Reklama

Reklama

Kukačky

(seriál)
Trailer
Česko, (2021–2023), 22 h 47 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Kukačky vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Když se dozvědí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen rodin, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k záměně došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších. Abychom pochopili vazby a vztahy mezi lidmi ve městě, vyprávění se dotkne i událostí v minulosti. Lidé si totiž nesou svá tajemství i nenaplněné touhy, které v kritických chvílích vyplouvají na povrch. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (150)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Kukačky provází chvála i z náročnějších diváckých kruhů, a tak jsem měl docela vysoké očekávání. A dostal jsem jen další žalostně průměrnou rutinu, která dojíždí na melodramatický a pitomý scénář (jakkoliv námět je super) a patetickou režii. Herecky je to moc fajn, ale sympatické postavy neutáhnou prázdný scénář. Naprosto fascinující je, že tam vlastně nedojde k žádnému posunu a postavy skončí přesně tam, kde byli po expozici. Měl to být spíš dvoudílný film... ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Motto SPOILER: Brácha za všechny peníze. Původní nápad o záměně a psychologie postav byly v prvních dílech zajímavé, napínavé. Divák pokud není trénován Ulicí, Ordinací si však říká, co chtějí tvůrci řešit 13x60min? Logicky nastupuje klasická metoda: Pojďme dát každé postavě její problém a tak to natáhnout i když to diváka úplně nezajímá, protože přišel hlavně vidět jak budou rodiče řešit problém elementární. Záměna poměrně brzy je tak oznámena i oběma chlapcům, zbývá najít viníka, ale k tomu je potřeba ještě deset dílů. Postavy jsou bohužel nesympatické i když to mají v popisu scénáře, ale i "herectví" některých je tristní. Marek Adamczyk zde dokazuje, že na psychologické role otců má ještě čas. Lepší casting mohl proběhnout i u obou kluků (bez tlačenky). Všechny ženské role jsou naproti tomu skvělé a výborně zahrané. Muži zde jsou za ostudy mužů a vykreslení jako ubožáci, podrazáci. SPOILER: ředitel školy Isteník učiní dobrácký skutek, který by jistě udělal každý outsider v takové situaci, mladému páru rodičů, tak zůstane na krku autistický podivín, který se k nim hodí přeci jen víc. Nic se ovšem nevyřešilo, ani za 13. dílů a tak ČT zřejmě natočí už spíš thrillerové pokračování o sebevraždě Davida Holce, infarktu jeho bratra Karla, registrovanému partnerství Marcely a Kamily. A Olina? Tá věčná dobrácká mamina? Zaslouží si lepšího chlapa. A Rudolf Býček je sám... Přesto jsou Kukačky tím lepším, čím současná česká seriálová tvorba disponuje. ()

Reklama

niska98 

všechny recenze uživatele

Abych zase neprošvihla nějaký hit, řekla jsem si, že tomu dám šanci. Nebylo to špatné. Ale na 13 téměř hodinových dílů to bylo natáhnuté občas dost uměle. Na druhou stranu postavy byly fajn a příběh celkem ušel. Jsem zvědavá jak se mladší herci uchytí dál, protože mají rozhodně šanci. Vůči dojemným koncům jsem imunní, jelikož čím jsem starší tím jsem ledovatější. Ale za Bruce Springsteena půl hvězdy navíc :-) ()

stub 

všechny recenze uživatele

Typický případ, kdy silný námět dokáže film utáhnout sám o sobě, ač zůstává z většiny neprotěžen. Téma jako takové oplývá velkou zásobou inspirace, obzvlášť pokud jde o otázky identity. Já ale lepší hodnocení dát nemůžu, poněvadž filmařsky je dílo zvládnuto přinejlepším průměrně a hodnotit téma místo filmu odmítám (nerad bych se dostal do pozice, kdy všechny filmy o, řekněme, násilí na ženách budu hodnotit plným počtem "jen" proto, že jde o závažný motiv). Po formální stránce vidím dva zásadní problémy: Jednak je to dramatická křivka, kdy první 3-4(!) díly jsou o vykreslování poměrně plochých postav; střední část se pak v zásadě beze spěchu plácá odnikud nikam jen proto, aby v posledních dvou dílech tvůrci sotva stihli vypointovat alespoň to nejzákladnější. Druhým problémem jsou tragicky napsané postavy jako takové, banalizované a typizované jako v žánrových filmech (jež si to však z podstaty žánrovosti mohou dovolit). Herci se snaží onu mělkost charakterů přikrýt, seč to jen jde, ale ono to moc nejde. Nejlépe se daří Novotnému (v prvních dílech je však zoufale vidět, že nemá co hrát), Denise Barešové (ta zaslouží obzvláštní uznání, poněvadž její postava je napsána až sebeparodicky hloupě) a samozřejmě Petru Kostkovi, jehož postava je však pojata o řád méně blbě než zbytek a předposlední díl, jenž se soustředí na jeho dějovou linku (která však s hlavním tématem v podstatě nijak nesouvisí) tak paradoxně tvoří jednoznačný vrchol seriálu. Naopak, oživit mizerně napsané postavy neměli šanci Dolanský (překvapivě) s Čvančarovou (méně překvapivě), Štrébl s Freimanovou (byť oba slušní herci) a především pak M. Adamczyk, který působí dojmem, že si je snad i vědom, jak moc nekonzistentní jeho postava je, tak se tváři enigmaticky a kašle na to. Zajímalo by mě, jak by místní "pětihvězdáři" hodnotili snímek natočený autenticky, ale moc by se jim asi nelíbil... ()

PichyjePan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se v českých luzích a hájích objeví poměrně nadějný projekt, který je vytvořen pro Českou televizi, tak se jedná buď o skvělou podívanou nebo velké zklamání. Za minulý rok to bylo spíše zklamání. Tenhle projekt je ovšem něco úplně jiného, celé je to inspirováno skutečnou událostí a příběh je velmi povedený, ale pravda je taková, že tady je to hlavně o hereckých výkonech, jak dětí, tak i herců, které jsem považoval spíše za neherce, kteří se objeví sem tam v nějaké komediální roli, kde nemusí nic umět. No, nebudu lhát je to opravdu skvělý počin, který se netýká pouze nemocničního prostředí a není to úplný průser jako například Anatomie života (čtěte LOBOTOMIE života), nebo se nejedná o kriminálku, kterou celý svět a nejvíce mi zde milujeme... ()

Galerie (604)

Zajímavosti (39)

  • První klapka seriálu padla v prosinci 2019. V té době režisér Biser A. Arichtev zjisitil, že čeká s Veronikou Arichtevou dítě. Režisér byl tak v zákulisí seriálu Kukačky o výměně dětí v porodnici obětí žertů. (SONY_)
  • Premiéru zhlédlo téměř 1,6 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek večera i celého dne. (rublik05)
  • Premiéru epizodu sledoval 1 milion diváků (15+). Šlo o nejsledovanější pořad večera po 20:00. (rublik05)

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama