Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je nenapravitelný smolař Standa (Jiří Macháček), se kterým si osud pěkně pohrává. Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že karta jeho života se obrací. Bývalý šéf Zdeněk (Ivan Trojan) mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, o čem snil. Jenže potká Ondřeje (Marek Taclík), a to je oproti Standovi ještě větší nešťastník a blázen. Jejich smůla se násobí, a to nemůže dopadnout dobře. Zdeněk má restauraci, manželku Sandru a dvě děti. Manželka je přísná, spolehlivá a ekologická. Děti jsou hodné, učí se a hrají si. Všechno se daří, než potká Standu a Ondřeje... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (789)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Řikám ti, vo kuřata se nestarej. A žádný orly jsi neviděl." Standa s Ondřejem jsou dokonalí kreténi, kteří dělají velmi zábavné věci a já jsem naštvaný na to, že mezi sebe nechali vstoupit další postavy, kterým se jejich úroveň debility nepodařilo udržet. A já jsem jim to tak přál. Já jsem pil normální houbovej čaj, zašíval jsem si ránu jehlou bez nitě, měl jsem znuděný sex se Sandrou a dokonce jsem i počkal, počkal, ale mezitím se mi zjevila na můj vkus velká spousta nezábavné vaty. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Pokud jste srozuměni s tím, že jdete na crazy komedi, nebudete hledat smysluplný příběh, ale půjdete se především bavit, máte velkou šanci, že budete spokojeni. Je samozřejmě otázka, zda se vám vtipné scény budou zdát skutečně vtipné - v mém případě to tvůrcům vyšlo takřka stoprocentně. Bonusem jsou pak výborné herecké výkony - především Ivan Trojan je v určitých chvílích geniální - nevím zda studoval spoustu hodin dokumenty z třetí říše, ale to co ke konci předvede v patřičném nasvícení, mě dohnalo až k slzám. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ondříček už asi nikdy nenatočí nic tak výborného jako Šeptej. Škoda. Jeho (Ondříčkovou - a vlastně i tohohle filmu - vadou asi je, že jeho postavy jsou hrozně stereotypní (myslím hlavně v universu postav jeho filmů) - všechny jsou něčím nenormální, vybočené, prostě trhlé. Tady to le takřka čítankové. Největší chybou filmu je, že se snaží být srandovní a humorný, za každou cenu. On takový samozřejmě občas tu a tam je a chvílemi jsem se i hlasitě zasmál. Ale jak se jím snaží být a strašně hodně tlačí na pilu, což způsobuje, že je občas místo humoru spíše trapný, tak to dost ubírá na jeho atmosféře. Film je zajímavý hlavně kvůli dvěma věcem - geniální vystihnutí proměny a nakonec spylnutí s fiktivní osobností Ivanem Trojanem, ten jeho proslov patří k tomu nejlepšímu a nejzábavnějšímu v dějinách porevolučního českého filmu a k tomu nejlepšímu, co kdy Trojan ve filmu předvedl (kam se na to hrabe nějaký trapný a zkarikovaný Václav) a Klára Pollertová-Trojanová (dobře, přiznávám, mám pro ni velkou slabost od Vrať se do hrobu), která je ve své roli bezchybná. Zbytek se plácá mezi nudou, klišé, neoriginalitou, tuctovostí, karikaturou, humorem a všedností. I ten Tříska mi tady připadal spíše odpudivý. Jednoduchá, prostá tuctová nevíceúčelová jednohubka pro zasmání na jedno použití (čím víckrát jsem to viděl, tím méně mě to baví a tím horší mi to připadá). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý má zachrániť pár rádoby vtipov a tupé ksichty Macháčka s Taclíkom. Dej nikoho nezaujíma a vlastne tu ani žiadny poriadny nie je. Vzhľadom na to sa preto neštítia ukazovať obludnosti. Chlapca navlečú do dievčenských šiat, aby vyhoveli homo lobby. Psa nechajú lízať rozkrok. Normálnemu človeku je z toho hnusne. Nerozumiem, kto sa mohol smiať na tejto "komédii". Za Trojana a nielen jeho hitlerovský výstup dám jednu hviezdu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No me se to libilo malinko vic nez Samotari, ale je to cele takove zmatene. Chvily je spousta cernohumornejch scen a chvily jsou hlucha mista kde se absolutne nic nedeje. Vsechno zachranujou herci, vynikajici Machacek i Trojan, ale i ostatni za nima moc nezaostavaji. Kdyby Ondricek trochu vic zapracoval na scenari, dal do filmu nejaky silnejsi pribeh a hlavne neudelal z kazdeho cloveka, ktery se ve filmu objevi magora, mohlo to byt jeste lepsi. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (29)

  • Film navštívilo v kinech 508 444 diváků a vydělal 46 236 976 Kč. (Pumiiix)
  • Názov filmu Jedna ruka netleská vychádza z perzského príslovia. V podstate znamená, že by sme si mali pomáhať, pretože jedinec nič nezmôže. (Raccoon.city)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Reklama

Reklama