Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z okrajových částí Ostravy je nalezeno tělo mladého muže bez dokladů, v teplákovce, bez spodního prádla a v teniskách s rozvázanými tkaničkami. Rozmlácený obličej, stopy násilí na těle. Bezdomovec? Je převezen do nemocnice, kde za pár hodin zemře. Magda s Martinem pátrají po totožnosti oběti i svědcích incidentu. Najdou informace o nelegálních zápasech, o místech, kde se konají, a kolik se na ně nelegálně sází. Je pravděpodobné, že mladík se zápasů účastnil. Podaří se kriminalistům najít toho nebo ty, kteří nelegální zápasy organizují a mají tak na svědomí mladíkovu smrt? (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

moshe odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za tento počin by se nemusely stydět ani TV Nova a Prima ... bezduchá břečka, nedobře zahraná, kterou ani Plesl nezachrání, neb mu to jeho prostor, zhruba 0,69 % filmu, nedovolí ... post scriptum - ani policajti nemluví pořád spisovně, to, že je zde použito "dobrééé, žééé, jasnééé" atd, (což mi spíše připomíná Brno, než Ostravu) ... snad nemůže býti bráno jako důraz na to, že se to odehrává na Moravě a že se tvůrci chtějí jednoznačně odlišit od "pražských filmařů", ovšem s pražskými herci (asi svoje nemají) ... vše je subjektivní, dám tomu druhou šanci, ale bude-li to stejnééé, pak mě další díly fakt minou ... za první díl 1/10 ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice slabé, žádná atmosféra. Soukromé linie jen zdržují, jinak neříkají nic. A vůbec největším problémem je ta hlavní postava, kterou hraje Špalková. Takhle má vypadat (myslím chováním) šéfka vyšetřovací skupiny? Tak se podívejte na pár zahraničních filmů s ženskou v čele. Tahle práce prostě musí toho člověka sežrat a poznamenat ať chce nebo ne. Tohle byl náborový klip do pohody. Takže dík a další čas věnuji jiným projektům. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvl, fakt miluju, když herci z angažovaného pražského divadla jezdí dělat politickou osvětu do zaostalých částí republiky, třeba na Moravu nebo do Slezska. Přitom hrát to neumí, emoce to neumí dát najevo, šumluje to, mluví pražským dialektem (v Ostravě!), Špalková snad dokonce umí mluvit se zavřenou pusou. Děj neskutečně nudný a natahovaný záběry typu auto jede, záběr zepředu - auto jede, záběr zprava - auto jede, záběr zleva... Do toho budou strašně napínavé podpříběhy - nejspíš zahýbající Plesl, nejspíš vězeň který se chce pomstít, maminka bývalá operní pěvkyně... Žádné napětí, žádné zvraty, postavy fakt nijaké (hlavně policajtka, co během práce stíhá obětavě starat o své dítě, to zní skvěle) a Vyorálek měl zůstat u Mráze, tahle postava mu jde daleko líp než drsoň. Pár zajímavých záběrů z Ostravy celý film fakt neutáhne. Btw, dodnes jsem měl za to, že warez je nelegální a pololegální nabídka filmů, hudby atd. ke stahování, ale že se tak člověk dostane na darkweb, to je pro mě novinka. Jo, a policie nezajistila místo činu a nebyli na něm technici, že policajtka najednou náhodou najde hned vedle zakrvácenou a asi předtím nijak podezřelou bednu? A to hledání loga - to fakt policajti neznají Yandex, TinEye, Google image Search a podobné programy?! ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejzajímavější postava zatím Miroslav Hanuš, který byl na place asi minutu a hádám, že to celé potáhne. Dialog u kávy o policejní perspektivě ženy vyšetřovatelky zakončené přirovnáním stíny v mlze? Takhle se normálně baví policisté v Ostravě? Chápu osvětu scénáristy k názvu seriálu, ale proč to tak trapně natlačit hned v prvním díle. Měli si to nechat na jistě dramatické zakončení. Josef Kaluža jako zkušený trenér v rambodílně vtipnej asi málo proteinu. Nakonec i přes studené hraní bez regionálního slangu sledovanost udržím snad proto, že doufám, že se tam někde objeví psychopat Kozub a nebo mě zajímá jak dopadne bosí syn Jirky Vyorálka..čekám nějakej brutální střep na Stodolní. :) ()

IGATY 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím tedy hodně pod mým očekáváním. Lokace v Ostravě, všichni ale mluví jak z encyklopedie, nejvíc sama hrdinka. Že prý emancipovaná šéfka, která mluví jak komentář k americkému dokumentu pro méně chápavé. To opravdu potřebujeme navodné popisování policejní práce jak v kriminálce Miami? Nějak mě nepřesvědčuje, že by se tady se slušnosti došlo dál... Autor chtěl asi působit přirozeně, až to vyznívá zcela nepřirozeně až strojeně ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Malá (Petra Špalková) smaží na pánvi řízky pro rodinu. Na to, aby je měla do zlatova usmažené, ji stačila přesně minuta. (sator)
  • Premiéru úvodní epizody sledovalo v průměru 1,68 milionu diváků (15+). Byl to nejlepší výsledek večera a také celého pondělního dne. (rublik05)
  • Na samý závěr dílu zní píseň „Bicycle Race“ od skupiny Queen. (sator)

Reklama

Reklama