila šokujícím dojmem, tak je něco špatně. Promo stálo hodně na Stylesovi, který má obrovskou základnu fanynek, ale film táhne Pugh a alfa samcem i výraznějším hráčem je naštěstí Pine. Vypadá to jako pokračování Stepfordských paniček. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Když Frank (Chris Pine) mluví o povýšení Jacka, v záběru mu spadnou vlasy. Následně je však má zase upravené a pak po zbytek scény opět dole. (griph)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Avatar připomněl, kdo je králem kin

Avatar připomněl, kdo je králem kin

26.09.2022

Už to nepotrvá moc dlouho, a James Cameron (Titanic) si na konto připíše další miliardový hit. A vůbec přitom nevadí, že druhý Avatar přichází více než 10 let po premiéře jedničky, jak totiž nyní… (více)

Reklama

Reklama