Reklama

Reklama

Stíny v mlze

(seriál)
Česko, (2022–2024), 28 h 1 min (Minutáž: 63–78 min)

Režie:

Radim Špaček

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Hrají:

Petra Špalková, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Regina Rázlová, Anděla Tichá, Tomáš Mrvík, Miroslav Hanuš, Petr Panzenberger, David Viktora, Ondřej Brett (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Dvanáctidílná krimi série odehrávající se v Ostravě a okolí představí kriminalistku Magdu Malou a jejího nového parťáka Martina Černého. Společně vyšetřují kriminální případy z nevšedních míst, silné příběhové linky budou zároveň sledovat osobní životy vyšetřovatelů. Magda musí skloubit časově i psychicky náročnou práci policistky se starostí o rodinu a malou dceru. Martin přišel do Ostravy, aby neztratil kontakt se svým dospívajícím synem, který se do nového bydliště přestěhoval se svou matkou, Martinovou dnes už bývalou ženou. Počáteční drobná rivalita mezi Magdou a Martinem pozvolna přeroste ve vzájemné sympatie a respekt. Oba ale netuší, že Magdu už nějakou dobu sleduje nedávno propuštěný vězeň Hrbek, který realizuje důmyslný plán, aby se jí pomstil za své dřívější dopadení (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený a herecky výtečně obsazený  seriál. Petra Špalková je excelentní, ale výborný je i Vyorálek a nesmírně přesvědčivý Hanuš, Regina Rázlová svou příležitost také dokonale využila. Kvalita měla postupně vzrůstající tendenci, nicméně seriál od počátku narazil na mně ne úplně pochopitelnou diváckou nepřízeň. Určité mouchy by se samozřejmě našly, ale celkově to na mě působilo uvěřitelně lidsky a také sympaticky civilně. Možná se to ale právě proto nevešlo do současných zglajchšaltovaných škatulek přepjatě namachrovaných krimi hollywoodského nebo severského střihu. Zkrátka divácký vkus se postupně globalizuje až do unifikovaného nevkusu. Třeba to ale nebude na furt... ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Ke konci jsem se nějak adaptoval, ale po prvních dvou dílech jsem si říkal, že tohle se fakt nepovedlo a to i přes skvělé obsazení - Vyorálka, Hanuše a Plesla mám fakt rád. Linka Hanušova mstitele nadbytečná a nedotažená, chemie v policejním týmu mizerná a dialogy vesměs dost prkenné. Jediné, co mě fakt dostalo byla hláška "Toho Neužila nemám rád," Police Truck od DK při závěrečných titulcích jednoho dílu a chytře udělaná úvodní znělka. A i přesto, že jsem si zvykl na klišovitost a polovičatost tohoto seriálu, nějak nedokážu pochopit, proč ho ČT natočila. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dramatický seriál Stíny v mlze má sice svoje mouchy, přesto jsem si k němu našla cestu a svým způsobem jsem si ho i oblíbila. Neskutečně mi sedla ústřední dvojice vyšetřovatelů v přesvědčivém podání Jiřího Vyorálka a Petry Špalkové. Od samotného začátku jsem s jistým napětím sledovala temnou dějovou linku táhnoucí se napříč celou sérií související s propuštěným vězněm Hrbkem, jehož skvěle ztělesnil démonický Miroslav Hanuš. Potěšila mě také Regina Rázlová, která si s bravurou sobě vlastní zahrála starostlivou babičku trpící prvotními příznaky Alzheimerovy choroby. Horší už to bylo s řešením jednotlivých případů. Nejvíc mě štvalo, že se kvůli každé blbosti volala zásahovka a když to skutečně zavánělo nebezpečím, tak si na ni nikdo ani nevzpomněl. Nicméně životní peripetie hlavních postav mě zaujaly natolik, že se ráda podívám na nějaké další pokračování. (70%) ()

Lukes15 

všechny recenze uživatele

Jak to zhodnotit...? Začátek slabý, konec výborný.. Celkově bych za to dal asi jen 3, ale za fantastického Jiřího Vyorálka a ještě lepšího Miroslava Hanuše tu hvězdičku přidám. Možná je škoda, že dějová linka s Hanušem byla kromě posledního dílu tak upozaděna.. byla často zajímavější než některé případy v jednotlivých dílech. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale fakt mě to (hodně) baví. Kdysi jsem k tomu byl až nepochopitelně příkrej. Moc jsem se soustředil na formu, na ty málo otrkaný ostravský a brněnský herce ve vedlejších a epizodních rolích a uniklo mi, že to má vážně solidní obsah- tím mám na mysli hlavně nadstandardně zvládnutej scénář. A jak mě žádná z těch méně známých tváří nepřesvědčila o tom, že je jí na oblasti škoda, Praha může být spokojená, protože teprve tady je jasně vidět, jak jsou Špalková, Vyorálek, Rázlová a Plesl výborní. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (47)

  • Magnetofon, ze kterého je policista Černý (Jiří Vyorálek) okouzlen, je Sonet duo – československý kufříkový cívkový magnetofon, který vyráběl podnik Tesla Pardubice v letech 1959 až 1966. (sator)
  • V dívčím pokoji dcery partnerky (Vanda Hybnerová) mrtvého feťáka visí portrét youtubera Alvarese ze 4 dílu Prank (2022). (sator)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama