Reklama

Reklama

Luca

Trailer 2

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (231)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

"Some people, they'll never accept him, but some will and he seems to know how to find the good ones." Není to ani nejinovativnější, ani to není nejvtipnější a rozhodně to není nejakčnější pixarovka, ale právě svou jednoduchostí, pohodovou letní atmosférou a ultimátní přívětivostí je to příjemný návrat k animákům, které měly duši. A krásná animace už je u tohoto studia samozřejmostí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Někdy forma zvítězí nad obsahem. To italské městečko bylo parádní, vybavilo se mi nádherné Sorrento a jedno krásné léto před mnoha a mnoha lety při cestě po Itálii. Animace byly krásně udělané, ale nějak mi nesedl ten podvodní svět. Prostě mi tam ti barevní obojživelníci nebavili. Lepší byla souš a příběhy na ní. Zaujala téměř naprostá absence humoru, naštěstí trochu jej zajišťoval hlavní vyvoněný záporák. Spíše než animák pro děti se kterými jsem na to koukal to vypadalo jako jedna velká reklama na Vespu. Ale docela mile zpracovaná. Dávám za 3 šlápnutí do pedálů! * * * ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Luca je niečo ako chlapčenská verzia Malej morskej víly a málinko mi to zase pripomenulo nedávny animák o bratoch škriatkoch Onward. Každopádne veľmi pekný film, ktorým sa dajú spríjemniť tieto horúce dni. Také milé a príjemné osvieženie, zaujme to aj menšie deti. Akcie je pomenej, čo mne vyhovuje. Humor nechýba. Nejaká pekná pesnička mohla byť a dala by som plný počet. Animácia prekrásna, farebná a veselá. Príbeh k spokojnosti a na záver viackrát dojme. A Taliani po celom svete sa môžu z neho vytešovať. 4,5*. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zatímco Duše nabídla komplexní film o poměrně vážných tématech,která mohla dětem lehce motat hlavu,Luca je její úplný opak.Luca je primárně dětský film bez hlubších ambicí,který se zaměřuje na klasická témata přátelství,hledání svého místa v životě,první lásky,první (lehce nešikovný) vzdor rodičům atd.Což jsou všechno témata,která se zpracovávala tolikrát a tolikrát ještě budou,že by to mohlo svádět ke klišovité a repetetivní podívané.Ovšem tohle je Pixar a i když Luca není ani zdaleka jeho nejsilnější kousek,dokázal všechny tyhle malá a velká klišé zabalit do zábavné a hravé podívané se skvělou letní atmosférou,která vyvolává vzpomínky na ty nejlepší kousky,které v tomhle "žánru" vznikly.Na konci mi bylo skoro líto,že u dnešních dětí už se tahle hravá zvídavost,touha po objevování a schopnost se nadchnout pro něco pomalu vytrácí a je na nás - rodičích - se pokusit to ukočírovat...75% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Kdybych zasedl k obrazovce až po úvodním logu, vůbec by mě nenapadlo, že jde o Pixar. Tohle je po stránce příběhu i technického zpracování úplně tuctová disneyovka. Tak doufám, že je to jen nějaká pixarovská bokovka, co šla do kin omylem, a ne nový standard. Samozřejmě je to docela fajn a několika gagům jsem se zasmál, ale iritovala mě přílišná "italskost" celého filmu a spousta italských slov napasovaných do jinak anglických dialogů, asi aby to někomu nepřipadalo málo italské (no dobře, nemám ten jazyk rád). Jestli i tohle získá automaticky Oscara jako skoro každá pixarovka, tak už ty "akademiky" nemůže brát vážně nikdo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Jízdenka na vlak, kterou Alberto koupil Lucovi, má označení A113. Toto číslo se objevuje skoro v každém filmu od Pixaru. Jde o číslo učebny, kde se na Kalifornském institutu umění vyučují animace. (T-enter)
  • Film je situovaný v talianskej riviére vo fiktívnom mestečku Portorosso pri Janove. Odtiaľ pochádza režisér filmu a samotný film bol inšpirovaný jeho detstvom, zážitkami a priateľstvami. (a_hofferson)
  • Vlak, kterým Luca odjíždí na konci filmu, táhne lokomotiva s označením „94608“. Jde o ZIP code (poštovní směrovací číslo) Emeryville, kde sídlí společnost Pixar. (vojacekr)

Související novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama