Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo husté...Skvélé herecké výkony (Lee Pace v roli Calpernie - klobouk dolu), netradiční a působivý milostný příběh a opravdu velice drsný konec. Nejzajímavější postava byla pro mne jednoznačně Fish. Byla opravdu mistrovsky ztvárněná a napsaná (pomíjím fakt, že je film natočen podle skutečných událostí - tato postava je scénáristovým triumfem). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

K sledovaniu filmu som pristúpil s pochopiteľnými obavami o zachovanie proporcionality pri jeho hodnotení.  Ale bolo to zbytočné, pretože scenár bol dobre napísaný, herecké výkony boli realistické a výkon Lee Paceho, tak ten bol neskutočný. K tomu hrala podmanivá hudba a celým filmom sa tiahlo akési osudové napätie, rastúca intolerancia, ktoré sa v závere premenili na smútok nad tragédiou, ktorá nič nevyriešila a nikomu nepomohla.. Neveril som, že môžem byť s filmom tohto typu nadmieru spokojný. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vubec nechapu, proc takovy film neni v kinech. Kvuli transvestitum? Kvuli hlave rozbite basebalovou palkou? To uz snad v nasi "moderni spolecnosti" nikoho nesokuje, ne? No nic... Kazdopadne velmi intenzivni filmovy zazitek pro vsechny co neodvraceji oci. Nadherny film, ktery (prestoze televizni) zastinuje spousty "kinofilmu" s naprostym prehledem. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden voják, který potkal v baru dívku, do které se okamžitě zamiloval. Tuto na první pohled fádní love story však velmi brzy rozboural fakt, že ona dívka vlastně tak docela dívkou nebyla, či spíše byla, ale spíše psychicky než fyzicky. Ale jelikož oba věřili ve skutečnou lásku, milovali se i tak. Čím dál tím méně je však mělo rádo jejich okolí... Tím bych shrnul obsah tohoto filmu zároveň i s jeho charakteristikou. Opět je tu téma homofóbní společnosti libující si v již zažitém. Nejde však o prachprostou snahu o kontroverzi, jakých bývá v poslední době dosti a dosti - jde především o příběh, nenucený, pomalý a mrazivější o to poznání, že je podle skutečné události. Jak může být lidská společnost tak nechápavá, odporná a do jakých extrémů je schopna zajít... O tom by nám mohla vojákova dívka vyprávět. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Slouží-li voják ve válce, tak potom nemá kontrolu nad chováním a jednáním své dívky. TAhle si ovšem tančí v baru, a voják se s ní pokouší sblížit. Ale jací vlastně oba jsou? Co si od života slibují? Nakolik se jeden dokáže přizpůsobit druhému? A co společné cíle? A vytrvají? Film pochvalují ženy, aby ne, vylepšuje je, a to se jim líbí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario v lokalitách Barrie, Toronto a Brampton. (Terva)

Reklama

Reklama