Reklama

Reklama

Cujo, vzteklý pes

Trailer

Obsahy(1)

Vic Trenton (Daniel Hugh-Kelly) je reklamář a má problém. Reklamní kampaň na snídaně pro děti se hroutí, protože výrobek je závadný a tak musí Vic odjet z města. Jeho žena Donna (Dee Wallace) se synem Tadem (Danny Pintauro), kteří zůstali doma, se rozhodnou odvézt porouchané auto ke známému opraváři, který vlastní krásného bernardýna. Jenže nikdo netuší, že psa nedávno pokousal netopýr nakažený vzteklinou a proměnil jej tak ve smrtící nástrahu pro cokoliv živé... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

5150 

všechny recenze uživatele

Pasáže, ve kterých je matka s děckem uvězněna v autě, jsou skutečně o nervy, nicméně jinak tomu chybí pořádná atmosféra a sledujeme víceméně nezábavný "rodinný film".____ Herečka Dee Wallace v hl. roli měla před tímto filmem dvě větší zkušenosti s horrorovým žánrem - THE HILLS HAVE EYES (1977, r. Wes Craven) a KVÍLENÍ VLKODLAKŮ (1981, r. Joe Dante).____hod. 1,5* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Historka, která by sotva obstála jako epizoda Krajních mezí, je roztahaná na hodinu a půl a to skrze idiotská rozhodnutí postav a důrazu na naprosto zbytečné rodinné a pracovní problémy. Kdyby to na nich aspoň stálo, tak nic neříkám, ale tady jsou podané těžce schématicky a vyloženě jako vata, aby to mělo hodinu a půl. A i pak, když už Cujo začne útočit, je to uměle natahované, protože ať už by se matka se synem báli jakkoli, není možné, aby je nenapadala ani jedna z možností pro úspěšný únik, protože jich měli mraky. Navzdory skvělým úvodním scénám to pak jako horor ani nepůsobí, spíš je to celé k smíchu a ani jako varování před vzteklinou to neobstojí, jelikož o to tvůrcům asi ani tak nešlo. Takže to je jen laciná osmdesátková hovadina, která kdyby nebyla podle Kingovy předlohy, tak zapadne a nikdo ji nezná. 1* ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Taký ten jednoduchý film, ktorý sa snaží zaujímavým spôsobom radikalizovať z rodinnej drámy na horor. Čakanie na Cujove psie kusy bolo však zdĺhavé a takmer bez atmosféry. Celý film staval na Cujovi, ktorý tam začal poriadne účinkovať až po dlhej dobe. Tá farma tiež nič moc. Aspoň, že ten pes tam niečo dokázal napáchať. 4,5/10 (Videné 7.3.2021, Originálne znenie) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že si herci toto snímku myslí, že odvedli nadprůměrné výkony, pro mě to ale bylo silně podprůměrné.To včetně představitele Cuja :) Jak napsal DaViD´82 - dívat se na to dá, ale dá to zabrat...Námět je vynikající a jeden z nejlepší od umělce Stephena Kinga, proto je mi líto, když se toho ujal někdo, kdo to takovýmhle způsobem zmršil... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Průměrný film na motivy výborné knížky. Nechápu, proč to tady zaflákli takovým šíleným happy endem. Jenom ke komentáři uživatele monolog - > knížka tenhle příběh unese celkem hravě. O tom je King, psychologie postav a stupoňovitý strach a navíc ty představy dítěte. Ve filmu je pak jen obal. Ostrouhaný příběh bez niterných pocitů. Film, ale není žádný propadák, hodina a půl je ideální stopáž, a proto je pro mě Cujo dvou - tří hvězdičková záležitost. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (31)

  • Dee Wallace (Donna Trenton) vyhlásila krátko po natočení filmu, že už nikdy nechce mať čo dočinenia s autom značky Ford Pinto. (beso74)
  • Pěna kolem Cujovy tlamy byla vyrobena ze směsi bílků a cukru. (Siriuss)
  • Ve filmu hrálo pět bernardýnů, jedna mechanická hlava bernardýna a jeden člověk v kostýmu psa. (Siriuss)

Reklama

Reklama