Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dost si vyčítám, že mi tento malý zázrak tak dlouho unikal. Tajemná záře nad Pacifikem, je poutavý snímek, ve kterém si mj. zahrají slavní otcové slavných synů - Kirk Douglas a Martin Sheen. Letadlová loď se díky záři nad hladinou oceánu, přesune časem z roku 1980 do roku 1941 a může tak v minulosti, s moderní výbavou a znalostí historie (budoucnosti) zabránit útoku Japonců na Pearl Harbor. Povedené herecké výkony, odpovídající stopáž a zdařilé efekty (hlavně v leteckých scénách) jsou zárukou kvalitní zábavy. Vynikající závěr. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Kdysi, v éře počátků VHS a s "kouzelným" rychlodabingem se mi film velice líbil i přes závěrečnou "pointu", která nemá logiku a vyloženě pohřbí jinak velmi dobrý film. Myšlenka, co kdyby se změnily dějiny v roce 1941 během náletu na Pearl Harbor, kam se loď dostane, není vůbec špatná. Více než herecké výkony jsou v popředí americká válečná technika, především letadlová loď U.S.S. Nimitz. A to byl asi hlavní kámen úrazu, proč už v roce 1982 zakoupený a posléze i česky otitulkovaný film po zásahu "cenzorem", do československých kin nakonec celých dlouhých deset let nesměl. ()

Reklama

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Pondělí ráno, spousta volného času a v televizi buď tohle anebo St.tropez. Tož, St.tropez sem sice neviděl, ale ani vidět nechtěl, zavzpomínám tedy... A je to tak, pan větvička má pravdu, na svou dobu to byla celkem pecka. I když si nepamatuju, že bych u "toho" slintal blahem, v kině sem to před lety viděl a fungovalo limo, fungovalo no ... jako příjemná oddychovka funguje i po letech a to nechci vidět co to dělá s fanoušky letectví (ano, těch co mají na zdech plakáty f-14tek a v knihovničce svázanej komplet LaK ) ... ták a už se pomalu dostáváme k takovejm malichernostem, jako jsou měnící se čísla vrtulníků, matty, matty, matty .... ty vrtulníky byly dva, víme?, a ono, kdyby se někdo ve středu blbě nevyspal, možná by si toho všimnul ... Nezajímavé komentáře: Matty, Lima. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi není můj šálek kávy, ale po shlédnutí tohoto filmu musím přiznat, že mě velmi zaujal. Je pravdou, že jsem si jej koupila kvůli Kirku DOUGLASOVI a Jamesi FARENTINOVI, ale nejen tito herci, ale i děj filmu mě natolik zaujal, že jsem se zapoměla dívat na displeji na hodiny.(Což obvykle činím, když mě film nudí, anebo když se mi zdá, že je příliš rozvleklý). Byla jsem napnutá od počátku do konce. Jenom zakončení filmu se mi zdálo trochu přitažené za vlasy - no ale nějak to zakončit režisér musel. Obzvláště, když tam hrál pejsek. Dobrý, fakt dobrý. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Když jsem to jako malý viděl okouzlilo mě to svou myšlenkou. Postupem času jsem si začal uvědomovat, že Final Countdown nebyl první film s prvky cestování v čase, ale pro mě jím zůstal. Výborné spojení válečného dramatu s prvky sci-fi, který nabízí otázku, jestli by ovlivnění historie byla správná věc či ne. Historie by se mohla vyvinout úplně jiným směrem, ať pacifistickým nebo ještě více válečným, ale hlavně lidská otázka změny miliardy životů a jejich vsazení do loterie o novou, jinou budoucnost, v které by možná ani Ti co mění historii nemuseli existovati... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v Atlantickém oceánu, ne v Tichém (kam je zasazen příběh). (.stenley.)
  • Není to poprvé, co byl ve filmu použit speciální efekt časové bouře, úplně totožný se již jednou objevil v televizním filmu The Lathe of Heaven (1980). (.stenley.)
  • Premiéra pro československá kina byla původně zamýšlena na rok 1982. Film byl zakoupen do distribuce a opatřen titulky, byly zhotoveny filmové plakáty a snímky z natáčení. Nakonec přišel zákaz a původně schválené uvedení nebylo povoleno. Důvod? Propagace vojenského letectva USA. Návštěvníci kin se dočkali až o bezmála 10 let později. (ČSFD)

Reklama

Reklama